Haartrimmers

Test & vergelijk Haartrimmers

De beste tondeuse 2022 in vergelijking

Een goed verzorgd uiterlijk is belangrijker dan ooit in zowel het privé- als het beroepsleven. In het stressvolle dagelijkse leven is er echter vaak geen tijd om regelmatig een kapper te bezoeken. Een tondeuse bespaart tijd en geld, omdat de aankoop meestal al vanaf het eerste gebruik de moeite waard is. Waarop u moet letten bij het kopen van een tondeuse is het onderwerp van deze koopgids.

Een tondeuse is een elektrisch apparaat voor het inkorten van het haar van mannen en vrouwen. De machine is compact en handig en kan gemakkelijk worden opgeborgen in de badkamerkast. Hij werkt op batterijen of heeft een standaardstekker voor aansluiting op het elektriciteitsnet. De machine maakt het mogelijk om het haar in te korten tot verschillende lengtes, maar is alleen aan te bevelen voor leken voor korte kapsels of het recht scheren van het hoofd. De tondeuse kan zelfstandig worden gebruikt, ze heeft geen hulp van buitenaf nodig. Het zorgvuldig knippen van het haar aan de achterkant van het hoofd door een extra persoon is echter succesvoller. Met een beetje oefening kunnen eigenaren van een tondeuse een goed verzorgd kapsel knippen of de neus- en oorharen in zeer korte tijd en met weinig moeite inkorten.

De tondeuse werkt elektrisch en verkort het haar gelijkmatig en betrouwbaar. De aandrijving van de machine beweegt een mes, dat horizontaal van rechts naar links schuift en het haar op de gewenste lengte afsnijdt. De machine wordt geleverd met een speciaal hulpstuk dat het mogelijk maakt om verschillende haarlengtes in te stellen. De bevestiging garandeert dat de geselecteerde haarlengte gelijkmatig blijft en er geen ongewenste stappen ontstaan. Wanneer het opzetstuk uit het apparaat wordt verwijderd, kunnen nek-, oor- en neusharen volledig worden verwijderd. Het reinigen van het apparaat werkt meestal met de meegeleverde borstel, die de resterende haren uit het apparaat verwijdert.

De tondeuse wordt zowel voor professioneel als voor privégebruik gebruikt. Terwijl dure professionele apparaten worden gebruikt in kapsalons, zijn de kleinere en goedkopere modellen perfect geschikt voor thuisgebruik. Met de tondeuse kunnen korte kapsels worden geknipt en gestyled voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast kan de tondeuse worden gebruikt om het haar over het hele lichaam te verkorten, zoals oor-, neus- of nekhaar. Ook het trimmen van ander lichaamshaar en het knippen van de baard behoren tot de toepassingsgebieden van de tondeuse.

Een tondeuse wordt aanbevolen voor iedereen die geen ongewone kapselwensen heeft. De machines zijn minder geschikt voor het inkorten van lang haar, tenzij het haar drastisch moet worden geknipt. De tondeuse is ook geschikt voor amateurs, omdat de bediening en het onderhoud van de apparaten vrij eenvoudig is. Door de aankoop van een tondeuse wordt het maandelijkse bezoek aan de kapper verzorgd en kan het haar naar behoefte worden ingekort vanuit het comfort van uw eigen huis. Dit bespaart tijd en geld, omdat mannen vaak tot 50 euro betalen voor een bezoek aan de kapper. Haartrimmers zijn ook geschikt voor baarddragers, want baarden kunnen met het bijgeleverde hulpstuk ook gemakkelijk tot één lengte worden ingekort.

Koop onze Top 10 – tondeuse

Welke soorten tondeuses zijn er?

De tondeuse kan grofweg worden onderverdeeld in vijf verschillende categorieën:

Korte tondeuse:

Dit type tondeuse maakt het mogelijk om kort haar over het hele lichaam in te korten. Het is ideaal voor het inkorten van hoofdhaar en korte baarden. De machine kan ook worden gebruikt voor het scheren van kale koppen.

Lange Haarsnijder

Lange kappers zijn ideaal als er regelmatig grote hoeveelheden haar moeten worden geknipt. Vooral bij het trimmen van baarden of langer tophaar zijn lange kappertjes ideaal.

Baardtang

De tondeuse is speciaal ontworpen voor de kenmerken van baardhaar. Ze hebben speciale bladen die zijn ontworpen voor het sterkere en dikkere baardhaar en hebben verfijnde instelmogelijkheden. In tegenstelling tot andere tondeuses zijn de baardtrillers dunner en kleiner, zodat zelfs moeilijke plekken zoals tussen neus en bovenlip zonder problemen bereikt kunnen worden.

Neushaar tondeuse

Een tondeuse kan worden gebruikt om ongewenst haar in de neus, oren of op de wenkbrauwen te verwijderen. De machines zijn kleiner dan conventionele korte haartrimmers en hebben opzetstukken die het makkelijker maken om het haar op moeilijke plaatsen te bereiken.

Batterij of met kabel

Voor alle soorten kapsels is er een keuze tussen apparaten die op batterijen werken en apparaten met kabel. De meeste tondeuses hebben beide opties, zodat het apparaat ook kan worden gebruikt als de batterijen niet zijn opgeladen. De draadloze versies zijn veel handiger en minder problematisch in het gebruik.

De tondeuse wordt enerzijds gebruikt in privé-huishoudens. Daar worden de machines gebruikt om snel en volgens de noodzaak om de buitenkant te onderhouden om ongewenst haar te verwijderen. Aan de andere kant wordt de tondeuse ook gebruikt in professionele kapsalons, omdat de machines meestal schoner en sneller kunnen werken met korte kapsels. Vooral in de professionele context biedt de tondeuse een tijdbonus, omdat hij ook hardnekkig haar in zeer korte tijd kan verwijderen.

Een goede tondeuse moet uitgerust zijn met hoogwaardige mesjes. Er moet speciaal op worden gelet dat de mesjes van roestvrij staal zijn, omdat scheermessen vaak in contact kunnen komen met vloeistof op het gezicht. Het is aan te raden om een model te kiezen waarbij de messen snel en eenvoudig kunnen worden verwijderd. De messen moeten met regelmatige tussenpozen worden verwijderd en grondig worden gereinigd. Het is ook ideaal als er vervangende messen beschikbaar zijn voor het apparaat.

Een ander belangrijk criterium voor een goede tondeuse is de sterkte van de batterijen. Het gebruik van een kabel kan omslachtig zijn, omdat de kabel vaak in de weg zit bij het knippen. De tondeuse met oplaadbare batterijen is veel gemakkelijker te hanteren en flexibeler. Bij apparaten die op batterijen werken is het belangrijk dat de oplaadbare accu’s snel volledig kunnen worden opgeladen en na het opladen een lange levensduur hebben. Veel snoerloze tondeuses hebben een digitaal display dat laat zien hoeveel batterijcapaciteit er nog in het apparaat zit.

Een goede tondeuse heeft ook verschillende stappen om de haarlengte aan te passen. Normale apparaten bieden tussen 8 en 12 verschillende haarlengtes, de professionele apparaten hebben tot 35 verschillende instellingen. Bij de aankoop van een tondeuse moet het mechanisme voor het aanpassen van de haarlengte worden getest. Als het te glad is, bestaat het risico dat de instelling bij gebruik van het apparaat verandert en het haar niet meer goed zit. kan gelijkmatig worden ingekort.

Ook moet de tondeuse worden geleverd met diverse accessoires. Deze omvatten het hulpstuk voor het aanpassen van de haarlengte, evenals hulpstukken voor het trimmen van neus- en oorhaar, een reinigingsborstel en een krachtige oplader.

+ Compact en lichtgewicht, kan overal mee naartoe genomen worden
+ Knippen op elk gewenst moment mogelijk.
+ Eenvoudige bediening
+ Bespaart tijd en geld

– Alleen geschikt voor korte kapsels
– Geen professioneel advies
– Zinvolle kapsels vereisen veel oefening…
– Hoog energieverbruik

Bij de aankoop moet speciale aandacht worden besteed aan de afwerking van de apparatuur. Kopers moeten ervoor zorgen dat de knopen en accessoires van hoge kwaliteit zijn en niet zijn uitgerust met inferieure materialen. Vooral de bevestiging voor het instellen van de haarlengtes moet zorgvuldig worden gecontroleerd. Hoe eenvoudig is het om de haarlengte aan te passen en is er een mechanisme dat voorkomt dat de instellingen tijdens het gebruik wegglijden?

De messen moeten scherp en roestvrij zijn. In het beste geval wordt het apparaat geleverd met verzorgingsinstructies en accessoires voor het reinigen van de tondeuse.

Het is raadzaam om precies te bepalen voor welk type kapper de trimmer nodig is alvorens te kopen. Moet het haar nat of droog worden geknipt en welke extra functies zijn er nodig?

Voorafgaand aan de aankoop dienen geïnteresseerden een budget vast te stellen. Zoals bij alle apparaten heeft een tondeuse van goede kwaliteit een hogere prijs dan de goedkopere apparaten van de discounters. De prijs heeft invloed op de prestaties en de afwerking van het gekozen apparaat. Het is dus zeker verstandig om de prijs te controleren alvorens te kopen… om af te wegen hoe vaak het apparaat wordt gebruikt en welke verwachtingen je ervan hebt.

De grootste innovaties op het gebied van de tondeuse draaien om het energieverbruik van de apparaten. Professionele apparaten verbruiken het meeste elektriciteit, maar behalen ook de beste resultaten. Het opladen van de accu’s vreet grote hoeveelheden elektriciteit, dus qua energie-efficiëntie werken veel bedrijven aan de lange levensduur van de accu’s. Omdat de tondeuse normaal gesproken niet dagelijks wordt gebruikt, werken bedrijven er bijzonder hard aan om ervoor te zorgen dat de tondeuse zo energiezuinig mogelijk werkt in de stand-by modus. Op deze manier kunnen de elektriciteitskosten voor de apparaten aanzienlijk worden verlaagd.

De meest bekende fabrikanten van tondeuses zijn

  • Remington
  • Babyliss
  • Philips
  • Bruin
  • Techwood

Remington

Remington is sinds 1937 een van de toonaangevende fabrikanten van tondeuses voor mannen. Inmiddels heeft het bedrijf zijn assortiment uitgebreid en biedt het vele haarstylingapparaten voor mannen en vrouwen aan.

Babyliss

Het merk Babyliss verkoopt al meer dan 55 jaar een tondeuse en breidde in 2003 zijn assortiment uit met een eigen merk voor alleen mannen. De producten voldoen aan professionele normen en zijn ontwikkeld door experts.

Philips

Philips is een van ’s werelds populairste gezondheids- en huismerken. Sinds enkele jaren richt het bedrijf zich op de persoonlijke gezondheidssector en verkoopt het kleine huishoudelijke apparaten.

Bruin

Braun staat vooral bekend om zijn individuele productontwerp en wordt beschouwd als een pionier op het gebied van industrieel ontwerp. In de tussentijd is de Bedrijf op producten voor persoonlijke verzorging.

Techwood

De apparaten van het merk Techwood zijn producten van het Turkse bedrijf Vestel. Het bedrijf produceert goedkope elektrische apparaten, die vaak te vinden zijn in discountwinkels en andere supermarkten.

Hoewel het internet vaak goedkoper is, is het altijd aan te raden om bij een vakhandelaar te kopen. Hier kan niet alleen professioneel advies worden ingewonnen, maar kunnen ook de machines zelf worden geïnspecteerd. Bovendien is de klantenservice in geval van problemen veel beter en kost het minder tijd.

Op het internet zijn veel gidsen te vinden over het onderwerp tondeuse. Verschillende consumentenverenigingen, zoals Stiftung Warentest, hebben machines onderzocht en geëvalueerd. Er staan veel nuttige video’s op YouTube over de verzorging en reparatie van de machines, en ook veel blogs over persoonlijke hygiëne gaan over het onderwerp.

De styling van het haar heeft altijd een grote invloed gehad op het uiterlijk van een persoon. Terwijl het haar vroeger met een schaar en kammen werd verzorgd, was het al in 1880 mogelijk om het lichaamshaar te temmen met een handsnijmachine. Met de uitvinding van de elektriciteit werden de mogelijkheden van de scheerapparaten uitgebreid en vanaf 1920 werden ook in Duitsland elektrische tondeuses verkocht.

De tondeuse is verkrijgbaar in alle prijsklassen, van professionele apparaten tot eenvoudige discounters.

De goedkoopste modellen beginnen vanaf ongeveer 15 euro in de supermarkt en beloven op zijn minst succes op korte termijn. Vaak veroorzaakt de lage prijs echter de kwaliteit, zodat de apparaten na weinig gebruik hun snijvermogen verliezen. Voor huishoudelijk gebruik zijn apparaten in het middensegment van de prijsklasse, tussen 40 en 60 euro, geschikt. Hier is de prijs-prestatieverhouding het beste. De professionele machines kunnen tot 120 euro kosten en werken het schoonst.

Welk kostenmodel wordt gekozen hangt af van hoe vaak het apparaat wordt gebruikt en wat de koper van het apparaat wil.

De standaard accessoires van de tondeuse bestaan meestal uit een borstel om het apparaat te reinigen, een oplaadkabel en een hulpstuk om de haarlengte aan te passen.

Andere nuttige accessoires voor de tondeuse zijn bijvoorbeeld een zakje om het apparaat in op te bergen, extra mesjes, speciale hulpstukken voor bepaalde lichaamsdelen en een reinigingsolie voor de verzorging van het apparaat.

Voor ervaren kopers is de kappersschaar een alternatief voor de huisschaar. Ze vereisen echter veel vaardigheid en ervaring en kunnen moeilijk te gebruiken zijn voor jezelf. Als u ze liever niet zelf aanbrengt, is een snel bezoek aan de kapper aan te bevelen, waar experts uw haarverzorging verzorgen.