Graflicht

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Graflicht

Het graflicht in de test bestaat meestal uit de eenvoudigste variant van een rode, witte of transparante plastic hoes, die voornamelijk gevuld is met een paraffine- of wasmengsel. De lont bevindt zich in het midden van de enveloppe. Afhankelijk van de grootte van het graflicht, brandt het meestal zo’n 24 tot 48 uur. Er zijn echter ook versies die tot een week kunnen branden. Uitgebreid ontworpen graflichten hebben ook motieven zoals gevouwen handen voor het gebed en afbeeldingen met engelen of bloemen. Sommige zijn ook versierd met kleine banners. Om de vlam te beschermen tegen het weer, hebben veel uitvaartlampen ook een deksel van aluminium, versierd met kleine kruisjes en andere ornamenten. Eenvoudige modellen kunnen ook worden gebruikt als brandende inzetstukken in grotere grafverlichting, die zijn gemaakt van stevig glas en dus nog meer bescherming bieden tegen regen en wind.

De kwaliteit van een graflicht wordt bepaald door vele factoren. Standaard moet het graflicht echter zo worden vervaardigd dat bijvoorbeeld de plastic hoes of het beschermdeksel niet ontvlambaar is. Bovendien mogen graflichten alleen buiten worden gebruikt om veiligheidsredenen. Het is het beste om ze op een rechte, vuurvaste basis te plaatsen, zodat de lont gelijkmatig en roetvrij kan afbranden. Ze mogen echter niet onbeheerd worden achtergelaten in het interieur van een appartement. De individuele brandtijd van een begrafenislamp hangt niet alleen af van de hoeveelheid paraffinemengsel, die meestal kan worden berekend op 7-10 gram per uur, maar ook of de lont Dit zorgt ervoor dat de vlam niet wordt gedoofd voordat de paraffine volledig is opgebruikt. Het is ook raadzaam om een grafverlichting te gebruiken met een beschermkap of een massieve glazen behuizing, zodat de vlam, die grotendeels onopgemerkt op zijn plaats blijft, beschermd blijft tegen vocht en wind.

Als grafversiering worden vaak begrafenislampen gevonden op begraafplaatsen, waar mensen, maar ook huisdieren, begraven liggen. Daar worden ze op bepaalde feestdagen – of herdenkingsdagen van de overledene – aangestoken. Dit gebeurt vooral in november en tijdens de vier adventszondagen. Maar ook buiten de begraafplaats, bijvoorbeeld bij ernstige ongelukken, worden de kleine graflichten vaak spontaan opgesteld en collectief verbrand ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Onze Top 10 – Grave light

Door het weerbestendige en onbrandbare materiaal is het standaard begrafenislicht bijna zonder alternatief als grafversiering op de begraafplaats. Toch zijn er nu andere manieren om verdriet te uiten, die het mogelijk maken om het eenvoudige graflicht te verpersoonlijken. Zo is het nu toegestaan om op sommige begraafplaatsen meer individuele begrafenislampen, die door de klant zijn gekocht of zelf van motieven of spreuken zijn voorzien, op het graf aan te steken om de overledene een unieke groet te sturen.

Graflichten in de test verschillen in veel criteria. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de vorm en de aard van het materiaal, ontwerpen met of zonder beschermhoezen, en de grootte en de brandduur van een model. Daarom is er geen speciale leverancier voor graflichten, maar moet de keuze van de klant zijn …om uit te vinden wat hij verwacht van een rouwend licht.

Een goede en veilige innovatie voor een conventioneel graflicht in de test zijn de modellen met LED – technologie. Deze hebben aan de ene kant het voordeel dat ze volledig onafhankelijk van het weer functioneren en aan de andere kant een langere brandtijd hebben. Dit wordt bereikt door de werking van een zonnecel of een accu of batterij. Zo kunnen LED – graflichten steeds opnieuw worden gebruikt, omdat de batterij of accu pas na gebruik hoeft te worden vervangen of opgeladen. De consument heeft dus niet alleen gekozen voor een schone, maar ook voor een milieuvriendelijke versie van de grafverlichting. Bovendien simuleren de graflichten met LED – werking het flikkeren van de vlam zo realistisch dat deze nauwelijks te onderscheiden is van een conventioneel begrafenislicht. Bovendien kunnen LED – graflichten met een batterij automatisch worden ingeschakeld in de schemering. Zo bereiken ze een brandduur, die mogelijk de hele nacht kan duren.

De klant heeft op het internet het voordeel dat hij het hele scala aan graflichten in de test en de verschillende versies ervan direct kan bekijken en evalueren. Met deze innovatieve manier van winkelen verliest hij minder tijd dan wanneer hij de stad in zou moeten rijden om in de betreffende speciaalzaken op zoek te gaan naar een geschikt graflicht. Bovendien krijgen geïnteresseerde consumenten tijdens hun virtuele wandeling verdere nuttige informatie op tal van internetplatforms, bijvoorbeeld over het gebruik van een graflicht en hoe lang het brandt.

Bij graflichten heeft de consument de keuze tussen een conventionele of een elektrische Variant Te beslissen. Voor de conventionele versie, die voor veel rouwenden nog steeds een klassieker voor hun graven is, moet u op zoek gaan naar een model met een beschermhoes. Dit beschermt de vlam tegen vocht en wind en zorgt ervoor dat deze niet zo gemakkelijk kan doven.
Als u echter geen roet- en wasresten in uw graflicht wilt hebben, kunt u gebruik maken van de voordelen van een LED – rouwlicht. Hier moet u controleren of er een werkende of oplaadbare batterij in het model zit. Als het graflicht een automatische schemering heeft, zodat het in het donker automatisch kan worden ingeschakeld, moet u ervoor zorgen dat het goed werkt als u het koopt.

Om de hoeveelheid plastic afval van uitgebrande graflichten op de begraafplaats of elders te verminderen, kunnen veel begrafenislichten nu worden bijgevuld. Hier kan de klant een grote grafverlichting van glas kopen, die hij steeds opnieuw kan gebruiken met speciale grafkaarsen. Voor de verlichting van de uitvaartverlichting kunt u het beste een zogenaamde stokjesaansteker gebruiken. Dit handige accessoire biedt een handige manier om de vlam van het graflicht aan te steken zonder uw vingers te verbranden.
Ook de LED – grafverlichting heeft herbruikbare componenten. Zo kan de klant het brandstofelement met de kunstvlam en de accu op elk gewenst moment weer kopen, als ze op zijn.