Glaskeramische kookplaat

Test & vergelijk Glaskeramische kookplaat

Vandaag de dag is er een sterke trend terug naar de gaskachel. Maar is dat een kwestie van technologie? Nee, niet echt. Het is meer een kwestie van geloof. Naast de professionals, zweren ze een amateurkok om met gas te koken. Terwijl anderen zweren bij elektrische sizzle. Anderen geven de voorkeur aan elektrisch koken om veiligheidsredenen. Maar wat is een echte reden?

De markt is erg in beweging. De hele geloofsstrijd wordt bovendien verstoord door inductie. De warmte van inductie is net zo snel beschikbaar als bij gasfornuizen: Met een druk op de knop.

Voor veel mensen is koken niet langer alleen het bereiden van maaltijden. Het is een plezier voor alle zintuigen. Er wordt veel liefde gestoken in de selectie van de ingrediënten en het zoeken naar geschikte recepten. Het koken moet zo zacht mogelijk zijn, zodat de belangrijke vitaminen en voedingsstoffen niet verloren gaan.

De gas 5-kookplaat-glastest heeft aangetoond dat het moderne gebruiksgemak in overeenstemming is met alle voordelen van de snel instelbare vlammen. Dit komt omdat, in tegenstelling tot normale gaskachels, het voedsel niet op open vuur wordt gekookt, maar op glaskeramiek.

Deze kookplaten zijn zeer robuust en uiterst veerkrachtig. Wanneer u klaar bent met koken, kan het gladde oppervlak gemakkelijk worden gebruikt als extra werkoppervlak. De glasvlam loopt over ringvormige uitstralende lichamen, d.w.z. glaskeramiek, en pas dan bereikt de warmte de pot. Een groot voordeel is dat er op een milieuvriendelijke manier kan worden gekookt. Want na het uitschakelen wordt de warmte nog even opgeslagen. Natuurlijk kan deze warmte ook ongebruikt verloren gaan, dat is geheel aan u. Wat natuurlijk ook betekent dat er geld verloren gaat zou.

Hoeveel energie er nodig is voor deze kookzone kan niet op zo’n algemene manier worden gezegd. Ook zijn er over het algemeen geen energielabels, omdat het gedrag van de consument een grote rol speelt. Deskundigen adviseren altijd om de instructies van de fabrikant exact op te volgen. Ze geven vaak veel tips voor een efficiënt gebruik.

Bovendien is de eenvoudige reiniging een voordeel. Het is belangrijk om op te merken dat de reiniging altijd snel moet plaatsvinden. Dit komt omdat de restwarmte het risico van uitdroging met zich meebrengt. Het probleem is bijvoorbeeld groot met suiker. Onder bepaalde omstandigheden kan het goed inbranden. De gekristalliseerde suiker kan zelfs schade aan het bord achterlaten. Als u vaatwasmiddel wilt gebruiken voor de reiniging, moet u het goed verwijderen. Bij de gas 5-kookplaat-glastest werd vastgesteld dat het vaatwasmiddel anders violette glinsterende strepen achterlaat. Gebruik voldoende helder water voor de reiniging!

Onze Top 10 – glaskeramische kookplaat

Aan de hand van een voorbeeld willen we het energieverbruik illustreren. Zoals reeds vermeld, geven fabrikanten geen energielabels uit.

Hiervoor nemen we een liter water, dit moet aan de kook gebracht worden.

 • Glaskeramische kookplaat: inclusief stralingswarmte duurt 7, 28 minuten
 • Gaskachel: slechts vijf minuten
 • Inductiekookplaat: slaagt erin het water binnen drie minuten aan de kook te brengen.
 • Gietijzeren kookplaat: 7, 40 minuten voor een liter water.

Maar de afkoeling bevestigt nu de vorige verklaring. Een inductiekookplaat duurt ongeveer tien minuten, een glaskeramische kookplaat ongeveer 35 minuten en een gietijzeren plaat 50 minuten.

U kunt zelf kiezen of u kunt de omstandigheden voor u kiezen, welke energiebron je wilt gebruiken. Een glaskeramisch veld werkt met aardgas of propaangas. Voor de gebruiker is in de meeste apparaten een thermo-elektrische ontsteking ingebouwd. Dit betekent dat wanneer aan de knop wordt gedraaid, de vlam automatisch wordt ontstoken. Het is niet meer nodig om de knop in te drukken of zelfs maar vast te houden.

Wie niet zonder open vuur wil, kan ook kiezen voor de variant met gas onder glas. In sommige gevallen ook met een wokbrander of een volledig conventionele gasbrander. Op deze manier kan uw kookkunst gevarieerder worden gemaakt.

 • Phoenix
 • Siemens
 • Bosch
 • Nodor
 • VLANO
 • Keizer
 • Arebos&gt
 • Bauknecht

Dit is slechts een selectie van namen. Inmiddels hebben veel bedrijven zich gespecialiseerd in de productie van gas-5 kookplaat-glas-keramiek. Hiervoor moet u op uw gemak op het internet zoeken.

Er is een enorme selectie van apparaten in de online omgeving. U kunt de tijd nemen om te controleren of dit of dat apparaat aan uw eisen voldoet. Neem de klantbeoordelingen mee voor hulp. Ze geven u een overzicht van hoe goed het apparaat is. Wees voorzichtig met valse klantenbeoordelingen. Bij nader inzien kunnen de nepreviews snel worden uitgefilterd.

Positief is dat je je kunt wijden aan het winkelen op de bank, ook buiten kantooruren. Nadat een beslissing is genomen, wordt de kachel praktisch bij u thuis afgeleverd. Geen gesjouw is aan de orde van de dag. Door het grote aanbod bespaart u zich ook een reis om de wereld. Omdat u verschillende winkels en verschillende aanbiedingen in één oogopslag kunt vergelijken.

moet

De moderne kookplaten zijn allemaal uitgerust met een Quickstart. Hier zijn de bougies en de ontstekingsbeveiliging in de brander geïntegreerd. Dit is eenvoudig voor u, maar ook de veiligste methode. Bovendien bleek uit de Gas 5-kookplaat-glastest dat het goed zou zijn om één hoge intensiteitsbrander, één spaarbrander en meerdere normale branders in de kookplaat te hebben. Want u zult elk van deze branders moeten gebruiken tijdens uw kookproces. Want niet alle voedsel kan op dezelfde manier worden bereid. Sommige dingen moeten gewoon voor je neus sudderen, terwijl andere hoge eisen stellen aan de warmte.

Sommige aanbieders bieden u een snelle stopfunctie aan. Wat betekent dit? Een voorbeeld hiervan is zeer praktisch. Je bent aan het koken en plotseling gaat de deurbel. Je moet het koken onderbreken. Met een druk op de knop kunt u alle vlammen doven. De warmte-indicator geeft dan aan welke pothouders nog restwarmte hebben. Je kunt je vingers beschermen, maar ook die van je kinderen.

We hopen dat we met onze gas 5 kookplaat glas test, we uw beslissing makkelijker kunnen maken.