Lichaamsvetschaal

minder nauwkeurig resultaat ook aanvaardbaar.
Degenen die veel belang hechten aan betrouwbare resultaten moeten daarom aandacht besteden aan verschillende punten.
Handmodules verhogen de nauwkeurigheid. Extra handelektroden aan de voetelektroden zijn gunstig voor het detailniveau van de meetresultaten.
Bij de aankoop moet rekening worden gehouden met het maximale gewicht en de maximale hoogte die het model aankan, aangezien het apparaat niet optimaal kan worden gebruikt als het gewicht en de hoogte worden overschreden.
Voor het gebruik van de lichaamsvetschaal door alle leden van het huishouden is een persoonlijk geheugen nuttig. Als er ook kinderen worden gemeten, moet er een kindermodus worden opgenomen.
Bijzonder nuttig is de extra verbinding met een app. Dit neemt de tracking en monitoring van de meetresultaten over.

Onze Top 10 – lichaamsvet weegschaal

Toepassingsgebied van de lichaamsvetschaal

Een te hoog percentage lichaamsvet wordt beschouwd als een gezondheidsrisico, omdat overgewicht de kans op hart- en vaatziekten of diabetes II verhoogt.
Als u wilt weten hoe uw lichaamssamenstelling verandert als u op dieet bent of tijdens een fitnesstraining, moet u het resultaat bepalen met een lichaamsvetschaal.
Als u gewicht verliest, kunt u meten hoeveel vet er verloren is gegaan als gevolg van het dieet om uw eigen succes te controleren.
Bij krachttraining is het interessant om te weten hoeveel vet en spierweefsel er aanwezig is en hoe het percentage verandert. Het doel is om spieren op te bouwen en het percentage vet te verminderen.

Wat zijn de alternatieven voor een lichaamsvetschaal?

Een lichaamsanalyseschaal geeft een hele reeks andere waarden over het lichaam.
Afhankelijk van het model worden onder andere de volgende lichaamsindicatoren bepaald:
Gewicht, lichaamsvet, BMI, basaal metabolisme, visceraal vet, spiermassa, lichaamswater, Botmassa, hartslag en metabolische leeftijd.
Een ander alternatief voor de lichaamsvetschaal is een meting met een zogenaamde lichaamsvettang. Met behulp van een tang wordt de dikte van de huid in bepaalde delen van het lichaam gemeten. Vervolgens worden verdere formules gebruikt om het vetpercentage van het hele lichaam te bepalen.

Welke fabrikanten van weegschalen voor lichaamsvet zijn er?

De selectie van de lichaamsvetschalen is extreem groot.
Enkele van de bekendste fabrikanten worden hieronder samengevat:
Söhnle is waarschijnlijk een van de meest gerenommeerde merken. Ze produceren onder andere keuken- en personenweegschalen en lichaamsanalyseschalen.
Beurer is vooral bekend om zijn assortiment elektronische apparaten in de gezondheids- en welzijnssector.
Medisana produceert voornamelijk gezondheidsproducten voor privégebruik, zoals bloeddruk- en bloedsuikermeters, activiteitentrackers en lichaamsanalyseschalen.
Tanita is wereldmarktleider op het gebied van elektronische weegschalen. Zij produceren zowel consumenten- als professionele gezondheidsproducten.
Withings produceert ook lichaamsvetmeters, activiteitentrackers, fitnessschalen en andere producten voor de gezondheidszorg. Hun schalen worden gekenmerkt door design en innovatie.
Als u niet zeker bent van het merk en het model, kunt u een lichaamsvetschaaltest & -vergelijking raadplegen.

Innovaties op het gebied van lichaamsvetschalen

Een normale lichaamsvetschaal meet het lichaamsvet dat zich in principe in het lichaam bevindt. Als er visceraal buikvet aanwezig is, moet er een lichaamsvetweegschaal met extra handsensoren worden aangeschaft. Om verdere meetbeperkingen tegen te gaan, hebben de fabrikanten een dubbele meting of een 4-puntsmeting ontwikkeld. Met verschillende elektroden op handen en voeten wordt het totale lichaamsvetpercentage betrouwbaarder bepaald.

class=“western“Voordelen van het kopen van een weegschaal met lichaamsvet op het internet

Online is er een zeer grote selectie van lichaamsvet schalen.
De prijzen variëren dienovereenkomstig, van een laag instapniveau tot zeer duur. Vergelijken helpt om het juiste product voor u te vinden. Vergelijkingsportalen kunnen voor dit doel worden gebruikt, of u kunt direct bij providers zoals Amazon zoeken en vergelijken met andere verkopers.
Hier is het nuttig om een test of klantenreviews te lezen voordat u een weegschaal voor lichaamsvet koopt.

Waar moet je op letten als je een weegschaal voor lichaamsvet koopt?

Goedkope lichaamsvet-schalen hebben meestal alleen meetelektroden op de voeten. De stroom stroomt dus door de benen en de liesstreek. Maar het vet dat zich boven de benen bevindt – bijvoorbeeld op de buik – wordt meestal niet gemeten. Lichaamsvetweegschalen die zijn uitgerust met meer elektroden geven nauwkeuriger informatie. Als er sensoren op de voeten en handen zijn, wordt het vet door het hele lichaam gedetecteerd.
Als u zeker wilt zijn van de nauwkeurigheid van de meting, moet u uw lichaamsvetschaal laten testen: Plaats meerdere malen met korte tussenpozen op de weegschaal en vergelijk de resultaten. Als deze van elkaar verschillen, is de schaal meestal onnauwkeurig.

Iedereen die een pacemaker draagt, metalen platen of kunstgewrichten in het lichaam heeft, moet vooraf met de arts controleren of de lichaamsvetschaal mag worden gebruikt.

Nuttige accessoires voor een weegschaal met lichaamsvet

Activiteitentrackers kunnen nuttige helpers zijn. Ze registreren de dagelijkse beweging tijdens het lopen, joggen of in het dagelijks leven en geven door hun geëvalueerde cijfers een betrouwbaar beeld van het eigen activiteitenniveau. Activity Trackers kunnen worden aangesloten op vele lichaamsvetschalen, bij voorkeur van dezelfde fabrikant, zodat de gegevensuitwisseling dan automatisch plaatsvindt. is gedaan.

Sommige modellen, zoals die van Tanita, bieden een extra tafeldisplay. Het toont de analysewaarden op een gemakkelijk af te lezen LCD-display.
Wanneer een nieuwe meting op de weegschaal wordt uitgevoerd, worden de waarden automatisch naar het display overgebracht en kunnen ze gemakkelijk zittend aan de tafel worden geanalyseerd.