game-PC

Test & vergelijk game-PC

De beste gaming PC’s 2022 in vergelijking

Computerspellen kunnen alleen efficiënt worden gespeeld in de hoogste kwaliteit met gaming-pc’s. De interactie van de processor, een grafische kaart en een SSD-harde schijf zorgen voor een snelle berekening van de graphics van het spel. De Gaming PC is gericht op beginners, gevorderde spelers en gaming professionals. Ook consolegamers die bekende spellen in hogere kwaliteit willen spelen, zijn goed gediend met een Gaming PC.

De structuur van een gaming PC verandert niet fundamenteel van de thuiskantoorcomputer. Grafische kaart, RAM, processor en voeding zijn ingebouwd in het moederbord en verschillen in prestaties. De rekenkracht wordt gegenereerd door een processor en de GPU, die zich in de grafische kaart bevindt. Het hoofdgeheugen dient als buffer om geladen gegevens sneller op te halen. De gegevens van het spel worden vanaf de harde schijf in het hoofdgeheugen geladen, daarom is een SSD harde schijf aan te bevelen. De SSD is gemaakt van microchips en genereert daardoor hogere leessnelheden.

Een gaming PC wordt vooral gebruikt op het gebied van computerspellen. Door de hoge prestaties kunnen exclusieve en grafisch uitgewerkte spellen zonder verlies worden gespeeld.

Een Gaming PC is in de eerste plaats bedoeld voor gebruikers die actuele spellen in de beste kwaliteit willen spelen. Door de hoge resolutie, de fysiek correcte effecten en de nieuwste grafische engine wordt de berekening van de spellen bijna elk jaar complexer. Spelletjes, zoals Metro Exodus of Far Cry bieden een zeer hoge historische waarde in aanvulling op de graphics. Gaming op de computer is geen gemakkelijk tijdverdrijf, achter veel spellen zoals Fortnite of World of Warcraft worden enorme gemeenschappen gevormd om nieuwe informatie uit te wisselen. In de wereld van het werk spel simulaties virtuele bedrijven kunnen worden gevonden. Er zijn virtuele werkplannen of logboeken beschikbaar, zelfs virtuele lonen worden betaald.

Aan de hardware kant is de gaming PC verdeeld in drie klassen: de beginnersklasse, de middenklasse en de professionele klasse. De beginnersklasse is geschikt voor gaming, maar biedt niet de optimale prestaties voor exclusieve en nieuwe titels. De huidige spellen lopen soepel en zonder problemen in normale grafische kwaliteit. De hardware bestaat meestal uit componenten die twee tot drie jaar oud zijn en die op dat moment de maximale prestaties leveren. Soms wordt er ook gebruik gemaakt van hardware die eigenlijk pas op de markt is gebracht, maar veel minder goed presteert dan het belooft. De huidige Intel Pentium i5 is krachtig en zeer goed berekenbaar, maar wordt nog steeds als verouderd beschouwd. Nieuwe titels vereisen een Pentium i7 of i9 voor een maximale berekening. De midrange biedt meer prestaties en laat de spellen in goede tot zeer goede graphics zien. De hardware is ook wat ouder en levert minder prestaties. In de professionele klasse wordt gebruik gemaakt van de nieuwste generatie hardware met maximale prestaties. De prijs is zeer hoog, vooral voor de nieuwste generatie hardware, en daalt soms sterk in de volgende generaties. Het voordeel zit hem in de lange levensduur: zelfs exclusieve speltitels van de toekomst kunnen nog steeds in de hoogste kwaliteit worden gespeeld door sommige onderdelen te vervangen.

Koop onze Top 10 – Gaming PC

Een gaming PC istim zowel privé als professioneel gebied, waarbij de eerste variant overheerst. Vooral bij eSports en andere professionele evenementen met prijzengeld wordt een spelcomputer gebruikt zodat de deelnemer niet benadeeld wordt. De hardware brengt een hoge rekenkracht met zich mee, die wordt gebruikt in video- en beeldverwerkingsprogramma’s. Veel streamers en YouTuber gebruiken de hardware om hun eigen video’s te bewerken.

De eisen zijn gebonden aan de wensen van de speler. In principe moet de gaming PC in staat zijn om de huidige spellen soepel te verwerken in normale tot goede kwaliteit.

Voordelen:

– Hoge prestaties voor de nieuwste speltitels
– Nieuwe aanschaf van maximale hardware is toekomstbestendig
– Computerkracht kan ook worden gebruikt voor andere toepassingen

Nadelen:
– Verhoogde prijs
– Lage tot gemiddelde computervaardigheden vereist
– Onderhoud door het reinigen van de ventilatoren en componenten

Er wordt altijd een hoge waarde aan de componenten zelf toegekend. Er is niets te overwegen met de processor, aangezien slechts twee relevante fabrikanten (AMD en Intel) met elkaar concurreren. Met de grafische kaart en het RAM ziet het er anders uit. Vaak klinken geprezen technische details voor een leek van zeer hoge kwaliteit en komen ze overeen met de eisen van een spel, hoewel de feitelijke prestaties verschillen. Bijvoorbeeld, 16 gigabyte RAM is niet veel waard als de klok wordt getrimd naar DDR2 en niet naar DDR4. Individuele componenten kunnen gemakkelijk worden vergeleken met de ervaring van andere gebruikers op het internet.

Ten behoeve van de gebruikers gaan de innovaties op het gebied van gaming-pc’s langzaam vooruit. De periode tussen 2005 en 2015 bracht enorme jaarlijkse vooruitgang, die op haar beurt weer gepaard ging met vernieuwde kosten. Zo was de lanceringsdatum van de Intel Pentium i7 in 2010 in zijn slechtste vorm, terwijl de echte uitbreiding met de Intel Pentium i9 officieel werd geïntroduceerd in 2017. Hoewel de rekenkracht jaar na jaar verbetert, was een in 2010 geïntroduceerde i7 voldoende voor twee tot drie jaar om gemakkelijk nieuwe spellen te kunnen berekenen.

Tot de meest populaire en bekende merken behoren Lenovo, Asus, Acer, HP, Alienware, Dell, Intel (met het Hades-assortiment) en MSI.

Lenovo heeft zich gedeeltelijk gevestigd in het instapsegment en levert tegelijkertijd gaming-pc’s voor het topsegment. Dell werkt met hoge prestaties, die eerder op de markt worden gebracht voor grote kantoortoepassingen. De componenten zijn voldoende om sowieso nieuwere spellen te kunnen spelen. MSI produceert niet alleen gaming laptops, maar ook consoles die volledig zijn uitgerust met typische gaming hardware. Dit resulteert in een consolegevoel, hoewel het technisch gezien een pure computer is. Asus is samen met Alienware actief in de professionele klasse.

Het niveau van kennis en interesse is bepalend of u op het internet of in een speciaalzaak koopt. Technisch gezien zijn de gebruikers door hun hobby en interesse goed op de hoogte van het onderwerp. Daarom is kopen op het internet zinvol. Gebruikers zonder enige voorkennis worden goed geadviseerd in speciaalzaken.

Het begin van de gaming PC is te vinden in de jaren ’70. De geboorte begon in 1977 met de Atari 2600, die lijkt op een console, hoewel er gebruik werd gemaakt van computerspecifieke hardware. In de jaren ’90 MS-DOS als standaard. Het meest populaire spel in de jaren ’90 was Wolfenstein 3D en draaide in die tijd uitsluitend op MS-DOS. Andere klassiekers zijn tussen 2000 en 2010 gelanceerd met Deus Ex, Diablo 2 of zelfs Tony Hawks Pro Skater 2 (in eerste instantie voor de console). In deze periode waren er enorme verliezen door piratenkopieën voor de game-industrie.

De huidige computer ligt in de prijsklasse tussen 300 Euro en 3500 Euro, afhankelijk van de apparatuur. De prijzen zijn in de loop der jaren niet veranderd, alleen de prestaties zijn in de loop der tijd toegenomen.

Een goed gaming toetsenbord (mechanisch), een gaming muis en een hoogwaardige en, indien mogelijk, grote muismat zijn basisvereisten om de spelervaring te maximaliseren. De monitor moet ook worden ontworpen voor gaming door middel van verschillende modi, standaard apparaten met een lage reactietijd zal de ervaring beïnvloeden.

Serieuze alternatieven zijn nauwelijks te vinden. Als u de beste computer van een gaming PC test tegen de beste console van de console testen, de computer weegt op tegen de prestaties. Als het niet noodzakelijkerwijs gaat om een professionele high-end computer te worden, is het de moeite waard om een kijkje te nemen in de huidige console markt. Gamers die zich aangetrokken voelen tot het instapmodel tot het middensegment moeten de consoles eens van dichterbij bekijken. De consoles bereiken een vergelijkbare prestatie en vereisen geen onderhoud. Aan de andere kant zijn afzonderlijke componenten zoals een grafische kaart of processor niet uitwisselbaar, waardoor de hardware altijd op hetzelfde niveau blijft.