Glasbreukmelder

Somfy Deur/Raam Contact met Glasbreukmelder
LinkSomfy Deur/Raam Contact met Glasbreukmelder*
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
Preis € 106,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Somfy Deur/Raam Contact met Glasbreukmelder
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Europe
€ 106,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Glasbreukmelder

Wat is een glasbreukmelder?

Er zijn altijd meldingen van inbraken en daarom zijn veel mensen bang dat het hen op een dag zal treffen. Deze angst voor inbraak veroorzaakt angst en een onrustige slaap voor veel mensen. Elk geluid veroorzaakt angst en zorgt er dus ook voor dat mensen niet goed kunnen rusten.
Om ’s avonds rustig te kunnen slapen in de weide of zelfs op vakantie te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken, kunt u een praktische en uiterst behulpzame glasbreukmelder aanschaffen. Zoals de naam van dit gebruiksvoorwerp al aangeeft, geeft dit apparaat een signaal af als het merkt dat het glas waarop het is bevestigd, beschadigd is of breekt.
Dit alarmsignaal zorgt ervoor dat mensen die zo’n glasbreukmelder op hun ruit of hun deur van glas hebben, beschermd zijn tegen inbrekers.
Zo zijn glasbreukmelders onderdelen van hoogwaardige en beschermende beveiligingstechnologie.
Er zijn drie verschillende soorten van deze glasbreukmelders op de markt, die hetzelfde doel en dezelfde functie hebben, maar verschillend zijn in het functionele principe en ook in de installatie.
Bij deze veiligheidstechniek wordt onderscheid gemaakt tussen passieve, actieve en niet in de laatste plaats akoestische glasbreukmelders.
Om onderscheid te kunnen maken tussen deze glasbreukmelders moet men weten dat deze veiligheidstechnische voorzieningen zijn getest en vervolgens gecertificeerd door de VdS Schadenverhütung. Dit bedrijf maakt een onderscheid tussen klasse B- en klasse C-apparaten.
De passieve en de akoestische glasbreukmelders behoren tot klasse B, terwijl de actieve glasbreukmelders tot klasse C behoren.
Dit is de veiligste Categorie, wat betreft de veiligheidsuitrusting.
Dit betekent dat deze glasbreukmelders, in tegenstelling tot passieve en akoestische glasbreukmelders, niet alleen een gebeurtenis detecteren, maar ook de beglazing bewaken en veranderingen in de montages van de melders kunnen detecteren.
Er zijn echter ook glasbreukmelders zonder veiligheidscertificering.
Toch vervullen deze hun functie, zodat ze kunnen worden gebruikt om zich te beschermen tegen inbrekers.

Eisen aan een goede glasbreukmelder

Vooral als het gaat om de veiligheid thuis, moet er veel belang worden gehecht aan een goede en foutloze werking van de glasbreukmelder.
Daarom zijn er enkele belangrijke eisen waaraan de glasbreukmelder moet voldoen. Het is vooral belangrijk dat de glasbreukmelder stevig en eenvoudig aan het raam of de deur van glas kan worden bevestigd. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het betrouwbaar zal reageren als het glas zou breken.
Bovendien moet de glasbreukmelder nodig zijn om het alarm luid genoeg, precies en niet zonder reden te laten afgaan.

Toepassingsgebied van de glasbreukmelder

Omdat al is uitgelegd wat een glasbreukmelder is, kan men zich al voorstellen in welk gebied dit apparaat wordt gebruikt.
Kortom, een glasbreukmelder wordt gebruikt op ramen of deuren van glas. Deze detector is hierop gemonteerd, zodat deze een alarmsignaal kan afgeven zodra inbrekers het glas breken om in het huis of appartement te komen.
Deze apparaten worden dus gebruikt voor de beveiliging van ramen en deuren van glas en worden niet alleen thuis in particuliere huishoudens gebruikt, maar ook in commerciële voorzieningen.

Wat zijn de alternatieven voor een glasbreukmelder?

Als het gaat om beveiligingstechnologie, zijn er veel verschillende hulpmiddelen die kunnen worden gebruikt om om te beschermen tegen inbrekers.
Aangezien deze beveiligingen goed en uitgebreid worden onderzocht en getest met een glasbreukdetectortest voordat ze op de markt worden gebracht, is het zeer moeilijk om een alternatief voor de glasbreukdetector te vinden dat dezelfde functie heeft als een glasbreukdetector.
Het is mogelijk om een camera te laten installeren op de plaats van een glasbreukmelder, maar deze wordt meestal niet direct op een raam of deur gemonteerd. Bovendien slagen inbrekers er helaas steeds vaker in om aan de camera’s te ontsnappen. Daarom zijn camera’s een alternatief dat kan worden geïnstalleerd en gebruikt in de plaats van een glasbreukmelder, maar u moet een glasbreukmelder installeren op ramen en deuren van glas. Dit zorgt er niet alleen voor dat er een alarm wordt gekozen als een inbreker het glas vernietigt, maar ook dat de inbrekers kunnen worden afgeschrikt door de aanwezigheid van de glasbreukmelder en zelfs niet eens proberen in te breken.

Welke fabrikanten van glasbreukmelders zijn er?

Zoals met bijna alles wat u op de markt kunt kopen, is het ook op het gebied van beveiligingstechnologie en glasbreukmelders zo dat er verschillende fabrikanten zijn die gespecialiseerd zijn in de productie en verkoop van glasbreukmelders. U heeft dus een grote en uitgebreide selectie van vele verschillende modellen om uit te kiezen. Tot de grote en bekende fabrikanten die glasbreukmelders op de markt produceren en verkopen behoren Abus, Safety First, GSM, Olympia, Hirschmann en Honeywell, maar ook X4-Life, Multi Kon Trade (MKT), Busch Jäger, Smart-Home, Iiquu, Gira, Weru, König en last but not least Elero.

Innovaties op het gebied van glasbreukmelders

De moderne technologie gaat steeds verder, wat er ook voor zorgt dat de modellen op het gebied van de veiligheidstechniek steeds verder worden ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat mensen steeds beter en effectiever beschermd worden tegen inbrekers.
Deze innovatieve technologie zorgt ervoor dat zo’n glasbreukmelder niet alleen kan worden aangesloten op een mobiele telefoon of een ander mobiel apparaat, dat dan ook het alarmsignaal kan ontvangen als de ruit echt gebroken wordt door inbrekers, maar ook dat de glasbreukmelder kan worden gekoppeld aan een innovatief en praktisch slim huissysteem. Dit zorgt ervoor dat de glasbreukmelder niet alleen via een mobiel apparaat kan worden bediend, maar ook via een afstandsbediening of via een praktisch spraakherkenningssysteem. Er zijn ook voortdurend innovaties op het gebied van installatie, die steeds verder worden geperfectioneerd, zodat niet alleen het alarm afgaat als het glas breekt, maar ook als er iemand mee knoeit.

Voordelen bij de aankoop van een glasbreukmelder op het internet

Een glasbreukmeldertest onderzoekt en vergelijkt niet alleen de fabrikanten en modellen van glasbreukmelders, maar ook de mogelijkheden die kopers hebben als ze zo’n glasbreukmelder willen kopen.
In principe hebben kopers twee opties om uit te kiezen. Ofwel gaat de koper persoonlijk naar een lokaal filiaal, ofwel koopt hij de glasbreukmelder vanuit het comfort van zijn woning via het internet.
Dit brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee waarvan de kopers kunnen profiteren.
Deze voordelen zijn dat het internet een zeer groot bereik heeft en men dus kan terugvallen op modellen van nationale en internationale fabrikanten. Dit biedt een veel ruimere keuze dan u in een lokale speciaalzaak kunt krijgen. Bovendien vindt u niet alleen de beschrijving van de fabrikant, maar ook de evaluatie van de klanten die het apparaat al hebben gebruikt. in de aankoopbeslissing. Omdat de apparaten op het gebied van beveiligingstechnologie hun prijs hebben, kunt u op het internet geld besparen door de prijzen voor een en hetzelfde model van verschillende fabrikanten te vergelijken. Deze vergelijking kan u helpen de beste prijs te vinden en veel geld te besparen.

Waarop moet u letten bij de aankoop van een glasbreukmelder?

Als u een glasbreukmelder wilt kopen, dan heeft de Glasbreukmelder Test niet alleen de voordelen van het kopen via het internet uitgewerkt, maar ook enkele criteria opgesomd waar u op moet letten bij het kopen van een glasbreukmelder.
Allereerst moet u zelf duidelijk maken of u een passieve of een actieve of zelfs akoestische glasbreukmelder wilt kopen. De passieve, op batterijen werkende glasbreukmelders zijn zeer voordelig en kunnen individueel op de ruit of de glasdeur worden gelijmd.
U kunt echter ook kiezen voor een hogere kwaliteit en duurdere glasbreukmelder.
Het maakt niet uit of het een goedkope of een dure glasbreukmelder is, men moet er altijd op letten dat het apparaat luid genoeg is, zodat het alarm, als het moet worden geactiveerd, luid en duidelijk hoorbaar is. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat het alarm een volume van ten minste 100 decibel heeft wanneer u het koopt.
Het is ook belangrijk dat de schakelaar waarmee het apparaat kan worden in- en uitgeschakeld niet te gemakkelijk te bereiken en te bedienen is, om te voorkomen dat inbrekers de glasbreukmelder uitschakelen.
Als u niet achteraf op de hoogte wilt worden gesteld van een inbraak wanneer de glasbreukmelder het alarmgeluid activeert, maar de inbrekers wilt afschrikken, moet u ervoor zorgen dat er een rode knipperlichtdiode op het apparaat zit, die vervolgens van buitenaf kan worden in- en uitgeschakeld. kan worden gezien. Op deze manier worden de inbrekers al optisch afgeschrikt door de glasbreukmelder.
Ten slotte moet u bij de aankoop van een glasbreukmelder overwegen of u een enkel apparaat wilt kopen of een glasbreukmelder die in een bestaand alarmsysteem kan worden geïntegreerd.
Als dit het geval is, dient men altijd rekening te houden met de respectievelijke frequentiebereiken, gevoeligheid en signaaltijden om de glasbreukmelder te kunnen koppelen aan het alarmsysteem.

Nuttige accessoires voor glasbreukmelders

Een handig accessoire voor de glasbreukmelder en voor de beveiliging van het hele appartement of huis is een compleet alarmsysteem waarop alle beveiligingstechnische apparaten kunnen worden aangesloten.

Onze Top 10 – Glasbreukmelders

Nr. 1
Somfy Deur/Raam Contact met Glasbreukmelder
Kundenbewertungen
Somfy Deur/Raam Contact met Glasbreukmelder*

Somfy Deur Raam Contact met Glasbreukmelder
• Waarschuwt bij een gebroken raam en als een deur of raam wordt geopend.• Tevens aan te sluiten op de TaHoma - in dit geval werkt enkel de opening functie, niet de glasbreukmelder.• Bij het aansluiten op de 'oude' TaHoma (vierkant model) is de USB Sensor Module vereist.
Technische gegevens:
- Afmeting 95 x 33 x 15 mm- Max. ruimte tus...

 Preis: € 106,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Een glasbreukmelder is zeer nuttig, het verhoogt uw veiligheid enorm. De glasbreukmelder slaat alarm zodra er een ruit wordt gebroken. Er zijn drie soorten glasbreukmelders, passieve, actieve en akoestische apparaten. Passieve glasbreukmelders zijn al erg goedkoop, maar ze kunnen alleen een dubbele beglazing bewaken. Akoestische modellen kosten iets meer, maar u kunt meerdere ramen op het systeem aansluiten. De actieve glasbreukmelders zijn het veiligst, maar ze zijn ook het duurst. Natuurlijk moet je bij de aankoop rekening houden met bepaalde criteria en daarom is er ook een glasbreukmeldertest uitgevoerd. Dus als u deze apparaten wilt gebruiken, moet u de glasbreukdetectortest zorgvuldig lezen. De Glass Breakage Detector Test geeft u waardevolle informatie en legt alle voor- en nadelen uit. Uw eigen vier muren moeten veilig zijn, dus u moet zeker een glasbreukmelder kopen.

De zwakke punten

De volgende zaken worden als bijzondere zwakheden van het huis beschouwd Deuren en ramen. Meestal krijgen de inbrekers toegang via ramen en openslaande deuren en ruimen ze uw hele appartement op. Maar soms is je gezondheid of zelfs je leven in gevaar, inbrekers schrikken niet terug voor gewelddaden. Het is vooral belangrijk om de ramen en deuren op de begane grond te beveiligen, de gevarenzones uit te rusten met een glasbreukmelder.

Wat is een glasbreukmelder eigenlijk?

De glasbreukmelder maakt een enorm geluid als er een ruit wordt gebroken. Deze apparaten maken net zo goed deel uit van de beveiligingstechnologie als rookmelders, bewegingsmelders of watermelders. De verschillende types dienen uw veiligheid, ze functioneren in principe allemaal op dezelfde manier. U moet echter altijd op zoek gaan naar een keurmerk bij aankoop, klasse C garandeert u de veiligste werking. Ze zetten allemaal een luid alarm af en zullen waarschijnlijk elke inbreker op de vlucht slaan. Veel glasbreukmelders geven echter geen alarm als er een glassnijder wordt gebruikt. Inbraken vinden echter meestal overdag plaats en de ruit wordt gewoon verbrijzeld. Het duurt veel te lang voor dieven om langs de ruiten van veiligheidsglas te komen. Voor het grootste deel breken inbrekers gewoon in het glas.

De fabrikanten

Zeer bekende fabrikanten zijn Abus, Hirschmann, Gira, Weru, König, enz. Maar ook iets minder bekende bedrijven brengen glasbreukmelders op de markt, hier moet u eens goed kijken. Vaak kunt u deze modellen tegen een veel lagere prijs krijgen, maar de kwaliteit lijdt er helemaal niet onder.

Waarop u moet letten bij de aankoop

U kunt kiezen tussen een actieve, een passieve en een akoestische glasbreukmelder. Welk model u kiest hangt natuurlijk af van uw portemonnee en uw persoonlijke smaak. Uiteindelijk hangt het altijd af van welke waardevolle zaken u wilt beschermen. Allemaal Types hebben voor- en nadelen, je moet zelf weten of een bijzonder dure actieve glasbreukmelder nodig is.

Goedkope glasbreukmelders werken op batterijen en worden gewoon op de ruit geplakt. Maar zelfs als u voor deze goedkope optie kiest, moet het apparaat een batterij-indicator hebben en moet het alarm echt luid zijn. U moet er ook voor zorgen dat de aan/uit-schakelaar niet toegankelijk is voor de inbreker, anders zou hij het apparaat gewoon kunnen uitschakelen.

De glasbreukmelder moet onafhankelijk werken

Het apparaat moet dus onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet, het kan ook op batterijen werken of deel uitmaken van een alarmsysteem. Een akoestische glasbreukmelder moet echter wel van stroom worden voorzien, maar er zijn ook apparaten met batterijen of ze worden via de radio bediend. De glasbreukmeldertest toont aan dat de meeste consumenten de voorkeur geven aan modellen die op batterijen werken.

Inbrekers worden akoestisch en optisch afgeschrikt.

Glasbreukmelders dienen uw veiligheid, want inbrekers worden al optisch afgeschrikt als ze merken dat de ruit met een detector is beveiligd. Een rood knipperlicht is van ver te zien en inbrekers nemen meestal hun hakken in het zand. Sommige fabrikanten vertrouwen op waarschuwingsstickers, met het opschrift „alarmgesichert“ nemen de meeste dieven afstand. U kunt deze stickers ook apart kopen.

Er klinkt een akoestisch signaal wanneer een glasplaat wordt gebroken. De meeste apparaten zijn erg luidruchtig en zetten de inbrekers op de vlucht. Ze houden ervan om hun „werk“ in stilte te doen en ze hebben helemaal geen nood aan een alarmgeluid. De fabrikant geeft echter meestal het volume aan, meestal tussen 85 en 120 decibel. Dit volume is al de pijngrens en roept de buren of voorbijgangers tot actie op.

De juiste positie

U moet Volg altijd de instructies van de fabrikant bij het installeren van een glasbreukmelder. Maar sommige tips gelden voor alle apparaten. Passieve glasbreukmelders moeten altijd in een hoek van het raam worden gemonteerd, ze worden daar direct op de ruit gemonteerd. Akoestische glasbreukmelders bevinden zich echter niet op de ruit, maar in de ruimte. Idealiter is hun plaats direct tegenover het raam. Deze detectoren moeten echter wel gevoed worden, ze worden vaak in de buurt van de plafondlampen geplaatst. Actieve detectoren bestaan uit een zender en een ontvanger, die beide direct op het raam zijn gemonteerd.

Welke andere mogelijkheden zijn er?

U kunt ook een inbraakwerende raamfolie gebruiken, dat is een zeer dikke en scheurvaste folie die aan de binnenkant van het raam wordt geplakt. Als een inbreker het huis probeert binnen te komen, zal de folie het gebroken glas aan zich binden. Het gebroken glas en de folie moeten nu van elkaar gescheiden worden en dat duurt veel te lang voor een inbreker. Er is ook speciaal waarschuwingsglas dat onmiddellijk signaleert wanneer het glas wordt vernield. Om te controleren of de glasbreukmelder werkt, hoeft u natuurlijk geen ruit te breken. Er zijn speciale testapparatuur die simuleren dat een vensterglas is vernietigd. Overigens kunt u de glasbreukmelder voor alle ruiten gebruiken, maar u moet altijd de instructies van de fabrikant volgen. Niet alle modellen zijn geschikt voor kogelvrij glas, draadglas of gelaagd glas.

Waar kunt u een glasbreukmelder kopen?

U kunt er een vinden in elke elektriciteitswinkel, maar het internet biedt u ook een goede plek om te winkelen. Hier bieden veel winkels glasbreukmelders aan, allemaal van de beste kwaliteit en perfect functionerend. De meeste apparaten zijn zelfs vrij goedkoop en je kunt ze heel goed vergelijken. De online aankoop is erg handig, de pakketdrager brengt u de gewenste Rechtstreeks naar de voordeur. Online kopen is heel modern, als je het eenmaal hebt geprobeerd, zul je nooit meer op zoek gaan naar een glasbreukmelder of andere producten ter plaatse.