Frame van de wasmachinebasis

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Frame van de wasmachinebasis

Het frame van de wasmachinebasis

Een leven zonder wasmachine is iets wat mensen zich tenminste kunnen voorstellen. Zonder is het net zo onvoorstelbaar als een vaatwasser, een televisie of een centrale verwarming. Tegenwoordig zijn wasmachines een integraal onderdeel van ons huishouden en worden ze beschouwd als basisuitrusting. In de meeste huishoudens worden ze dagelijks gebruikt. De tijden waarin kleren moeizaam met de hand werden gewassen zijn voorbij. De eerste wasmachine werd in 1691 in Engeland in gebruik genomen, sindsdien is de technische ontwikkeling snel gegaan. Vandaag de dag zijn er modellen van wasmachines voor elke behoefte en elk huishouden. Van de enkele wasmachine tot de grote gezinswasmachine, waarmee zelfs gezinnen met een drieling zich kunnen redden. Wasmachines reinigen kleding met een druk op de knop en bedienen de programma’s volledig automatisch. Het bedienen van een wasmachine is niet echt moeilijk.

Maar huishoudelijk werk is buigwerk. Dit kan vandaag de dag, in ieder geval op veel gebieden, worden gereduceerd. Stofzuigers en ruitenwissers kunnen worden aangepast voor een lichaamscompatibele geleiding. Toch is er nog genoeg knikwerk in het huishouden. Iedereen moet zijn dagelijkse huishouding zo aangenaam mogelijk maken en fysiek niet zo uitputtend mogelijk. Hiervoor moet men voorzorgsmaatregelen nemen in de vorm van kleine „helpers“. Een daarvan is het onderstel van de wasmachine. Het dient in de eerste plaats om dat de wasmachine iets hoger wordt geplaatst en het werk dus makkelijker wordt gemaakt door met name de rug te ontlasten en te beschermen. Elke dag enkele kilo’s droge en natte kleren in de machine stoppen en ze er weer nat uit halen is een enorm energie-intensieve procedure. Daarom moet de persoon in het huishouden het wassen van zijn of haar kleding zo aangenaam mogelijk maken. Het onderstel van de wasmachine plaatst de wasmachine ca. 30 – 60 cm (afhankelijk van het ontwerp van het onderstel) hoger, wat het dagelijkse huishouden veel gemakkelijker maakt.

Onze Top 10 – Wasmachinebasisframe

Er zijn speciale voetstukken voor wasmachines en drogers, waarmee u de machines hoog genoeg kunt plaatsen om ze te legen en te vullen terwijl u uw lichaam recht houdt. Belangrijk is een zeer hoge stabiliteit en een goede kwaliteit van deze sokkels. Het is een voordeel als het frame voorzien is van verstelbare plintvoeten om oneffenheden in de vloer te compenseren. Het is essentieel om de basis op te zetten met een waterpas zodat deze 100% recht is. Het is belangrijk dat het onderstel op de juiste hoogte staat. Er zijn er enkele met een hoogte tussen ongeveer 30 cm en 60 cm. Er zijn ook onderstellen voor de wasmachine en de droger met een uittrekelement dat kan worden gebruikt als opslagruimte voor de wasmand. Anderen hebben een uittrekbare lade onder de wasmachine. Maar ook het eenvoudige wasmachine-onderstel op vier stevige poten kan praktisch worden gebruikt. De wasmand kan onder de holte onder de wasmachine worden geplaatst. De ruimte kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. De fabrikanten gebruiken meestal gepoedercoat staal of aluminium. Beide materialen zijn beschermd tegen corrosie. Meestal zijn deze onderstellen volledig gelast, maar aluminium lassen zien er nooit zo mooi uit als stalen lassen. Schroeven zijn meestal niet te vinden op de basis van de wasmachine, omdat deze gemakkelijk los kunnen komen door de trillingen. Alleen op de roestvrijstalen sokkels zitten borgmoeren voor de bevestiging. Sommige fabrikanten nemen zelfs trillingsdempende rubberen ringen op voor de voetjes met hun voetjes.

Veel mensen hebben een wasmachine en een droger. Dit betekent niet dat men twee onderstellen nodig heeft, want er zijn ook grote onderstellen voor twee apparaten. Meestal zijn deze goedkoper dan twee enkele onderstellen, maar bieden ze ook alleen volledige stabiliteit als er ook twee apparaten op staan.

De in de handel verkrijgbare wasmachines en drogers hebben een standaardbreedte van ca. 60 cm en een diepte van ca. 56 cm. Men moet zich niet laten afschrikken door de specificaties van de fabrikant voor een wasmachine, omdat deze alleen betrekking hebben op de diepte van de bovenkap, die aanzienlijk buiten de achterkant van het apparaat uitsteekt.
Het gewicht van een wasmachine kan oplopen tot 90 kg en voor drogers ligt het gewicht meestal rond de 60 kg. Voor een volledig geladen wasmachine of droger wordt het gewicht van de was en het water toegevoegd. Daarom is het belangrijk dat wanneer u een Let op het draagvermogen van het onderstel. Vooral voor de zware apparatuur zijn bijzonder stabiele onderstellen nodig, omdat deze niet alleen het gewicht moeten dragen, maar ook bestand zijn tegen de trillingen die optreden. Naast de 90 kg van de volle wasmachine is er ook nog ca. 60 kg van de warmpompdroger, wat neerkomt op een totaal van 150 kg.

Vooral oudere wasmachines zijn minder geschikt voor deze onderstellen omdat ze tijdens het spinnen trillen. Er zijn wandbevestigingen waarmee de wasmachine aan de achterkant aan de muur kan worden vastgeschroefd. De montage is echter alleen mogelijk op een zeer stabiele, best dragende wand. De wand, schroeven en deuvels moeten een belasting van 100 &. kunnen dragen. Een alternatief voor dergelijke wasmachines zijn hogere poten, die onder de wasmachine worden bevestigd. Hoogteverstellingen van meer dan 12 cm kunnen echter niet worden bereikt en er moet nog steeds worden gezorgd voor extra bevestiging aan de muur. Bovendien de holle ruimte onder de basis versterkt het geluid van de draaiende wasmachine. Dit is storend als de wasmachine in het appartement staat. Dit kan worden vermeden door een isolerende plaat onder de sokkel te plakken. Als u zich nog in de schil van het gebouw bevindt, kunt u direct een verhoogde machinevoet in de wasruimte gieten. Het is alleen belangrijk dat het oppervlak vlak is. Zo’n platform kan ook later worden opgericht.