Harde vloerrollen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Harde vloerrollen

Harde vloerwalsen zijn relatief zachte walsen. Ze zijn ontworpen voor hardere vloeren zoals parket of linoleum. Ze zijn ook geoptimaliseerd voor gebruik op tegels, vloerbeschermingsmatten of natuurlijke bekledingen zoals kurk- of steenvloeren. Het belangrijkste verschil met de zachte vloerwalsen is het materiaal van de walsen met de loopvlakken. Dit zijn de oppervlakken die in contact komen met het vloermateriaal. Een van de doelstellingen van de ontwerpers is het vermijden van lawaai tijdens het rollen. Het zachte loopvlak kan ook lichte oneffenheden van de vloer compenseren. Goede harde vloerrollen zijn geremd. Alleen het gewicht van de persoon die op de stoel zit laat deze remmen los en de stoel rolt soepel. Zo wordt voorkomen dat onbewoonde stoelen ergens rollen waar ze schade kunnen veroorzaken.

Harde vloerwielen rollen fluisterstil. Ze zijn stoelbelasting geremd. Ze beschermen de vloer. Zo laten ze geen rolmerken achter en snijden ze niet in de vloer, zelfs niet als de zittende persoon zenuwachtig aan het rollen is.

Harde vloerrollen moeten voldoen aan de eisen van de Europese technische norm. Deze norm is DIN EN 12526, dat is een controlegroeperingstest, test harde vloerwalsen. Er is zelfs een goedkeuringsprocedure voor harde vloerrollen. Hoogwaardig polyurethaan voor de loopvlakken kan worden aanbevolen. De treden beschermen de vloerbedekking. Ze zorgen voor een lange levensduur van de harde vloerwielen en de stoel. Harde vloerwielen zijn voor de bescherming van de gezondheid en daarom pleiten de beroepsverenigingen voor het gebruik van hoogwaardige harde vloerwielen. Ze moeten zo stil als een fluistering rollen. Ze moeten rollen zonder te rukken. Ontlastingswielen moeten worden geremd om te voorkomen dat ze onnodig wegrollen en langdurig in een onbezette stoel rollen. Er zijn fabrikanten die zelfs TÜV geven voor hun harde vloerwielen, zoals bekend is voor auto’s. Deze moeten dan regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. Harde vloerwielen die niet meer voldoen aan de eisen worden vervangen en zijn niet meer goedgekeurd voor gebruik. Hoe lang harde vloerrollen gemiddeld meegaan, hangt af van het gebruik. Als er zware personen op de stoel zitten, leidt dit tot veel meer slijtage. Hardere vloeren werken ook veel sneller.

Harde vloerwielen zijn te gebruiken op stoelen die gerold moeten worden. Dit zijn meestal bureaustoelen, keukenstoelen. Stoelen die bemiddelen tussen locaties zijn bedoeld om snel te worden uitgewisseld door de gebruiker, maar waar de gebruiker wat tijd wil doorbrengen met zitten. Harde vloerwielen worden gebruikt op harde vloeren. Zachte vloerwielen worden gebruikt op zachte vloeren. Tot de harde vloeren behoren allerlei soorten tegels, kurk, steenvloeren en PVC, maar ook laminaten. Voor deze vloeren zijn ook vloerbeschermingsmatten beschikbaar. Ook een hard vloerwiel kan hierop worden aangepast. Maar de meeste harde vloerrollen rollen direct op harde vloeren. Ze moeten fluisterstil of stil zijn. Voor hun toepassingsgebied is het nodig om te rollen zonder haken als dat mogelijk is. In hun gebruiksgebied mogen stoelen met harde vloerwielen niet ver wegrollen en schade veroorzaken.

Onze Top 10 – harde vloerwielen

Harde vloerwalsen zijn specialisten die geoptimaliseerd zijn voor gebruik. Er zijn geen belangrijke alternatieven. Je kunt toch wel zonder wielen. Maar is dit een echt alternatief?

Veel winkels voor kantoorgebruik hebben Private label voor harde vloerrollen. Een voorbeeld is IKEA, Otto, Staples. Bekende fabrikanten zoals RACEMASTER, Stiifensand, Topstar, ROLO LUX of Vitra. Er zijn bekende fabrikanten die ook noname harde vloerrollen produceren en talloze andere noname fabrikanten op de Duitse markt. Noname betekent simpelweg dat de eigenaar van de stoel zelf de service TÜV kan uitvoeren en geen onderhoudscontract kan krijgen voor zijn harde vloerrollen. De fabrikanten bieden meestal harde vloerwielen in sets van vijf aan, omdat vijf wielen bewezen hebben de beste te zijn voor rolstoelen. Nog meer wielen beperken de flexibele reactie van de wielen te veel. Minder harde vloerwielen maken de rolstoel te instabiel. Harde vloerwielen zijn vrijwel uitsluitend leverbaar met een knijp- en zwenkpen die na het inbrengen vastklikt. Bij het verwisselen van de rolstoel is het altijd nodig om een flinke hoeveelheid kracht in te zetten en uit te trekken. Voor enkele harde vloerwielen worden de bekende fabrikanten Vitra, HermanMiller, Steelcase, Sedus, HAG, Sitwell, Dauphin, Haworth, RH, Knoll, Klöber en Interstuhl genoemd.

De invoering en de marktconforme naleving van DIN EN 12526 heeft de creativiteit van de fabrikanten grotendeels tot stilstand gebracht. Ze zijn allemaal tevreden om aan de norm te voldoen. De harde vloerrollen verschillen maar weinig. Er is nauwelijks sprake van innovatie. Toch is het comfort van harde vloerwalsen zeer hoog. De prijzen verschillen. De fabrikanten gebruiken materialen van verschillende kwaliteit om hun producten te onderscheiden. Er zijn geen grote verschillen in polyurethaan voor het loopvlak. Het gebruikte staal kan, maar hoeft niet volledig roestvrij te zijn. Sommige mensen gebruiken staalsoorten die elastischer zijn, vooral bij het zitten en opstaan. Anderen produceren met zeer harde staalsoorten. Ook de hoeveelheid gebruikt staal varieert. Het is ook anders, hoeveel polyurethaan wordt gebruikt. De andere kunststoffen die op harde vloerwalsen worden gebruikt, verschillen sterk in hun eigenschappen en kosten.

Alle discounters voor bureaustoelen hebben een website. Dit betekent dat er een zeer groot aanbod is van redelijk geprijsde harde vloerwielen. Alle kantoorspecialisten vullen het aanbod op internet aan. De keuze is aan de aspirant-klant. Op het internet kunt u altijd de nieuwste catalogus en het nieuwste aanbod verwachten. Veel prijsverminderingen zijn alleen beschikbaar op het internet. De goedkopere aanbieders zijn ook te vinden op het internet. Harde vloerrollen zijn echter niet zo duur, zodat de verzendkosten de keuze beperken. Anders valt er niets anders te overwegen, vooral bij de aankoop van harde vloerrollen via het internet. Soms kan de lokale kantoorspecialist ook gebruik maken van de voordelen.

De beste harde vloerwalsen worden getest en goedgekeurd door de TÜV of andere monitoringverenigingen. Polyurethaan is het meest geschikt voor veel harde vloeren. Er is de DIN EN 12526-norm. Zorg er bij de aanschaf van harde vloerwielen voor dat deze volledig aan deze norm voldoen. Goede harde vloerwielen hebben hun prijs. Hoogwaardig polyurethaan is duur. Maar het is altijd de moeite waard. Want een nieuwe vloerbedekking is vaak duurder dan goede harde vloerwielen. Polyurethaan heeft ook een lage abrasie. Harde vloerwalsen gaan daarom veel langer mee dan andere materialen of een lagere kwaliteit polyurethaan. Goede harde vloerwielen zitten stevig en hebben geen speling. Ze reageren direct op veranderingen in de richting. Ze worden alleen automatisch afgeremd als de stoel onbezet is. Het verlaten van de stoel heeft altijd geen negatieve gevolgen, hoe snel de stoel ook achterblijft.

Harde vloerwalsen zijn alleen speciaal Volledig beschikbare vervangingsonderdelen voor rolstoelen. De naïeve aanpak voor harde vloerwielen heb ik een rolstoel nodig en een harde vloer combineert alle benodigde accessoires. Natuurlijk moet de harde vloer regelmatig professioneel worden gereinigd. Om dit noodzakelijke materiaal als accessoire voor harde vloerwielen te noemen gaat te ver. Hiermee worden alle belangrijke harde vloerwielen getest.