glazen waterpijp

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk glazen waterpijp

Een glazen waterpijp bestaat uit een cilinder die volledig van glas is gemaakt. Afhankelijk van de vorm van de waterpijp kan deze cilinder ook aan de onderkant bolvormig zijn. Bovendien is de cilinder aan de bovenkant open, zodat er wat water kan worden bijgevuld, wat nodig is in het verdere verloop van het gebruik bij het roken.
Boven het gevulde water zijn er twee openingen: één is voor de ventilatie bij het roken van de waterpijp, de andere is de toepassingsmogelijkheid voor de zogenaamde Shillum. Dit is een buis die aan de bovenkant met de kop is verbonden. In de kop, vergelijkbaar met de kop van een pijp, worden de producten die tijdens het roken worden geïnhaleerd, geïntroduceerd.

Een glazen waterpijp moet gemaakt zijn van relatief onbreekbaar glas, zodat hij onderweg niet zo snel kapot kan gaan, want vooral op festivals of op feestdagen is het erg leuk om je glazen waterpijp uitgebreid te gebruiken. Het is belangrijk dat de waterpijp een goed gedefinieerde voet heeft om een solide stand te garanderen. Verder is het belangrijk om een mondstuk te gebruiken dat een versterking heeft aan de rand van de glazen waterpijp, omdat deze anders snel kan afsplitsen.
Om bij het roken een optimale temperatuur te bereiken, moet de waterpijp inkepingen voor ijsblokjes hebben. Dit is een speciaal soort glazen waterpijp, die een ijspijp wordt genoemd.
Proeven met glazen waterpijpen hebben aangetoond dat de snede van het glas niet te fijn moet zijn voor de duurzaamheid van de waterpijp. Een snede van minimaal 14,5 mm is daarom meer dan aanbevolen. Als het een glazen waterpijp is in een groter formaat moet men zelfs letten op een slijpdikte van 18,8 mm, omdat anders de breukbestendigheid niet meer echt gegeven is. Al met al zijn de verschillende snijdiktes voor een glazen waterpijp echter gestandaardiseerd, zodat u niet geheel vrij bent in uw keuze.

Voor het roken van cannabis wordt een glazen waterpijp gebruikt, meestal een mengsel van cannabis en tabak. Sommige gebruikers gebruiken de bong ook om pure tabak te roken.
Ook andere stoffen die geschikt zijn om te roken kunnen met zo’n waterpijp worden geconsumeerd. Veel gebruikers waarderen een glazen waterpijp omdat deze niet de geur en smaak van oude, muffe rook aanneemt.

Onze Top 10 – Glazen waterpijp

De selectie in het waterpijpgebied is gevarieerd. Met name op het gebied van materialen kunnen de gebruikers zelf bepalen wat ze willen. De meest originele materialen voor een waterpijp zijn zeker bamboe en kokosnoten, want aangezien de waterpijpen hun wortels in Azië hebben, zijn het goedkope en snel hernieuwbare grondstoffen.

Duurzamer en ook vaak goedkoper dan een glazen waterpijp is een waterpijp die gemaakt is van acryl. Het ziet er meestal uit als een glazen waterpijp en is vooral geschikt voor reizen waarbij een glazen waterpijp sneller kan worden vernietigd.

Een ander alternatief voor een glazen waterpijp is de zogenaamde Holland bong, die gemaakt is van keramiek. Deze zijn meestal ook goedkoper dan glazen waterpijpen, omdat de productie gemakkelijker is. Ze zijn zeer bolvormig in het onderste gedeelte, zodat er vaker meer vloeistof in deze waterpijp kan worden ingebracht.

Er zijn ook waterpijpen die gemaakt zijn van metaal of roestvrij staal. U kunt door de duurzaam materiaal is meestal zeer nobel en is bijzonder duurzaam. Veel gebruikers zien het voordeel van dit materiaal vooral in de koeling van de rook, zodat het bij inademing niet zo’n krasje op hun keel krijgt. De nadelen zijn zeker te zien in het feit dat residuen van het rookproces zich kunnen ophopen op het metaal, zodat het absoluut noodzakelijk is om aandacht te besteden aan een goede reiniging van de waterpijp. Proeven met glazen waterpijpen hebben aangetoond dat een glazen waterpijp de meest bacterie- en kiemvrije manier is om cannabis te consumeren. Vooral als de waterpijp door meerdere gebruikers wordt gebruikt.

Er zijn een groot aantal fabrikanten in de sector van de glazen waterpijpen. De meeste van hen bieden ook goed gemaakte waterpijpen aan, zoals te zien is in verschillende glazen waterpijpproeven, zodat u uw persoonlijke favoriete waterpijp kunt kiezen op basis van uw voorkeuren en de prijsmogelijkheden die u heeft.
Veel online winkels bieden al hun eigen huismerken aan, die vaak de goedkoopste alternatieven zijn voor dure merkproducten.
Het merk Grace Glass Bong biedt kleurrijke en hoogwaardige verwerkte glazen waterpijpen aan. Ze bewegen zich met hun producten in het middensegment van de prijs. Het merk Weetstar staat ook voor kwaliteit en interessante en aantrekkelijke ontwerpen. De producten van deze fabrikanten zijn vaak uitgerust met een diffuser, wat spreekt voor een hoge rookkwaliteit. De waterpijpen van dit merk zijn vaak kleiner, zodat ze gemakkelijk te vervoeren zijn.
Het merk Black Leave richt zich op zeer duurzame glazen waterpijpen, zodat de afzonderlijke waterpijpen soms een wanddikte van 9 mm glas hebben en soms zijn voorzien van interessante vloertatoeages of soortgelijke accessoires, die dit merk bijzonder aantrekkelijk en nobel maken. Met de hier genoemde merken kan het zijn slechts een kleine selectie, aangezien het aanbod van fabrikanten op het gebied van glazen waterpijpen zeer breed en uitgebreid is.

De innovaties zijn enerzijds dat glazen waterpijpen tegenwoordig vrij goedkoop worden aangeboden. Dit is vooral te wijten aan het feit dat er een stortvloed van fabrikanten is die glazen waterpijpen aanbieden en zich in een hevige prijzenoorlog bevinden, zodat hoogwaardige glazen waterpijpen niet meer duur hoeven te zijn. Op het gebied van de glasproductie konden de waterpijpen op sommige gebieden technisch worden verfijnd.

Naast het vergelijken van prijzen en ook het brede aanbod, is kopen op het internet nog steeds de meest discrete manier om aan een glazen waterpijp te komen. Voor veel gebruikers is het roken van cannabis een niet geheel onproblematische hobby.

Zoals reeds vermeld, aan de ene kant is de snede belangrijk en aan de andere kant moet je de waterpijp goed kunnen reinigen, dus het is raadzaam om de shillum en ook de kop te verwijderen, zodat je deze twee componenten aan een aparte reiniging kunt onderwerpen. Zodat er een hoge mate van hygiëne is bij het roken.

Afhankelijk van de voorkeur kan de voorkoeler een interessant accessoire zijn, omdat deze ervoor zorgt dat de rook door twee waterbaden wordt geleid, waardoor de rook meer wordt afgekoeld en het voor de roker aangenamer wordt om in te nemen. Een ander gebruiksvoorwerp kan ook de zogenaamde diffuser zijn. Dit zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de rook wanneer deze wordt geabsorbeerd. Bovendien moet u bij de aankoop van een glazen waterpijp direct een geschikt reinigingsmiddel kopen.