Roerwerk

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Roerwerk

Een roerwerk is in principe niets anders dan een grotere keukenmenger, het roerwerk wordt gebruikt om verschillende stoffen of materialen met elkaar te mengen, zeer typische stoffen die met een roerwerk worden bereid zijn onder andere mortel, beton en egalisatiemiddelen. Een roerwerk kan ook gebruikt worden als u zelf kleuren wilt mengen. Het meest voorkomende gebruik van roerwerken is op bouwplaatsen.
Zowel in de professionele als in de doe-het-zelf sector zijn er altijd situaties waarin verschillende materialen gemengd moeten worden. Tegellijmen, mortel en bouwmaterialen worden natuurlijk in grote hoeveelheden gemengd in betonmixers, maar vooral als er niet zo grote hoeveelheden nodig zijn, is een roerwerk ideaal. Water, zand, kleurstoffen en andere toevoegingen kunnen zonder veel moeite met de mixer worden gemengd, kleine hoeveelheden van deze materialen zijn nodig voor bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden, bij het betegelen of rechtzetten van oppervlakken, kleinere hoeveelheden kunnen eenvoudig met de mixer worden bereid.

Een roerwerk is een bouwmachine die is uitgerust met een vaste of verwisselbare garde. Roerwerken zijn verkrijgbaar met een elektrische motor of een benzinemotor, afhankelijk van het vermogen van de machine wordt de motor van de garde aangedreven door het juiste vermogen. Door de draaiende beweging van de garde kunnen zelfs zeer taaie en vaste materialen goed gemengd worden (zand / cement). Om ervoor te zorgen dat het roerwerk veilig kan worden vastgehouden wanneer het in gebruik is, zijn er altijd twee stabiele handgrepen.
Een roerwerk is relatief klein in vergelijking met een betonmixer, omdat de in staat zijn om de mixer te bedienen met je handen.

Onze Top 10 – roerders

De werking

Wat betreft de functie van een roerwerk kan dit worden vergeleken met een conventionele boormachine, in plaats van een boormachine wordt alleen een klopper in het roerwerk geklemd. Deze garde dringt door in de mortel, verf of betonmassa en mengt de materialen op de juiste manier met elkaar. De garde draait in de massa en verdeelt zo de verschillende stoffen en mengt ze tot een massa. Het maakt niet uit welke materialen je wilt mengen, het is belangrijk om altijd de juiste mengverhouding te maken. Alleen als de verhouding correct is kan een optimale sterkte worden bereikt, kan een verkeerd mengsel leiden tot zuurstofinsluitingen en de vorming van luchtbellen.

Een roerwerk is de technische ontwikkeling van de mengbevestigingen van boormachines en is ontworpen voor grotere mengsels. Boormachines kunnen niet omgaan met de hoge axiale krachten die ontstaan bij het gebruik van een garde.

De werking van een roerwerk behoeft niet veel uitleg, nadat de te mengen materialen in een geschikt vat zijn gegoten, wordt er wat water toegevoegd en begint het roerproces, terwijl er met tussenpozen wordt geroerd / gemengd, water wordt toegevoegd. Wanneer de juiste verhouding tussen de materialen en het water is bereikt, wordt de massa op vol vermogen gemengd gedurende ongeveer 5 minuten. Door op volle kracht te mengen ontstaat een homogene massa, verdwijnen de laatste klontjes en lossen de luchtgaten op.

Mengmachines worden vooral gebruikt in de bouwsector en in de sector van de hobbymedewerkers is de kleine machine vooral nuttig bij het metselwerk, het mengen van verf of het gieten van een kleine fundering. Een veilig gebruik wordt gegarandeerd door de stabiele constructie en een op de gecoördineerde prestaties zijn gegarandeerd. Naast de kwaliteit van het roerwerk en de garde speelt ook een geschikte emmer/bak een belangrijke rol.

Als u een nieuwe tuinmuur wilt bouwen of een klein pad in beton wilt gieten, dan is de mixer ideaal voor precies deze activiteiten. Alleen met een solide fundering of een hoogwaardig betonmengsel zullen deze werken slagen.

Afhankelijk van de benodigde mengverhouding moet het roerwerk meer of minder vermogen inzetten om de stoffen te mengen. Kleine roerwerken zijn uitgerust met slechts één versnelling en zijn geschikt voor het mengen tot een maximaal volume van 40 liter. Een roerwerk met twee snelheden voldoet al aan hogere eisen en is beter geschikt voor taaie, zware mengsels. In principe moet de mengkraan rechtop kunnen worden gebruikt. Bij goede modellen kan de snelheid elektronisch worden geregeld en dus worden aangepast aan de mengverhoudingen.

Een roerwerk heeft een aantal voordelen: gemakkelijk mengen van kleuren is mogelijk – mobiel gebruik is geen probleem door de kleine afmetingen – beton en mortel kunnen zonder veel moeite worden gemengd – het roerwerk is eenvoudig te reinigen – stabiele handgrepen – traploze regeling van de uitvoer.

Er zijn twee verschillende roerwerken op de markt, één met directe en één met indirecte aandrijving. Bij de directe aandrijving wordt de garde direct door een as aangedreven, bij deze modellen is de overgang naar de motor gesloten of beschermd met een afdichting. De as is direct verbonden met de aandrijfmotor, wordt aangedreven door een tandwiel of riem. Deze machines zijn geschikt voor gebruik op alle gebieden.
De roerwerken met directe aandrijving zijn gemonteerd op het meest gebruikt voor het mengen van vrij dikkere en hardere mengsels.

Een magnetische koppeling wordt gebruikt voor een roerwerk met indirecte aandrijving. Een magneet wordt zowel binnen als buiten de behuizing gemonteerd, de buitenmagneet is verbonden met de aandrijving. Werken met vloeistoffen is slechts in beperkte mate mogelijk.

Het motorvermogen van een roerwerk ligt tussen de 1000 en 1800 Watt, kleinere roerwerken moeten minstens 600 Watt vermogen hebben, met minder vermogen is de productie van een homogene dimensie slechts beperkt mogelijk. Kleine roerwerken bereiken ongeveer 450 toeren per minuut, grote professionele apparaten kunnen tot 950 toeren per minuut halen.

De garde is verkrijgbaar in verschillende maten, de grootte moet natuurlijk overeenkomen met het beschikbare vermogen, kleine garnituren zijn verkrijgbaar met een diameter van 12 cm, de grootste garnituren kunnen tot 22 cm in diameter zijn.

Zorg ervoor dat het vermogen hoog genoeg is (1200 tot 1800 watt) om de meest voorkomende bouwmaterialen te mengen, de snelheid moet tussen 600 en 800 omwentelingen liggen. Afhankelijk van wat er gemengd moet worden, moet er een geschikte garde worden gekozen, voor kleur zijn er andere modellen dan voor beton en mortel. Gegolfde whisky’s, linkshandig zijn voor vloeibare materialen, rechtshandig voor mortel en beton. Een goede hantering, ergonomische handgrepen, een traploze regeling en een apparaat van een bekende fabrikant zorgen ervoor dat het niet tot een slechte aankoop komt, hier klopt de prijs-prestatieverhouding.