gevelverf

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk gevelverf

Een gevelverf verf verfde niet alleen uw huis, maar ook de ondergrond, dat wil zeggen het metselwerk is beschermd tegen alle weersomstandigheden. Kies daarom de juiste gevelverf, de gevelverftest zal uw aankoopbeslissing veel gemakkelijker maken. Omdat er verschillende soorten zijn, heeft de Gevelverftest ze allemaal onderzocht. Allereerst is er een kunstharsdispersieverf die zeer eenvoudig aan te brengen is. Er wordt ook een laagvervuilende natuurlijke harsemulsieverf aangeboden en er kan ook een siliconenharsemulsieverf worden aangeschaft. Maar natuurlijk is de leek niet zo bekend met de soorten verf en de gevelverftest zal u informeren. Natuurlijk moet u ook de kosten in de gaten houden, de totale kosten van de nieuwe huisverf hebben niet alleen betrekking op de prijs per liter verf. De opbrengst van de gevelverf zal u vertellen hoeveel uw nieuwe verflaag daadwerkelijk kost.

Veel factoren bepalen of de gevel van uw huis opnieuw geschilderd moet worden. Zo is de kleur zelf natuurlijk verantwoordelijk, maar ook het weer speelt een grote rol. Gewoon een willekeurige gevelverf oppakken bij de ijzerhandel is zeker niet de juiste methode. Minderwaardige producten bieden geen bescherming tegen alle weersomstandigheden en houden onvoldoende vocht vast. Dit kan leiden tot aanzienlijke extra kosten voor u, schimmel, droogrot of algen kunnen zich verspreiden en een renovatie van de gevel is dan ook onontbeerlijk. U kunt deze kosten besparen voordat u het huis opnieuw gaat schilderen, u moet zeker de gevelverftest lezen.

Een gevelverf is de juiste verf om uw huis de uiteindelijke uitstraling te geven. Het bepaalt de esthetiek vrij beslissend. A Gevelverf geeft een nette en frisse indruk van uw huis. Maar het beschermt ook het metselwerk en wordt blootgesteld aan weer en wind. Het moet dus bestand zijn tegen vuil en vocht. Hoogwaardige gevelverf blijft altijd vrij van scheuren en schilfert niet af, ongeacht het weer. Veel gevelverven bevatten geen oplosmiddelen en zijn op waterbasis. Overigens hoeven huurders niet te accepteren dat de verhuurder de renovatie van de gevel steeds weer uitstelt. Als de gevel van het flatgebouw is verslechterd en gewoonweg geen goede indruk meer maakt, kunt u meestal een nieuwe verflaag aanklagen.

Onze top 10 – gevelverven

Een hoge dekkracht van de gevelverf is echt nodig. In dit geval is één laagje verf meestal voldoende. Een laagje verf moet zo goed bedekken dat de ondergrond niet kan doorschijnen. Hoe lager de dekkracht van de gevelverf, hoe meer lagen er nodig zijn. Dit kost natuurlijk veel tijd en geld. En hier is nog een tip: Witte verf dekt over het algemeen beter dan een gekleurde versie. Als u toch een kleurrijke huismuur wilt, moet u eerst een witte grondverf aanbrengen.

Hoeveel vierkante meter u met een liter verf kunt schilderen, wordt bepaald door de dekking van de verf. Zo kunt u precies berekenen hoeveel emmers gevelverf er nodig zijn. De opbrengst is dus altijd een belangrijk aankoopcriterium, niet alleen de hoeveelheid verf. De Gevelverftest helpt u bij uw aankoopbeslissing, omdat u de kosten waarschijnlijk zo laag mogelijk wilt houden.

In veel gemeenschappen is er een zogenaamde Ortsgestaltungsstatung. Dit is bedoeld om dat het stadsbeeld zeer uniform wordt gehouden. Dus als u het huis wilt schilderen met een nogal opzichtig en ongebruikelijk gevelkleur, controleer dan van tevoren bij de gemeente of deze kleur echt is toegestaan. Als de kleur niet in het straatbeeld past, moet u een gemeenschappelijke kleur kiezen. De bescherming van historische monumenten kan ook een bepaalde kleur uitsluiten. Als u uit onwetendheid een felle kleur kiest, moet u de gevel misschien opnieuw schilderen met een andere kleur. Dit kan erg duur zijn, dus het is beter om u op voorhand te informeren.

Hoeveel emmers gevelverf u nodig heeft, hangt ook af van het type verf. Let goed op de opbrengst, zodat u zeker een groter oppervlak kunt schilderen. Gemiddeld moet u een liter verf voor 5 – 10 vierkante meter berekenen.

Natuurlijk kunt u de verf verdunnen met water, de producten zijn op waterbasis. Dit betekent dat de verf dunner is en dat u deze gemakkelijk kunt aanbrengen met een verfspuitpistool. Dit is zeer praktisch, maar het verfspuitpistool heeft ook voor- en nadelen. Een van de voordelen is ongetwijfeld de tijdsbesparing, omdat de gevel van het huis gemakkelijk bewerkt kan worden. Deze methode is echter alleen geschikt voor grote oppervlaktes, hoeken moeten nog bewerkt worden met een borstel. Zelfs op ruwe oppervlakken, zoals gips, kunt u een exacte kleurverdeling verwachten. Het enige nadeel is dat de verf ook compatibel moet zijn met het verfspuitpistool. U moet altijd beschermende kleding en een veiligheidsbril dragen.

Ongeacht welk gereedschap u gebruikt om de gevelverf aan te brengen, bepaalde voorbereidende werkzaamheden zijn altijd noodzakelijk. In ieder geval moet je de gevel schuren, om de gevelverf te vinden die je altijd al wilde.

Voor een nieuwe gevelcoating heeft u natuurlijk ook het juiste gereedschap nodig. U kunt diverse schildersgereedschappen bestellen zoals penselen, rollen of een verfspuitpistool en een ladder is zeker nodig.