Elektronische huisdieren

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Elektronische huisdieren

Een elektronisch huisdier bestaat meestal uit een kleine robot die veel verschillende functies heeft om te spelen en te leren. Deze zijn vooral bedoeld voor kinderen. Er is dus een groot aantal verschillende modeltypen die verkrijgbaar zijn in speciaalzaken of online. Ze variëren van klassieke huisdieren, zoals een hond of een kat, die lijken op de typische constructie van mensachtige robots, tot kleurrijke mythische wezens, zoals een draak of eenhoorn. Tegelijkertijd zijn deze vrolijke metgezellen voor kinderen gemaakt van een plastic behuizing, die in sommige modellen is bedekt met een zachte vacht. Dit maakt het knuffelen, strelen en knuffelen van de elektronische vriend, die vaak gevoed wordt door batterijen of oplaadbare batterijen, des te leuker.

Wanneer het interactieve huisdier wordt gebruikt als speelgoed in een huishouden met kinderen, moet het aan bepaalde voorwaarden voldoen om de gezondheid en veiligheid van de nakomelingen niet in gevaar te brengen. Zo mag de spanning die door een elektronisch aangedreven model wordt gegenereerd niet hoger zijn dan 24 volt. Ook mag geen enkel onderdeel dat met het product wordt meegeleverd zo klein zijn dat het door kleine kinderen kan worden ingeslikt of in hun neusgaten kan terechtkomen en hun gezondheid kan schaden. Het speelgoed mag ook geen scherpe of puntige randen of hoeken hebben waar het kind zich kan verwonden. Bovendien moet het interactieve huisdier niet alleen een GS-keurmerk hebben, dat aangeeft dat het product voldoet aan de gebruikelijke veiligheidsnormen, maar ook een VDE-keurmerk hebben, dat de elektronische veiligheid garandeert als het speelgoed op de juiste manier wordt gebruikt.

Onze Top 10 – elektronische huisdieren

In wezen zijn er twee belangrijke toepassingsgebieden waar de vrolijke dagelijkse metgezellen worden gebruikt. Enerzijds zijn er consumenten die geïnteresseerd zijn in technologie en vooral gefascineerd zijn door robotachtige huisdieren. Deze doelgroep kan kiezen uit een breed scala aan kleine robots die er bijvoorbeeld uitzien als katten, honden of vogels. Dit zijn onder andere modellen die via een app, vaak gratis, vanaf hun eigen smartphone kunnen worden aangestuurd en speciale commando’s kunnen ontvangen, zoals achter een bal aan rennen of gaan zitten. Deze producten zijn meestal in onopvallende kleuren, zoals wit met zwart of blauw, en zijn ideaal voor puur vermaak voor het hele gezin. Ze kunnen echter ook worden gebruikt om de nieuwste technische functies uit te proberen die in de interactieve robotica-markt zijn ontwikkeld.

Aan de andere kant zijn er interactieve huisdieren, die aan de ene kant fungeren als speelgoed voor kinderen, maar aan de andere kant ook bedoeld zijn om een leereffect te hebben op het nageslacht.
Veel kinderen willen bijvoorbeeld hun eigen huisdier hebben om te aaien en te knuffelen. Maar sommigen van hen kunnen zich nog steeds niet voorstellen dat de zorg voor een levend dier veel tijd en geld kost. Hier heeft het interactieve huisdier een duidelijk voordeel, omdat het aan de ene kant kan interageren als een echt huisdier en er als een huisdier uitziet, maar aan de andere kant heeft het niet de behoeften van een levend wezen en kan het dus soms dagenlang in de hoek staan zonder dat iemand er voor zorgt. Dus om te testen, indien nodig, of uw eigen Als je nageslacht voldoende motivatie en verantwoordelijkheidsgevoel heeft om voor een levend huisdier te zorgen, kunnen ouders hun kinderen eerst een robothuisdier kopen. Sommige modellen kunnen zelfs echte emoties nabootsen, waarbij ze laten zien dat een echt huisdier ook gevoelens heeft waar ze zich voortdurend bewust van moeten zijn.

Vooral baby’s en peuters, die net hun omgeving ontdekken en ook veel voorwerpen in hun mond stoppen, lopen risico’s door elektronische huisdieren. Ze kunnen het compartiment met de batterijen openen om ze met hun handen en mond aan te raken. Ze kunnen zelfs de batterijen inslikken, wat tot ernstige gezondheidsproblemen kan leiden.

Hier is het raadzaam om de kinderen bijvoorbeeld dieren te laten opfokken. Dit speelgoed is meestal gemaakt van plaatstaal of plastic en is ideaal voor deze leeftijdsgroep, omdat de beweging ervan het gezichts-, gehoor- en tastgevoel van de kinderen bevordert. Op dit punt moet u er alleen op letten dat er geen inslikbare onderdelen, zoals de kleine sleutel voor het opwinden van het speelgoed, in de handen van kleine kinderen terechtkomen.

Een ander alternatief is het klassieke huisdier in zacht pluche. Hoewel het zich niet alleen kan bewegen, vormt het geen gevaar voor de gezondheid van het kind. Bovendien zien veel modellen er bijna als een echt dier uit en kunnen ze dus ook snel dol worden op het nageslacht.

De grote belangstelling en populariteit van het innovatieve speelgoed in huisdierlook blijft ononderbroken. Daarom is er een groot aantal fabrikanten die verschillende modellen en apparatuur produceren. De consument wordt dus vaak verwend met de keuze op dit punt… tussen het enorme aanbod van producten om het juiste product te vinden. De doorslaggevende vragen zijn echter altijd welk doel het interactieve huisdier in de kinderkamer of in het huishouden moet dienen en voor welke leeftijdsgroep het bestemd is. Daarom zijn er modellen die alleen maar visuele of akoestische prikkels geven om de verbeelding van kinderen te stimuleren, tot en met complexere producten die gekamd, gevoed of aangesproken kunnen worden. Sommige kunnen ook gebruikt worden als echte robot huisdieren waar het hele gezin van kan genieten.
Er kan dus geen speciale aanbeveling voor een bepaalde fabrikant worden gedaan, omdat hun keuze vooral gebaseerd moet zijn op de behoeften van de consumenten en hun leeftijd.

Er zijn altijd nieuwe producten op de markt van interactieve huisdieren, die steeds meer consumenten inspireren met hun innovatieve software en hardware. Daarom worden hier twee modelreeksen gepresenteerd, die representatieve voorbeelden zijn van vele andere innovaties op dit gebied.

Een van de meest gewilde interactieve huisdieren zijn kleine kleurrijke magische wezens die leven in een ei, dat is gevlekt in dezelfde kleur als zijn inwoner. Het spelconcept van deze elektronische vrienden bestaat uit drie ontwikkelingsfasen. Eerst wordt het ei uitgebroed, wat wordt bereikt door speciale aandacht. In de tweede stap gaat de schaal van het ei open en begint het interactieve huisdier, dat altijd een speciale naam heeft, uit te komen. Eindelijk kun je ermee spelen en er voor zorgen. Nieuwe modellen van de grappige gemengde vogelwezens – kuiken en kleine draak worden momenteel gelanceerd.

Een andere serie speelgoedmodellen zijn brutale schattige hamsters, die sinds de herfst van vorig jaar voor veel ophef zorgen in de kinderkamers. Ze hebben ook kan schade aan de gezondheid veroorzaken.

Omdat interactieve huisdieren meestal als speelgoed in de kinderkamer worden gebruikt, moeten ouders voor de aankoop controleren of het product een VDE-keurmerk heeft, dat onder andere garandeert dat de vaak op batterijen werkende modellen van onbrandbaar materiaal zijn gemaakt.

Een ander punt dat het vermelden waard is, is dat niet alle producten die op batterijen werken, deze in hun leveringsomvang opnemen. Het is mogelijk dat consumenten extra batterijen moeten aanschaffen bij hun interactieve huisdieren.

Bij veel producten zijn de accessoires, zoals een bot voor de robothond of het voer voor de kleurrijke vlieger, al bij de levering inbegrepen. Maar er zijn ook fabrikanten van modelseries die niet alleen de eigenlijke huisdieren produceren, maar ook speciale toestellen voor hen aanbieden, zoals een veelzijdige speeltuin.