fototas

Test & vergelijk fototas

De beste fototas 2022 in vergelijking

Een fototas is een veilige plek om uw camera en accessoires in op te bergen, beschermd tegen vocht en stof. Daarnaast dient zo’n fototas ook voor het veilig en gemakkelijk transporteren van camera-accessoires.

Een fototas heeft verschillende vakken binnenin en ook individuele vakken waarin de camera en de accessoires worden geplaatst. Veel fototassen worden over de schouder gedragen, terwijl er ook enkele modellen zijn die het uiterlijk van een rugzak hebben.

Fototassen in die welke over het algemeen worden gebruikt om camera’s en accessoires te vervoeren. In principe kan een fototas echter ook worden gebruikt om andere artikelen in op te bergen en te vervoeren. In vergelijking met een normale tas zijn deze fototassen echter duurder.

Fototassen worden aanbevolen voor iedereen die zijn of haar camera en uitrusting wil beschermen en meenemen als hij of zij onderweg is. Vooral degenen die veel verschillende geheugenkaarten of lenzen bij zich dragen zullen vroeg of laat afhankelijk zijn van een fototasje.

Fototassen zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Zo zijn er bijvoorbeeld tassen die over de schouder worden gedragen. Deze hebben het voordeel dat ze snel toegang geven tot de inhoud en dat de camera veilig naast u op uw lichaam wordt geplaatst.

Fototassen kunnen zowel thuis worden gebruikt om de camera en de accessoires veilig op te bergen. Of anders, de tassen worden gebruikt om de camera te vervoeren tijdens het reizen. Vooral degenen die veel en regelmatig natuurfoto’s maken, zullen er baat bij hebben.

In de test zal een goede fototas vooral overtuigen door de veelzijdigheid van het gebruik. Dit is gegarandeerd als de binnenkant van de fototas veel verschillende gebieden biedt waar de camera, geheugenkaarten en lenzen kunnen worden opgeborgen. Daarnaast moeten goede fototassen ook een robuust ontwerp hebben en ook beschermen tegen regen.

Koop onze Top 10 – fototas

Voordelen
Een van de belangrijkste voordelen van een fototas is dat deze is ontworpen voor het eenvoudig transporteren van camera-accessoires. Als de camera niet in gebruik is, kan deze altijd in de tas worden opgeborgen, zodat alle accessoires binnen handbereik zijn. Bovendien hebben fototassen het voordeel dat er ook ruimte is voor andere zaken, zoals uw portemonnee of sleutels, zodat u niet afhankelijk bent van een extra tas.

Nadelen
Het enige nadeel is dat sommige fototassen een stevig geïntegreerd tussenschot binnenin hebben dat niet kan worden verwijderd. Dit betekent dat de tas niet kan worden gebruikt voor het vervoer van bijvoorbeeld een laptop.

Bij de aankoop van een fototas moet u ervoor zorgen dat deze voldoet aan uw behoeften, visueel is ontworpen en voldoende ruimte binnenin heeft. De tas moet ook gemaakt zijn van een robuust materiaal dat duurzaam is, maar ook beschermt tegen vocht. Leren tassen zijn duur, maar als materiaal zijn ze de beste keuze. In dit verband is de prijs-prestatieverhouding zodat één aankoop niet zo veel wordt uitgegeven.

Bij de productie van nieuwe fototassen werken we er voortdurend aan om ze nog robuuster te maken zonder ze te verzwaren. Er zijn bijvoorbeeld innovaties op het gebied van interne verdeeldheid, waarbij geprobeerd wordt om nog slimmer te werk te gaan.

Estarer, Neewer, Bodyguard, Mantona en K&F Concept behoren tot de topmerken die momenteel op de markt zijn.

Mantona
Mantona draagt fototassen in veel verschillende materialen, zoals plastic of leer. Daarom zijn de producten ook in verschillende prijsklassen verkrijgbaar. De algehele kwaliteit is goed en de tassen bieden allemaal voldoende ruimte, zelfs voor een uitgebreide camera-uitrusting.

Bodyguard
Bodyguard is een ander merk dat zich onderscheidt door de hoge kwaliteit en het veelzijdige gebruik van producten. De fototassen van deze fabrikant zijn er in veel verschillende uitvoeringen, zodat voor elke behoefte het juiste product kan worden gevonden.

Fototassen kunnen zowel op internet als in speciaalzaken worden gekocht. Het voordeel van het kopen in een winkel is dat de tas direct kan worden bekeken en aangeraakt. Je kunt de tas ook passen om te zien of je het leuk vindt. Daarnaast kunt u in de winkel uitgebreid advies krijgen. Aan de andere kant heeft online kopen het voordeel dat je kunt kiezen uit een veel breder aanbod van fototassen.

De Geschiedenis
Een fototas zoals we die nu kennen is een vrij nieuwe ontwikkeling. Vroeger, voordat camera’s verwisselbare lenzen hadden, werden ze gewoon beschermd en gedragen in een nauwsluitende lederen camerabehuizing. Dit systeem werd vaak gebruikt voor vouw- en boxcamera’s. De camera’s moesten uit hun beschermende behuizing worden verwijderd om te kunnen worden gebruikt. Aangezien de meeste van deze oudere camera’s enige tijd nodig hadden om zich op te stellen alvorens foto’s te maken, was dit type behuizing niet bijzonder voordelig.

Cijfers, gegevens, feiten
In het begin waren de fototassen meestal zo klein dat alleen de camera zelf erin paste. Pas met de tijd zag men de noodzaak in om ook de accessoires mee te nemen, wat leidde tot de fototassen van vandaag.

Prijzen: hoeveel kosten de fototassen?
De prijzen voor fototassen variëren. Zo zijn er bijvoorbeeld heel eenvoudig uitgeruste exemplaren die al zo’n tien euro kosten. Dan zijn er ook nog die van leer, vervaardigd door een bekende fabrikant en zeer robuust, die dus ongeveer 80 € kosten.

Naast de fototas zelf is ook een draagriem voordelig, waarmee de tas om de schouder kan worden gedragen.

Camera’s en accessoires passen over het algemeen ook in een gewone tas, maar dit kan niet worden beschouwd als een 100% alternatief omdat de camera niet volledig beschermd is omdat de tas geen verschillende compartimenten heeft.