Gezamenlijke speld

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Gezamenlijke speld

In de bouwsector wordt onder een verbinding verstaan een opzettelijke of tolerantiegerelateerde spleet of tussenruimte tussen twee componenten of materialen. Naast het structurele doel kan een verbinding ook ontwerpdoeleinden dienen. Zo ontstond het concept van het voegpatroon, waarbij de indeling en het uiterlijk van de voegen op een oppervlak zoals metselwerk of tegelvloeren wordt beschreven. Het voegpatroon wordt beïnvloed door de vorm van de gebruikte stenen of tegels, het gebruikte voegmateriaal, de voegkleur en het ontwerp van de voeg. Dan is er nog de term voegknipper, die verwijst naar siervoegen voor het ontwerp van een gebouw. Maar voegen kunnen ook worden afgedicht met afdichtingsmiddelen zoals siliconen of met voegafdichtingen om te voorkomen dat er water binnendringt.

Onze Top 10 – gezamenlijke speld

Soorten verbindingen:

Verbindingsvoeg

Wanneer twee verschillende componenten elkaar ontmoeten en de gevormde spleet moet worden gedicht, ontstaat er onvermijdelijk een verbindende verbinding. Verbindingsvoegen zijn vooral te vinden in de sanitaire sector, bijvoorbeeld als verbinding tussen douchebak, badkuip of wastafel en de wand of vloer. Alleen afdichtingsmiddelen met een lage elasticiteit zijn nodig, omdat de meeste verbindingsvoegen slechts een lage elasticiteit hebben. Hebben relatieve beweging.

Constructieverbinding

Constructieverbindingen zijn werkgerelateerde scheidingsvlakken tussen constructies of onderdelen. In de betonbouw ontstaan deze constructievoegen bij het concretiseren in meerdere, chronologisch op elkaar volgende secties. Betonning in verschillende secties is vaak onvermijdelijk vanwege het bouwproces. Het doel is om de best mogelijke verbinding te creëren tussen de aangrenzende betonnen delen. Traditioneel wordt de bekisting met hout gemaakt, wat echter zeer kostbaar is, zodat er tegenwoordig vooral insteekmetaal wordt gebruikt. In de bouw kan de bekisting van de betonnen delen sterk gereduceerd worden door het gebruik van wapening als omgekeerde buigverbinding. In de civiele techniek worden vanwege de grotere belastingen weer schroefverbindingen gebruikt, zodat het wapeningsstaal over de constructieverbindingen heen wordt aangesloten. Voor constructies zoals de witte trog is vooral een dichte bouwvoeg van belang. Hier worden injectie- of dilatatievoegafdichtingsbanden gebruikt voor het afdichten tegen grondwater. Voor geprefabriceerde kelders in betonconstructies is het gebruik van uitwendige, stripvormige kunststof oppervlakteafdichtingen een goede oplossing gebleken, die op een drukwaterdichte manier aan de ondergrond worden gelijmd.

Bouwvoeg

De structurele verbinding, ook wel bouwkundige verbinding genoemd, is een verbinding die Het resultaat is dat gebouwen, bouwvleugels of latere bouwfasen direct naast het naburige gebouw worden opgetrokken zonder dat er sprake is van vrije ruimte. Dit betekent dat de bouwverbinding continu tussen de twee aangrenzende structuren loopt, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat deze door de fundering heen loopt. In moderne gebouwen, zoals rijtjeshuizen, dient het om eventuele zettingen te absorberen en voorkomt het de geluidsoverdracht.

Bewegingsvoeg

De compensator wordt ook wel een compensator, dilatatievoeg of dilatatievoeg genoemd en wordt gebruikt om bouwkundige elementen te onderbreken om spanningsscheuren te voorkomen. Spanningsscheuren worden veroorzaakt door de verschillende uitzettingseigenschappen van de gebruikte materialen, zoals uitzetting door warmte- of vochtabsorptie of door de belasting veroorzaakte lengteveranderingen. Het bewegingsgewricht vermijdt de resulterende krachten die schade aan de componenten kunnen veroorzaken.

Spatadergewricht

Spatadervormige verbindingen zijn verbindingen van rotsstructuren met sterke, dakachtige uitstekende verbindingen.

Metselvoeg

In de metselwerkbouw wordt onderscheid gemaakt tussen stootvoegen en bedvoegen. Knobbelgewrichten bevinden zich tussen het individu Steen in een steenlaag. Op bednaden liggen de steenlagen bovenop.

Ruimtevaartverbinding

Voor betonnen plafonds in de wegenbouw worden ruimtevoegen gebruikt. Ze scheiden de betonplaten in hun volledige dikte. Een brede, voorgevormde voegspleet laat de plaat uitzetten, wat de ongecontroleerde ontwikkeling van spanningsscheuren voorkomt.

Schaduwvoeg

Een schaduwvoeg is een verbinding tussen onderdelen met een verschillende functie, bijvoorbeeld tussen een zeepwand en een verlaagd houten vals plafond. Bij de constructie van fotolijsten dient de schaduwvoeg als ruimtelijke scheiding tussen beeld en kader.

Vooraf bepaalde scheurverbinding

Spanningscheurvoegen worden specifiek gecreëerd zodat onvermijdelijke scheuren in het gewapend beton niet willekeurig ontstaan, maar daar waar ze het best kunnen worden beheerst. Bovendien mogen betonscheuren niet meer dan 0,2 mm breed zijn. Deze vooraf bepaalde breekpunten kunnen met ingebouwd afdichtingsmateriaal in de voeg strak worden gehouden, zelfs in gescheurde toestand, wat vooral belangrijk is voor de witte tank.

<spanRomein, serif.Lichtgewricht

Een spleet tussen twee componenten wordt een lichtspleet genoemd en kan als een lichtstrook verschijnen.

Dummyvoeg

Bij dekvloerwerkzaamheden in huiselijke kring en bij betonnen wegen in de wegenbouw ontstaan dummyvoegen. Het doel is om de doorsnede van een bouwonderdeel te verzwakken. Bij het krimpen tijdens het uithardingsproces, als gevolg van verwering of slijtage, ontstaat er op dit punt een gecontroleerde scheur. Schijnbare gewrichten snijden niet volledig door het onderdeel heen. Het zijn inkepingen op het oppervlak. Ze worden één of twee dagen na het plaatsen van het beton of de dekvloer op de gewenste punten gezaagd of gekerfd, of tijdens het betonneren worden inserts op de gewenste punten geplaatst. Dummyvoegen worden ook vaak gebruikt als architectonisch ontwerpelement, waarbij trapeziumvormige of driehoekige stroken in de bekisting worden aangebracht.

Krimpverbinding

Een brede voeg, die tijdens het betonneren opengelaten wordt tussen de betonnen onderdelen, wordt een krimpvoeg genoemd. Het gewricht is alleen gevuld als de Het krimpproces is grotendeels voltooid. Deze procedure belemmert het bouwproces echter aanzienlijk, zodat het nu nog maar zelden wordt toegepast.

Pressfit

Voor betonverhardingen in de wegenbouw worden persverbindingen gebruikt die de betonnen bestrating in zijn volledige dikte doorsnijden. Er is echter geen gezamenlijke ruimte tussen de afzonderlijke platen, zodat de platen niet kunnen uitzetten.

Onderhoudsvoeg

De onderhoudsvoeg is een met afdichtingsmiddel gevulde voeg, die onderhevig is aan sterke chemische, biologische en mechanische invloeden. Daarom moet de onderhoudsvoeg regelmatig worden gecontroleerd of aan een lektest worden onderworpen. Gevolgschade kan ontstaan als deze niet regelmatig wordt gecontroleerd en vervangen.

In de loop van de tijd kunnen de gewrichten verkleuren en vuil worden. Tussen de tegels vormen zich onaantrekkelijke donkere lijnen. Maar er is iets wat je er aan kunt doen en dat is het veranderen van de kleur van de voeg. Het hele ding vereist enige inspanning. Mogelijkheden om deze verkleuringen te verwijderen zijn het aanbrengen van een voegkit, verf of een dieptereiniging.

De De meeste mensen besluiten hier om de gewrichten te kleuren met een gezamenlijke kit. Het is niet raadzaam om de originele kleur van de verbinding te kiezen, maar om een vergelijkbare donkere kleur te gebruiken om het probleem te verbergen. De volgende punten moeten in acht worden genomen:

  • Lichtkleurige voegen passen visueel bij de vorm van de tegels en verbergen deze, terwijl donkere voegen de tegels benadrukken en zeer opvallend zijn.
  • Zorg er indien mogelijk voor dat de kleur van de voeg een afdichtingsmiddel bevat, zodat u de laatste stap van het afdichten van de voegen kunt overslaan.

Voordat u begint met het kleuren van de voegen, moeten vliegen en voegen grondig worden gereinigd. Je moet voorbereid zijn op wat lichamelijk werk. Noodzakelijk voor de reiniging is een middel met bleekmiddel en water om schimmelsporen en -schimmel te doden, wat problemen kan veroorzaken. Het reinigingsmiddel moet worden aangebracht met een vochtige zwaan of een schrobborstel. Als er schimmel op de voegen en tegels zit, is het belangrijk om de aangetaste plekken na het reinigen krachtig in te wrijven met spiritus. Na het schoonmaken moet u ongeveer 30 minuten wachten tot alles droog is. Het voegpotlood wordt geactiveerd door te schudden en te pompen. Nu zijn de gewrichten eenvoudig te traceren.

 Welke maat is het beste voor gewrichtspinnen?

 <spanArial, serif; „Zijn er fabrikanten of merken die met name worden aanbevolen voor het voegen van potloden?

 Hoeveel kosten groutpotloden?

 Heeft u behoefte aan extra reiniging en verzorging met extra producten?

 Materiaal: hoogwaardig vakmanschap wordt weerspiegeld in de prijs, maar gaat meestal langer mee.

 Afhankelijk van het materiaal van de verbindingsstift kan ook het gewicht worden beïnvloed.

 Hoe presteren de voegproducten in andere tests en wat was de beoordeling door Stiftung Warentest?