Framevergrendeling

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Framevergrendeling

Het slot van het fietsframe

Wie kent de volgende situatie niet, u bent onderweg met de fiets en wilt iets doen in de apotheek, de bank, de supermarkt of bijvoorbeeld bij een kennis. De fiets staat tegen een muur of aan de kant van de weg geparkeerd en je bent weg. Vaak vergrendel je de fiets niet omdat het te veel tijd kost voor 2 of 3 minuten. Het is veel gemakkelijker en sneller om een fiets vast te zetten met een vast frame slot. Een frameslot heeft verschillende voordelen, het risico op diefstal wordt geminimaliseerd en niemand kan met de fiets verdwijnen.
Door de vaste montage van het frameslot bent u altijd in staat om uw fiets binnen enkele seconden vast te zetten, het slot thuis te vergeten is niet meer nodig. Een echte verademing in het dagelijks leven, natuurlijk biedt dit slot, net als alle andere slotontwerpen, geen 100% zekerheid, maar om de fiets voor korte momenten vast te zetten is een frameslot een zeer goede oplossing. Een eventueel tweede extra slot, waarmee de fiets aan een hek kan worden vastgezet, is altijd aan te raden als de fiets ergens voor langere tijd moet staan.
Bij de fietsframeslottest wordt gecontroleerd of er een hoge stabiliteit aanwezig is, want door de montage op het frame biedt dit slot uiteindelijk geen mogelijkheid om de fiets vast te ketenen aan een fietsenstalling. Daarom moet de kwaliteit van het materiaal zeer hoog zijn, een speciale hardheidsgraad beschermt veel beter tegen diefstal. De prijs van de framesluitingen ligt tussen de 10 en 50 euro.

Onze Top 10 – frame sloten

In fietsframeslot test veel

vooral de framesluitingen van de volgende fabrikanten

positief: Abus, Stahlex, Point, M-Wave en Axa.

Bij de framevergrendelingstest ligt de nadruk op goed materiaal, hoge stabiliteit en eenvoudige bediening. Modellen met een sleutel zijn praktischer dan modellen met een cijferslot, vaak is het niet eenvoudig om de cijfercode handmatig in te stellen en is er meer tijd nodig om het slot te ontgrendelen. De vergrendelingsstang moet een materiaaldikte van minstens 9 mm hebben, een behuizing van gehard staal zorgt voor extra bescherming van het slot. Het slot moet zeker met schroeven aan het fietsframe worden bevestigd, dit maakt het nog moeilijker voor dieven, framesloten die met plastic clips worden bevestigd zijn een makkie voor professionele dieven en kunnen in een mum van tijd worden gescheurd.

Zorg er bij de aankoop voor dat het slot een veiligheidscertificering heeft, een TÜV-keuring is herkenbaar aan het bekende keurmerk. Het is de moeite waard om bij de aankoop te kiezen voor een wat duurder model van een bekende fabrikant, hier kunt u uitgaan van een hogere veiligheidsstandaard, framesloten, die ook voor motorfietsen kunnen worden gebruikt, bieden een bijzonder hoge bescherming tegen diefstal, met name op fietsen.

Bij de framevergrendelingstest werd steeds weer opgemerkt dat het allesbehalve eenvoudig is om een geschikt en vooral veilig slot te vinden, omdat de selectie zeer groot is en een onvoorbereide potentiële klant bijna de das om kan doen. Daarom moet u het onderwerp op voorhand behandelen, ervaringsverslagen van andere kopers kunnen vaak nuttig zijn bij de aankoopbeslissing.
Of u besluit te kopen in een speciaalzaak of in een van de vele online winkels is aan u, maar een prijsvergelijking kan de moeite waard zijn, beslis pas na een vergelijking waar en wat u wilt kopen.