gehoorapparaten

Test & vergelijk gehoorapparaten

Hoortoestellen zijn kleine toestellen die het tekort van een gehoorprobleem compenseren.
Ze helpen niet alleen het gehoor te verbeteren, maar bevorderen ook de spraakontwikkeling, vooral bij kinderen. Dit is een enorme steun voor hun integratie in de samenleving.

Er zijn verschillende hoortoestellen. Maar de manier waarop elk apparaat werkt is hetzelfde.

Het inkomende geluid van een geluid of een woord wordt door het hoortoestel opgevangen via een microfoon.

Het wordt dan omgezet in een geschikt elektrisch signaal. Het wordt versterkt door een speciale versterker en via de gehoorgang in de vorm van trillingen via een luidspreker aan de hersenen doorgegeven.

Hoortoestellen worden vooral in de geneeskunde gebruikt.

Ze verhogen de levenskwaliteit van een slechthorende enorm.

Een hoortoestel is echter niet alleen nuttig voor oudere mensen. Een hoortoestel kan ook het leven in de kindergeneeskunde of zelfs na de eerste U-onderzoeken van een kind veranderen en verbeteren.

Onze Top 10 – hoortoestellen

Omdat veel ziekten die gehoorverlies veroorzaken een lange duur hebben, zijn hoortoestelpatiënten vaak ouder.

Sommige baby’s zijn echter al geboren met gehoorproblemen.

Hier en ook bij kinderen in het algemeen is het bijzonder belangrijk om het tekort in een vroeg stadium te diagnosticeren.

Als dit het geval is, staat niets een foutloze taalontwikkeling en integratie in een normale school in de weg.

Tegenwoordig domineren verschillende soorten hoortoestellen de markt.

Er is het bekende achter-het-oor-hoortoestel (kortweg AHO). Dit is veruit het grootste voorbeeld.

Zoals de naam al doet vermoeden, zit het achter het oor van de patiënt.

Door zijn grootte is dit apparaat het gemakkelijkst te gebruiken en vooral geschikt voor oudere mensen.

Er is ook het In-Het-Oor-hoortoestel (kortweg IHO). Dit is bijna onzichtbaar voor externe waarnemers. Dit toestel wordt individueel vervaardigd voor de gehoorgang van elke patiënt en belooft dus een enorm hoog draagcomfort.

Een ander type hoortoestel is de „Lyric“. Dit is een volledig onzichtbaar hoortoestel dat direct in de gehoorgang wordt geplaatst.

Het unieke van dit exemplaar is, behalve dat het volledig onzichtbaar is, dat het tot vier maanden in het oor gedragen kan worden. Patiënten kunnen een douche nemen, telefoontjes plegen, gewoon een normaal leven leiden zonder speciale aandacht te besteden aan het hoortoestel.

Tegenwoordig worden hoortoestellen voortdurend ontwikkeld.

Momenteel gelden enkele minimumeisen. Deze omvatten volledig gedigitaliseerde apparatuur. Dit maakt de bediening veel gemakkelijker.

Verder worden er drie programma’s ter beschikking gesteld aan de patiënt.

De hoortoestellen van vandaag de dag hebben ten minste vier frequentiekanalen en feedbackonderdrukking.

Inmiddels is de technologie zo ver ontwikkeld dat het digitale hoortoestel al automatisch kan worden aangepast.

Bovendien moet de meegeleverde versterker een vermogen van minimaal 75 decibel bereiken.

De verschillende soorten hoortoestellen hebben natuurlijk ook altijd voor- en nadelen.

De Het grootste voordeel van een in-het-oor-hoortoestel is waarschijnlijk zijn bijna onzichtbaarheid.

Plaatsing in de gehoorgang ondersteunt de functie van de pinna. Dit maakt richtingshoren mogelijk.

Het installeren van een dergelijk apparaat in een kleine gehoorgang is echter bijna onmogelijk.

Door de stevige pasvorm in de gehoorgang biedt het hoortoestel weinig ventilatie en wordt het snel vuil.

De relatief grote achter-het-oor hoortoestellen zijn gemakkelijk te gebruiken.

De levensduur van de batterijen is langer.

Dit type hoortoestellen kan gehoorverlies tot lichte doofheid compenseren.

De aankoop van een hoortoestel vereist een intensieve voorbereiding. Een individueel consult maakt deel uit van dit proces, dat vaak een hoortest bij een akoesticus omvat, die vaak gratis wordt aangeboden.

Om een optimaal comfort te bereiken, moet u enkele toestellen kunnen uitproberen.

Een audiogram moet worden gebruikt om de verschillende typen te vergelijken. Net als de prijs-prestatieverhouding kunnen veel functies tegen een lagere prijs worden verkregen.

De fabrikant Phonak biedt nu hoortoestellen aan die kunnen worden aangesloten op alle mobiele telefoons met Bluetooth.

Inkomende oproepen kunnen met een druk op de knop via het hoortoestel worden aangenomen en opgehangen.

Bovendien zouden er al vertalingen in het hoortoestel mogelijk moeten zijn. Zo worden vreemde talen direct via het apparaat in de eerder ingestelde taal vertaald en zo naar de gehoorgang geleid.

De markt van hoortoestelfabrikanten in Duitsland is overvol. Er zijn nu meer dan 2000 verschillende modellen. Hetzelfde geldt voor de fabrikanten.
Verreweg de grootste en waarschijnlijk De bekendste fabrikant is het bedrijf Kind, dat ook door middel van tv-reclame een hoge mate van bewustwording heeft bereikt.

Verder zijn Oticon, Phonac en Siemens ook bekende bedrijven. Insaton en Audio Service zijn ook bekend en populair in deze industrie.

Waarschijnlijk de grootste fabrikant van hoortoestellen in Duitsland, met meer dan 3000 werknemers en 700 winkels wereldwijd, is het bedrijf Kind.

Het bedrijf werd in 1952 opgericht in Großburgwedel bij Hannover.

Sindsdien heeft het zich niet alleen in Duitsland, maar ook in het buitenland geïntegreerd met ongeveer 120 speciaalzaken. Naast hoortoestellen verkoopt het bedrijf Kind ook brillen, arbeidsveiligheid en is het zelf als hotel vertegenwoordigd.

Phonak werd opgericht in 1947 en is momenteel een van de grootste producenten van hoortoestellen. Dit bedrijf komt uit Zwitserland en heeft speciale vormen en kleuren als handelsmerk.

Het Deense merk Oticon is waarschijnlijk een van de oudste fabrikanten. Het bedrijf werd in 1902 opgericht en was een van de eersten die in 1977 de in-the-ear-hoortoestellen op de markt bracht.

Al in 1996 heeft het bedrijf Oticon het digitale hoortoestel te koop aangeboden.

Aangezien het hoortoestel individueel moet worden aangepast, is het raadzaam om verschillende producten uit te proberen en te testen. Dit is natuurlijk optimaal mogelijk in speciaalzaken.

Natuurlijk is ook een technisch correct advies noodzakelijk. Sommige online sites adverteren al met een dergelijke dienst, maar een persoonlijke consultatie in de handel is nog niet vervangbaar.

Specialisten kunnen de gehoorgang onderzoeken en bijvoorbeeld het beste advies geven over het gebruik van In-Het-Oor-hoortoestellen.

Na de keuze van een type hoortoestel is het natuurlijk mogelijk om online te informeren naar de prijs en de verschillende aanbieders.

&hearing hulpgids

De geschiedenis van het hoortoestel begint al in de 17e eeuw. Hier helpen trechtervormige apparaten slechthorenden met een verbetering tot 30 decibel.

In 1910 gaf de onderneming Siemens een soort hoortoestel uit voor de werknemers van het bedrijf en hun gezinnen. Dit versterkt niet alleen het telefoongeluid, zoals al in 1878 mogelijk was met een speciale telefoonhoorn, maar ook het omgevingsgeluid.
In de jaren daarna ontwikkelde het hoortoestel zich snel: het werd steeds kleiner, had meer vermogen en werd steeds meer gedigitaliseerd.

In Duitsland bepaalt een decreet dat als een KNO wordt voorgeschreven, de ziektekostenverzekering een bijdrage van 733,59,- aan het apparaat moet betalen. Een apparaat is tussen de 500,- en 2500,- per oor.

Er is een breed scala aan accessoires beschikbaar op de markt voor diverse droogkasten en reinigingsmaterialen.

Hier vindt u onder andere speciale telefoontoestellen, afstandsbedieningen en microfoons. Bovendien zijn er zelfs signaalsystemen, wekkers en TV- of MP3-accessoires op de markt.

Volgens het geval dat een patiënt beschadigingen heeft in de gehoorgang, worden er vaak middenoor- of cochleaire implantaten gebruikt.

Als het gehoorverlies slechts tijdelijk is, is een geluidsprocessor ook een alternatief. Deze apparaten zijn echter zeer duur, worden niet gesubsidieerd door zorgverzekeraars en hebben een aantal negatieve kenmerken.