Gokstoel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Gokstoel

Gaming chairs – of beter: „gaming chairs“ – zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor computerspellen als Need for Speed of Dirt. Daarom lijken de meeste gamestoelen nog steeds erg op een autostoel.
Ze lijken op een bureaustoel in de manier waarop ze werken: ze zijn ontworpen om zoveel mogelijk comfort te bieden tijdens een zittende activiteit. En ze moeten ergonomisch gevormd zijn, zodat rugpijn zoveel mogelijk wordt vermeden.

In principe zijn de eisen voor een nerdstoel dezelfde als voor een bureaustoel. De meeste modellen hebben wielen, gestoffeerde rugleuningen hebben een hoofdsteun.
In tegenstelling tot bureaustoelen hebben ze een lendensteun in de vorm van een kussen en armleuningen die in hoogte en breedte verstelbaar zijn. Er zijn kantoorstoelen met deze kenmerken, maar ze zijn niet standaard.

Het grootste verschil met bureaustoelen of directiefauteuils is het ontwerp. Gaming chairs zijn er in alle denkbare kleuren: van felroze tot neongroen. Vaak zijn de stoelen ook verlicht, ook hier in allerlei kleuren. Inmiddels zijn er ook stoelen met RGB-LED’s, die van kleur kunnen veranderen.

De speelstoel wordt, zoals u waarschijnlijk al dacht, gebruikt om te gamen. Professionele gamers zitten elke dag 12-16 uur voor de computer en hebben daarom een goede stoel nodig. Meestal krijgen professionals een high-end product gesponsord door hun reclamepartners.
Hobbyspelers zitten meestal minder lang voor de computer en gebruiken daarom graag stoelen die iets minder kosten.
Soms worden dergelijke stoelen ook gebruikt in de kantoren van de eigenaren van een gokkersbedrijf. maar dat is eerder de uitzondering. Ze zijn gewoonweg te kleurrijk om serieus te kijken naar mensen die niets met computerspelletjes te maken hebben.

Onze Top 10 – Gaming stoelen

Zoals hierboven vermeld, is het beste alternatief waarschijnlijk gewone bureaustoelen of directiefauteuils. Ze vervullen dezelfde functies, maar zijn minder opvallend. Vaak zijn ze ook een stuk goedkoper.
Het tweede alternatief is een normale, comfortabele stoel of fauteuil. Maar dit is alleen aan te raden als u weinig tijd achter de computer doorbrengt. Als u meer dan 3 uur per dag achter de computer zit, moet u overwegen een ergonomisch verantwoorde stoel aan te schaffen.
De yogaballen die populair zijn in kantoren zijn geen echt alternatief als je wilt spelen. Je zit te rusteloos om adequaat te kunnen reageren op titels die veel en snelle reacties vereisen. Maar voor een point & click avontuur is de yogabal in kwestie misschien wel het overwegen waard.

Ik wil u graag voorstellen aan de twee beroemdste fabrikanten, om ze allemaal op te sommen zou het bereik van dit artikel te buiten gaan.
DXRacer is de pionier en waarschijnlijk ook de uitvinder van de speelstoelen. Oorspronkelijk produceerde het bedrijf autostoelen voor luxe auto’s, in 2006 ontwikkelde het bedrijf vervolgens de eerste stoelen speciaal voor racespellen.
Vertagear is een relatief jong bedrijf, maar is nu een reus in de industrie geworden en wordt beschouwd als een expert op zijn gebied.

De nieuwe Vertagaer PL4500 werd gepresenteerd op CES 2018. Dit is ’s werelds eerste gaming fauteuil met draadloze(!) verlichting. De RGB-verlichting die eerder werd vermeld in deze gaming chair review bestaat al geruime tijd, maar wat nieuw is, is dat de stroomtoevoer zonder kabels De vervangbare batterijen moeten bij maximale belasting ongeveer 30 uur meegaan.
Waarom ventileer je een stoel? Waarom niet, zullen de ontwikkelaars van Thermaltake hebben nagedacht, want zij hebben de eerste geventileerde stoel ontwikkeld, de X Comfort Air. Uitgerust met een 32 decibel ventilator moet de zitting van de stoel tot 1,5°C kunnen worden afgekoeld. De stoel zou ongeveer 500 dollar moeten kosten, laten we eens kijken of de stoel een succes wordt.
Beide stoelen zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Op het internet is het wisselen van geld makkelijker op papier dan in een winkel. Volgens de wet moet een internetverkoper de goederen binnen 14 dagen zonder opgave van redenen terugnemen. Lokale handelaren kunnen aandringen op een ruil voor andere goederen. Het is echter aan u om te beslissen of het echt makkelijker is om een stoel per post te sturen.
Winkelen op het internet is handiger, je hoeft het huis niet te verlaten om te winkelen. U heeft ook toegang tot veel meer informatie dan iemand die alleen de lokale winkel gebruikt.
De keuze op het internet is enorm. Bij Amazon & Co. kunt u nu bijna elk denkbaar product krijgen, terwijl de lokale retailer beperkt is in zijn keuze vanwege zijn opslagruimte. Bovendien zijn de webverkopers ook nog eens beduidend goedkoper, want u bent veel beter dan uw lokale retailer wat betreft huur en personeelskosten. Deze lagere kosten zijn uiteraard van invloed op de uiteindelijke prijs voor de consument.

Waar moet je op letten bij het kopen van een speelstoel?

Er zijn grote verschillen in de kwaliteit van het verwerkte schuim. Afhankelijk van de prijsklasse kan het schuim al na een jaar gaan oplossen. Duurdere modellen hebben dit probleem meestal niet, maar je zou er goed aan doen om de tests van de spelstoel vooraf door te lezen die betrekking hebben op de Duurzaamheid van stoelen nemen.
En waarschijnlijk het belangrijkste punt: je moet er goed op kunnen zitten! Als de stoel niet comfortabel is, heeft u niets aan de meest kleurrijke fauteuil ter wereld. Aan de vorm van de stoel kun je vaak zien of hij bij je past. Ben je van klein formaat? Koop dan een kleinere fauteuil. Als je groot bent, koop dan een grotere.

Het is soms raadzaam om direct reservewielen voor een stoel te kopen, omdat deze, afhankelijk van het model, vrij snel kunnen verslijten. In een speelstoeltest kunt u nagaan of dit ook het geval is met uw model.
Het is ook mogelijk dat er speciale wielen voor uw model zijn voor speciale ondergronden. U kunt zich zeker voorstellen dat andere rollen beter zijn voor een tapijt dan voor tegels.
Ook wordt een vloerbeschermer aanbevolen die uw parket of laminaat beschermt tegen de wielen van de stoelen. Deze zijn beschikbaar voor weinig geld (10-20€) in alle kleuren en maten op het internet, met of zonder lijm.

Vind de juiste speelstoel

Iedereen die graag lange tijd aan de PC zit, weet precies hoe belangrijk een comfortabele zithouding is. Alleen als je comfortabel zit, kun je genieten van tijdrovende spelletjes en je concentreren op de actie. De conventionele kantoor(draai)stoelen zijn allesbehalve ideaal voor deze doeleinden. Vaak grijpen de armleuningen in wanneer u snel moet reageren en de bewegingen van de muis aanzienlijk moeten beperken. Al deze storende factoren kunnen in één klap worden geëlimineerd als je een speelstoel koopt. Gaming stoelen zijn speciaal ontworpen voor een lange levensduur.

Natuurlijk zijn er verschillende speelstoelen, deze zijn ontworpen voor verschillende soorten gebruik, dus neem de tijd om een speelstoel te vergelijken. Op het internet vindt u zonder problemen niet alleen een speelstoel test.

Vooral de gamers die van racegames houden en veel tijd op het racecircuit doorbrengen, zullen een game-stoel op prijs stellen. Deze modellen zijn ontworpen om de zitting en de rugleuning aan te passen aan moderne autostoelen. De meeste van deze stoelen hebben een geïntegreerde lendensteun en een verstelbare zitneiging. Vooral de hoofdsteun moet worden opgemerkt, omdat deze niet in conventionele stoelen te vinden is. Een hoogteverstelbaarheid is vanzelfsprekend. Hardcore gamefans die een nog intensievere race-ervaring willen beleven, moeten eventueel een racestoel met geïntegreerde ondersteuning voor de pedalen en het stuurwiel krijgen. Met deze racestoelen kun je de controllers op de juiste plaatsen monteren, net als in een echte auto. Bij racestoelen geeft de combinatie van de zitpositie en de positie van de controllers een zeer realistisch gevoel.

Het is vooral belangrijk dat u bij de aanschaf van de spelstoel let op de veerkracht ervan, want veel stoelen zijn beperkt in hun veerkracht. Juist daarom is het belangrijk dat u bij de aankoop let op de grootte en het gewicht van de gebruiker. De meeste speelstoelen hebben een maximaal draagvermogen van ongeveer 150 kg.
Voor lange periodes van gebruik van de Gaming-Chair moet je af en toe een pauze inlassen, hiervoor zijn er modellen die een relax-mechanisme hebben. Met dit mechanisme kan de rugleuning zeer ver naar achteren worden geklapt. Deze positie van de rugleuning maakt het mogelijk om een bijzonder comfortabele zit- of ligpositie in te nemen.

U zult al snel merken dat een breder scala aan verstelmogelijkheden veel voordelen heeft als u een kijkje neemt bij een aantal van de spelstoeltesten. Een hoog niveau van zitcomfort wordt vooral bereikt bij modellen met veel verstelmogelijkheden, behalve bij de nu Terwijl de hoogte van de armleuningen al standaard instelbaar is, kan de positie van de armleuningen meestal worden gewijzigd op gamestoelen. Bovendien moet een verstelbare stoel als zeer positief worden beoordeeld.

In de gaming stoel vergelijking, sommige stoelen hebben belangrijke accessoires die voordelig kunnen zijn voor speciale spellen. Sommige stoelen kunnen achteraf worden uitgerust met een stuurwiel of een pedaalstandaard, in andere kunnen de bedieningselementen in overeenkomstige houders worden geplaatst. De mogelijkheden maken van de reeds gokgeoriënteerde speelstoel een perfect speelcentrum. Wanneer er geen racespellen in de pijplijn zitten, kunnen de stuurpedaalcombinaties heel eenvoudig worden verwijderd.

Aangezien een speelstoel het hoogst mogelijke zitcomfort moet bieden, dient u er bij de aanschaf van een speelstoel op te letten dat de zithoogte correct is. De ideale zitpositie is wanneer er een hoek van 90 graden is tussen uw boven- en onderbeen en uw voeten comfortabel op de grond staan. Op bijna alle modellen kan de zithoogte met ca. 10 cm worden aangepast.
Verschillende comfortfuncties zorgen voor een aanzienlijke upgrade van een gamestoel, dit kan onder andere een relaxmechanisme zijn, een wipfunctie of een veelzijdige verstelling van hoogte, helling en diepte.
De rugleuning moet het lichaam ondersteunen, daarom mag de rugleuning niet te kort zijn en moet deze in ieder geval over de schouderbladen reiken. Een nek- of hoofdsteun maakt de rugleuning perfect af.
Het oppervlaktemateriaal heeft altijd een aantal voor- en nadelen. Imitatieleer is gemakkelijk te reinigen, maar op warme dagen plakt het snel aan de huid. Stoffen hoezen zijn comfortabeler voor de huid, maar zijn veel moeilijker te reinigen.