Forstner-bits

Test & vergelijk Forstner-bits

De beste Forstner bits 2022 in vergelijking

Wat is een Forstner-bit?

De Forstner bit wordt altijd gebruikt wanneer er grotere tot volumineuze gaten in hout moeten worden geboord. Het gereedschap werd uitgevonden in 1886. Met deze speciale boren kunnen ronde gaten met grotere diameters worden gemaakt. Deze verschillen op het eerste gezicht al duidelijk van de draaiboren.

Vereisten voor een goede Forstner bit

Goedkope Forstner bits moeten worden vermeden. In een Forstner boortest werden ze meteen bot en voor het slijpen is speciale apparatuur nodig, die bijna niemand op voorraad zou moeten hebben. Hiervoor zijn speciale dienstverleners beschikbaar.

De reden voor de onmiddellijke afstomping is de ontwikkeling van de warmte in het boorgat. Good Forstner bits zijn gemaakt van carbide en vertonen perfect een gekartelde of golvende perifere snijkant. Het contactoppervlak, dat het grootste deel van de wrijvingswarmte vormt, wordt geminimaliseerd.

Onze Top 10 – Forstner booraanbeveling

Toepassingsgebieden van de Forstner boormachine

De Forstner bit wordt bij voorkeur toegepast in de houtbewerkingsindustrie. Met deze speciale boren kunnen blinde gaten net zo nauwkeurig worden geboord als het lokaliseren van gaten in de meubelbouw. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als bekerscharnieren. Er is ook niets dat de kop van een moersleutelschroef tegenhoudt om verzonken te worden. Hier is de centreertip een goede hulp en tegelijkertijd een functie voor het volgende gat.

Bovendien konden in een Forstner-boortest onaantrekkelijke en obstructieve gaten van takken zonder problemen worden uitgeboord en uiteindelijk met een houtvuller worden opgevuld. worden gesloten. Hier is het belangrijk om de exacte grootte van de Forstner bit te kiezen.

Welke alternatieven voor een Forstner-boormachine zijn er?

De spiraalboor is een eenvoudige houtboor. Het is niet nodig om opnieuw voor te boren, omdat het hout al doorboord kan worden vanwege de lage draaisnelheid. De spiraalvormige draad zorgt voor het verwijderen van de gevormde spanen. De kenmerkende en eigenaardige vorm zijn de kenmerken van de spiraalboor. De schacht steekt uit door de boorkop en zorgt tegelijkertijd voor volume.

Welke fabrikanten van Forstner boren zijn er?

Wolfcraft

Bosch

Vooruitzicht

Flintronisch

Glunlun

Hakkin

FAMAG

Tianjin Boge Kejiyouxiangongsi

Makita

Dewalt

Wanxida

MK Handel

Innovaties op het gebied van Forstner bits

Op dit moment zijn er geen innovaties in het Forstner boorgamma bekend.

Voordelen bij het kopen van een Forstner-boormachine op het internet?

Bij de aanschaf van een Forstner boormachine is niet alleen de juiste Forstner boor van belang, maar ook waar deze wordt aangeschaft. Al op het gebied van comfort biedt het internet tal van voordelen.

Geen openingstijden, een online winkel is het hele jaar door geopend.

Bestellen is overal mogelijk met een smartphone of tablet.

De toegenomen selectie zal zeker helpen bij het bepalen van de juiste boor.

Op het internet vindt u voor bijna elke Forstner-boormachine informatie en een Forstner-boortest.

Verschillende meningen van klanten geven eenvoudige feedback over het product en kunnen de aankoop stimuleren. Hoe beter de productbeoordeling, hoe hoger de kwaliteit.

In het geval van online aankopen wordt de levering aan de voordeur gedaan.

Indien niet aanwezig kan een alternatief adres van vrienden of kennissen worden opgegeven.

Het internet biedt de selectie van winkels uit heel Duitsland met een muisklik

In tegenstelling tot de lokale handel, een teruggave van de gekochte artikelen binnen van 14 dagen wordt geregeld door de wet op de verkoop op afstand. Als het product niet aan de persoonlijke verwachtingen voldoet, kan het zonder opgaaf van redenen worden geretourneerd.

Waarop letten bij de aanschaf van een Forstner boormachine?

Om alle voordelen van een Forstner boormachine te kunnen gebruiken, is een edele set nodig. Alle relevante boormaten moeten in de set zitten. Classy sets bevatten vijf verschillende schachtboren met een diameter van 8 m tot 350 mm. De boordiepte moet een zeer uitgebreid gebruik mogelijk maken. Er moet minstens 50 mm werklengte beschikbaar zijn.

Zeer belangrijk is de kwaliteit van het gebruikte gereedschapsstaal. Een robuust wolfraamstaal werd gecoat met titanium. De levensduur van het gereedschap werd door het titanium in een Forstner boorproef verlengd. De eerste maal malen verwijdert echter de coating van titanium.

Forstner-bits zijn verkrijgbaar met en zonder rond schachtprofiel. Het grote voordeel van een ronde schachthouder is de universele toepassing. De boorkop kan in alle boormachines worden gebruikt. Een alternatief is de zeshoekige schacht. Het wordt vooral gebruikt in kleinere modellen.

Nuttige accessoires voor de Forstner boormachine

Forstner-bits zijn niet eenvoudig te leiden. Ze kunnen in elke boorhouder worden geklemd en deze boren zijn ook geschikt in elke accuschroevendraaier. Zoals zo vaak bij elektrisch gereedschap zijn de accessoires in veel gevallen doorslaggevend voor een succesvol werk. Het werkresultaat kan aanzienlijk worden verbeterd met nuttige accessoires zoals boorstandaarden of, in het stationaire gedeelte, met een boormachine.

Een Forstner boorset bestaat uit vier tot zes boren. Favoriete types zijn 15, 20, 25, 30, 35, 40 en 50 millimeter. Grotere diameters zijn niet ongewoon. De goedkope versies bevatten vaak maten tussen de 15 en 35 millimeter. Sommige maten kunnen later worden aangeschaft als Deze zijn niet opgenomen in de set.