jackknives

Jd Frampton-Tricycles and Jackknives Stereophonic CD NEWSwitcheroo Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives TheJD FRAMPTON - TRICYCLES AND JACKKNIVES STEREOPHONIC NEW CD
LinkJd Frampton-Tricycles and Jackknives Stereophonic CD NEW*Switcheroo Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives The*JD FRAMPTON - TRICYCLES AND JACKKNIVES STEREOPHONIC NEW CD*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: WorldwideLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AULieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
Preis € 20,40
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 14,61
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
€ 34,14
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Jd Frampton-Tricycles and Jackknives Stereophonic CD NEW
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 20,40
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Switcheroo Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives The
VerfügbarkeitLieferung in 1 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Americas, Europe, Asia, AU
€ 14,61
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
JD FRAMPTON - TRICYCLES AND JACKKNIVES STEREOPHONIC NEW CD
VerfügbarkeitLieferung in 10 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: Worldwide
€ 34,14
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk jackknives

Kenmerkend voor vouwmessen (ook wel zakmessen genoemd) is de mogelijkheid om de geslepen lemmetzijde via een scharnier in het handvat van het mes op te bergen, wat een veilig en ruimtebesparend transport mogelijk maakt. Het klapmes mag niet worden verward met het zogenaamde schakel- en valmes, waarbij het mes zich ook in het handvat van het mes bevindt, maar dat, in tegenstelling tot het klapmes, kan worden geopend of gesloten door een veermechanisme of door het lemmet dat uit het mes valt/zwaait.

Bovendien moet een onderscheid worden gemaakt tussen een- en tweehandige jackknives:

 • Messen met één hand zijn de messen die met dezelfde hand kunnen worden geopend en die in uitgeklapte toestand een vergrendelingsmechanisme hebben dat voorkomt dat het lemmet per ongeluk terugklapt. Hiervoor is er een openingshulpmiddel op het blad – bijvoorbeeld in de vorm van een pin – waarmee het blad met de duim naar buiten kan worden geduwd.
 • Tweehandige messen zijn messen die alleen kunnen worden geopend met behulp van de tweede hand die het mes niet vasthoudt.

Vouwmessen zijn praktische, eenvoudig te gebruiken gereedschappen met een breed scala aan toepassingen. Zowel in het privéleven, bij het beoefenen van hobby’s zoals het snijden of plukken van paddenstoelen, als in het beroepsleven, is het moeilijk voor te stellen dat nood-, reddings- en veiligheidsdiensten zonder vouwmessen werken.

De handige en onopvallende opbergruimte maakt het mogelijk om zelfs in de meest ongunstige omstandigheden jackknives te hanteren en te gebruiken zonder ongewenste aandacht te trekken, zoals u dat zou kunnen doen met die niet erg subtiel zijn.

Maar de kleine multi-talenten zijn niet alleen briljant als gereedschap: Ze zijn ook ideaal als zelfverdediging en geven de drager (zelfs zonder wapenvergunning of wettelijke onzekerheden) de zekerheid niet met lege handen te staan in een noodgeval.

Onze Top 10 – jackknives

Nr. 1
Jd Frampton-Tricycles and Jackknives Stereophonic CD NEW
Kundenbewertungen
Jd Frampton-Tricycles and Jackknives Stereophonic CD NEW*

Further DetailsTitle: Tricycles and Jackknives StereophonicArtist: Jd FramptonCatalogue Number: pralb01716227Barcode: 0888295921114 Format: CDCondition: NewMissing Information?Please contact us if any details are missing and where possible we will add the information to our listing.

 Preis: € 20,40 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 2
Switcheroo Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives The
Kundenbewertungen
Switcheroo Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives The*

Switcheroo von Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives TheAutor(en)
Egidio, 'Juke' Ingala und Jackknives TheVerlag / Jahr
Rhythm Bomb Records (Broken Silence), 31.01.2017.Format / Einband
12,5 x 14,4 x 0,8 cm, Audio CD 1 CDSprache
DeutschGewicht
ca. 469 gEAN
4260072723665Bestell-Nr
436288Unser Preis
EUR 14,61(inkl. MwSt.)Versandkostenfrei innerhalb DeutschlandsVersand erfolgt innerhalb von 1 Werktag ...

 Preis: € 14,61 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Nr. 3
JD FRAMPTON - TRICYCLES AND JACKKNIVES STEREOPHONIC NEW CD
Kundenbewertungen
JD FRAMPTON - TRICYCLES AND JACKKNIVES STEREOPHONIC NEW CD*

Additional Information from Movie Mars

Product Description
Jd Frampton - Tricycles And Jackknives Stereophonic

About Movie Mars

All items are Brand New.
We offer unbeatable prices, quick shipping times and a wide selection second to none.
Purchases come with a 30-day Satisfaction Guarantee (minus Shipping & Handling fees) on all unopened products.
All items are from licensed Distributors. ...

 Preis: € 34,14 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Een minder handige, maar niet minder nuttige tegenhanger van de jackknife zou het mes met een vast lemmet zijn, dat ook legaal (met beperkingen) gebruikt kan worden. De ontbrekende vouwfunctie heeft zowel voor- als nadelen.

Voordelen van vaste messen

 • Snellere gebruiksklaarheid, vooral in vergelijking met tweehandige vouwmessen. Het mes hoeft alleen maar getrokken te worden om volledig gebruiksklaar te zijn; het is niet nodig om het mes uit te klappen.
 • Geen losse onderdelen die kunnen worden beschadigd, versleten of hun functionaliteit kunnen aantasten door vuil of het weer. Messen met vaste messen hebben daarom een langere levensduur en zijn gebruiksvriendelijker in het onderhoud.
 • Verminderd risico om jezelf per ongeluk te verwonden. Omdat er geen directe interactie is met het lemmet en alleen de handgreep wordt aangeraakt bij het trekken of opbergen van het mes, wordt het risico op letsel aanzienlijk verminderd.

Nadelen van vaste messen

 • Altijd aanwezig blad, waardoor het onmogelijk is om het gemakkelijk en veilig in een broekzak te dragen. Een schede, meestal bevestigd aan een riem, is absoluut noodzakelijk om het mes veilig en comfortabel bij u te dragen.
 • Grotere zichtbaarheid, zelfs wanneer het mes niet in gebruik is. Een mes met een vast lemmet is veel moeilijker onopgemerkt te hanteren, omdat het in de De messchede op de riem wordt zichtbaar gedragen in de open-rule positie.

Het is daarom noodzakelijk om te overwegen of de eenvoudigere, snellere bediening en het eenvoudigere onderhoud de moeite waard zijn, naarmate de opslag omslachtiger en minder subtiel is.

Als pioniers op het gebied van multifunctioneel gereedschap produceren de bedrijven Victorinox en Wenger sinds het einde van de 19e eeuw de iconische Zwitserse Legermessen (of Zwitserse officiersmessen), die tot op de dag van vandaag erg populair zijn bij wandelaars, trekkers en andere buitensporters. Uitgerust met onder andere een nagelvijl, een schaar en een tandenstoker, bieden ze naast het gebruikelijke mes een repertoire aan hulpmiddelen die niet alleen het overleven maar ook de hygiëne in de buitenlucht veel gemakkelijker maken.

Ook noemenswaardig zijn de multigereedschappen van Leatherman en andere fabrikanten, die zich in tegenstelling tot de overlevingsgerichtheid van het Zwitserse Legermes meer richten op de ambachtelijke clientèle. De genoemde multigereedschappen hebben dus een schat aan gereedschappen zoals vijlen, linialen en kabel- en draadknippers.

De voordelen van het kopen van messen op het internet zijn duidelijk:

 • Een bijna onbeperkte selectie van online winkels en aanbieders maakt het mogelijk om precies te vinden wat u zoekt.
 • Een groot aantal onafhankelijke portalen, die het hun zaak hebben gemaakt om (onder andere producten) jackknives te testen, geven onbevooroordeeld informatie over welke producten moeten worden aanbevolen en van welke producten men liever wegblijft.

Alleen het persoonlijke advies dat bij de fysieke aankoop wordt gegeven, hoeft niet te worden gegeven. Het blijft echter de vraag of de verstrekte informatie, in de veronderstelling dat handelaren over het algemeen op winst gericht handelen, daadwerkelijk in het belang van de koper is.

als je online koopt?

Bij het kopen van een jackknife op het internet is het aan te raden om het bij merkproducten van grote, bekende winkels te houden. Dit zorgt ervoor dat het mes dat u koopt een product van hoge kwaliteit is in plaats van een goedkoop of zelfs nep product.

Om de ernst van kleinere, meer gespecialiseerde winkels te controleren, is het vaak de moeite waard om snel te zoeken in de zoekmachine. Sites met een hoge aanwezigheid en goede beoordelingen worden meestal geclassificeerd als veilig en gerenommeerd.

De messenmarkt is groot en er zijn verschillende merken waarvan een onberispelijke kwaliteit kan worden verwacht. Hieronder volgt een kleine selectie van merken waarvan de jackknives regelmatig in proeven overtuigen:

 • Spyderco
 • Looierijen
 • nultolerantie
 • Buck
 • Victorinox
 • Boker
 • Leatherman
 • Vouwmessen
 • Benchmade

Verschillen in de kwaliteit van de jackknives van verschillende fabrikanten zijn vooral merkbaar in de gebruikte materialen en de precisie in de productie, waardoor het blad niet kan wiebelen en er ook geen onrein geplaatste handvatschelpen zijn. De meeste jackknives hebben een blad van koolstof of roestvrij staal, terwijl de handvatschelpen zijn gemaakt van plastic of – meestal in meer nobele ontwerpen – van hout.

Om de kwaliteit van de jackknives te testen, wordt naast de beoordeling van de zuiverheid van het staal, de pasnauwkeurigheid van de onderdelen en de verwerking van de materialen met zo min mogelijk hoeken en randen, het mes in de praktijk aan een belastingstest onderworpen. Bij zware werkzaamheden beginnen de jackknives van mindere kwaliteit al in een vroeg stadium de spanning aan het gewricht te verliezen, wat resulteert in ongewenst wiebelen van het blad. Betere producten daarentegen zijn minstens een tijdje bestand tegen zware belastingen. Vroeg of laat zelfs het beste mes lijdt aan een te ruwe behandeling.

Er is een breed scala aan accessoires beschikbaar voor vele vouwmessen, die van invloed zijn op gebieden zoals behandeling, onderhoud en reiniging of de veiligheid van het mes.

Relevante accessoires voor jackknives:

 • Met sleutelhangers kan het mes aan een sleutelhanger worden bevestigd, zodat het mes dat anders losjes in uw zak zou worden meegenomen, niet ongemerkt verloren gaat. sleutelhangers zijn vooral aan te bevelen voor kleine sluitmessen, zoals het Zwitserse Legermes. Grotere messen zijn snel te omvangrijk om comfortabel aan een sleutelhanger te dragen.Af en toe worden er al messen van een bepaalde maat aangeboden met een ketting voor bevestiging aan een sleutelhanger.
 • Draagtassen zijn een praktisch alternatief voor het dragen van het mes aan een sleutelhanger of in een broekzak. De koffers, meestal gemaakt van nylon of leer, kunnen aan de riem worden bevestigd, zodat het mes veilig en comfortabel kan worden gedragen.
 • Slijp- en slijpstenen zijn noodzakelijk om het mes lang scherp en functioneel te houden. Ze komen in verschillende maten en diktes, en de keuze moet worden gemaakt op basis van het beoogde gebruik: grote slijpstenen of hele sets van verschillende kwaliteiten slijpsteen moet het product van keuze zijn voor de verzorging van uw mes thuis. De compactere versies zijn meer geschikt als onderdeel van de bagage bij het naar buiten gaan.
 • Olie is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van de jackknife. Bewegende onderdelen moeten van tijd tot tijd worden geolied – en een jackknife is geen uitzondering – en om ervoor te zorgen dat een jackknife soepel functioneert, moeten de verbinding en een eventuele vergrendeling van tijd tot tijd worden geolied. Ook de Klingeselbst profiteert van het af en toe krijgen van een oliekuur.Als het beoogde gebruik van het mes het mogelijk maakt om in contact te komen met voedsel, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de olie die u koopt onschadelijk is voor de gezondheid en neutraal van smaak en geur.
 • Voor sommige messen is het wettelijk verplicht om containers te vervoeren als ze buitenshuis worden getransporteerd. In theorie kan elke afsluitbare container voor dit doel worden gebruikt, maar er zijn ook speciaal voor dit doel ontworpen koffers en tassen verkrijgbaar.

Aangezien niet alle accessoires compatibel zijn met elk mes, is het raadzaam om goed te letten op het feit of het gewenste mes het benodigde oogje heeft voor bevestiging aan een sleutelhanger.

Er is veel verwarring en onzekerheid over wat voor soort mes met welke lengte, welke mechanica en onder welke omstandigheden mag en moet worden gebruikt. Dit is enerzijds te wijten aan de voortdurend veranderende juridische situatie, anderzijds aan ingewikkeld geformuleerde wetteksten.

De vuistregel voor de Duitse jurisdictie over jackknives is eigenlijk heel eenvoudig:

Kan het vouwmes met één hand worden geopend en heeft het een lemmetslot?

 • Is het antwoord Ja, beide zijn waarhet mes mag niet in het openbaar op een toegankelijke plaats worden gehouden.
 • Als aan een van deze voorwaarden niet wordt voldaan, wordt het mes niet beïnvloed door het draagverbod en kan het op de meeste plaatsen worden gebruikt.

De voorschriften met betrekking tot de lemmetlengte hebben uitsluitend betrekking op messen met vaste messen. Een andere beperking is de Wet op de Assemblage, die bepaalt dat het dragen van gevaarlijke voorwerpen – waaronder messen in van de regel – is niet toegestaan. De Wet op de Algemene Vergadering is van toepassing op openbare evenementen zoals parades, demonstraties, concerten of sportevenementen.