Hennepolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Hennepolie

Wat is hennepolie?

Hennepolie is een van de meest waardevolle spijsoliën omdat het het beste vetzuurpatroon van alle spijsoliën heeft. Het bevat drie delen omega-3-vetzuren en één deel omega-6-vetzuren, d.w.z. de optimale verhouding tussen de vetzuren onderling. Omega-vetzuren zijn essentieel voor het menselijk lichaam en ondersteunen vele processen in het lichaam. Hennepolie bevat ook het zeldzame gamma-linoleenzuur, dat een ontstekingsremmende werking heeft.
Hennepolie heeft een nootachtige smaak en een donkergroene kleur, die afkomstig is van het chlorofyl dat het bevat. Om hoogwaardige hennepolie te produceren, moeten de hennepzaadjes zorgvuldig worden geperst als ze koud zijn. Om de waardevolle ingrediënten te bewaren, moet hennepolie op een donkere plaats worden bewaard.

Eisen voor een goede hennepolie

Hanfoeltests hebben aangetoond dat hennepolie duurder is dan bijvoorbeeld olijfolie of zonnebloemolie. Voor Hanfoel testwinnaars betaalt u 500 ml vanaf 10 Euro. Bovendien worden de Hanfoel-testwinnaars in donkere flessen verkocht, zodat de waardevolle ingrediënten behouden blijven. Hanfoel-tests hebben ook aangetoond dat hoogwaardige hennepolie alleen afkomstig mag zijn van de biologische teelt. Hennepolie moet niet op voorraad worden gekocht, want die is het meest waardevol vers. De Hanfoeltestwinnaar moet donkergroen van kleur zijn en een sterke, intense geur hebben. Beide geven aan dat de hennepolie zachtjes en koud werd geperst.

Toepassingsgebied van de hennepolie

Hennepolie wordt geproduceerd uit de eetbare hennepzaden. Na het persen worden de zaadresten in de veeteelt gebruikt als veevoer. Hennepolie wordt omgezet in waardevolle, hoogwaardige spijsolie met veel gezonde ingrediënten en een optimale samenstelling van Omega-3 en Omega-6. Het is een ideale olie om salades te verfijnen. Omdat het niet te hoog moet worden verwarmd, omdat het door de warmte een groot deel van zijn waardevolle ingrediënten verliest, wordt het vooral in de koude keuken gebruikt. Het kan ook gebruikt worden in smoothies en shakes. Met één tot twee eetlepels hennepolie wordt het menselijk lichaam voorzien van alle essentiële vetzuren.

Onze Top 10 – Hennepolie

Welke alternatieven voor hennepolie zijn er?

Goede alternatieven voor hennepolie zijn olijfolie, die rijk is aan vitamine E en K en een hoog percentage onverzadigde vetzuren bevat. De polyfenolen in olijfolie verminderen het risico op hartziekten en voorkomen hoge bloeddruk en overgewicht. Zonnebloemolie is ook een goed alternatief. Het bevat minder verzadigde vetzuren dan olijfolie, veel vitamine E en is relatief goedkoop. Lijnzaadolie is een van de gezondste oliën. Het heeft zeer hoge omega-3 en omega-6 vetzuurwaarden. Het is rijk aan vitaminen, vooral vitamine E. Walnootolie heeft ook een hoog omega-3 en omega-6 gehalte en is rijk aan vitaminen. Kokosolie bevat gezonde secundaire plantaardige verbindingen, mineralen en hoge gehaltes aan vitamine E. Het heeft een ontstekingsremmende werking en bevat laurinezuur in grote hoeveelheden. Zwarte komijnolie is ook zeer gezond. Druivenpitolie bevat drie keer zoveel vitamine E als olijfolie en heeft ook een hoog gehalte aan gezond linolzuur.

Welke producenten van hennepolie zijn er?

De volgende lijst toont u enkele bekende fabrikanten van hennepolie:

Effectieve aard
GloboVita – douwell
Vitaquell
SUM
Hennep Natuur
Voordeel
Ventilator
Seitenbacher
Chiron
Natrea

Innovaties op het gebied van hennepolie

De positieve gezondheidseffecten van hennepolie zijn pas recentelijk weer bekend geworden. Daarom wordt hennepolie steeds vaker opnieuw gebruikt als eetbare olie, met name voor salades en in de koude keuken, omdat het veel van zijn waardevolle ingrediënten verliest bij verhitting.
Hennepolie wordt ook gebruikt om veel ziekten te bestrijden en neemt steeds meer ruimte in de cosmetica-industrie in beslag.

Voordelen van het kopen van hennepolie op het internet

Een van de voordelen van het kopen op het internet is het ontbreken van openingstijden. In online winkels kunt u de klok rond winkelen. Er zijn geen wachttijden bij de kassa. Prijsvergelijkingen kunnen eenvoudig en snel worden gemaakt. Soms kunnen vouchers ook gebruikt worden bij het winkelen. U kunt ook kiezen uit een breed scala aan producten van internationale retailers, en door dit brede aanbod zijn de prijzen meestal lager dan in de lokale winkels.

Waar moet ik op letten bij het kopen van hennepolie?

De Hanfoeltest heeft aangetoond dat hoogwaardige hennepolie een rijke groene kleur moet hebben. De groene kleur betekent dat de hennepolie een hoog chlorofylgehalte heeft. Chlorofyl heeft zeer positieve eigenschappen voor het menselijk lichaam. Het ondersteunt het lichaam bij de ontgifting en de uitscheiding van kankerverwekkende stoffen. Het helpt bij het genezen van wonden en zorgt voor een aangename lichaamsgeur. Zorg er dus voor dat de hennepolie een rijke groene kleur heeft.
Naast de groene kleur moet hoogwaardige hennepolie een lichte gouden glans hebben. Dit wijst op een hoog gehalte aan carotenoïden, voornamelijk bèta-caroteen. Bèta-caroteen is de bron van de waardevolle vitamine A, die verantwoordelijk is voor de gezondheid van huid, botten en ogen.
Bovendien moet u ervoor zorgen dat de hennepolie afkomstig is van gecontroleerde, biologische teelt. Zo kunt u er zeker van zijn dat de hennepolie vrij is van additieven en schadelijke stoffen die afkomstig zijn van chemische meststoffen, herbiciden en pesticiden.
Een fijne, nootachtige smaak laat zien dat de hennepzaadjes rijp waren toen de olie werd gewonnen. Deze moeten zeker koud zijn geperst om de waardevolle onverzadigde vetzuren te behouden.
Tot slot is het belangrijk dat de hennepolie in donkere glazen flessen wordt verkocht. Hennepolie is zeer gevoelig voor lucht en licht en moet daarom worden verkocht in een donkere en goed gesloten glazen fles. Alleen op deze manier worden de waardevolle ingrediënten voor lange tijd beschermd.

Nuttige accessoires voor hennepolie

In ieder geval moet hennepolie altijd worden bewaard in de donkere fles waarin het is gekocht. Een goede plek om het op te slaan is de koelkast.
Anders heeft u geen uitgebreide accessoires voor de hennepolie nodig. Een theelepel en een eetlepel voor de dosering zijn in elk huishouden te vinden.