Hittebeschermingstape

Test & vergelijk Hittebeschermingstape

De beste warmtebeschermingsband in 2022 in vergelijking

Wat is een hitteschild band?

Een warmtebeschermingslint heeft als taak de onderdelen, die zich in de motor bij de uitlaat bevinden, te beschermen tegen de hitte van de uitlaat. De hittebeschermingstape wordt om de uitlaatpijp gewikkeld en de warmte in het gebied rond de uitlaatpijp wordt extreem gereduceerd, zoals de hittebeschermingstape-test aantoont. De hittebeschermingstape in de test bewijst hoe belangrijk het is om de rest van de motor te beschermen tegen hitte.

Eisen voor een goede warmte-isolatieband:

Een goede warmtebeschermingsband moet de warmte van de uitlaat goed kunnen isoleren, zodat het gebied rond de uitlaat wordt beschermd, met name in het motorcompartiment. Warmtegevoelige onderdelen in de motor, zoals kabels en dus het elektrische systeem, kunnen beschadigd raken als de warmte van de uitlaat niet in de motor zit, d.w.z. in het gebied van het spruitstuk / de uitlaatpijp.

Onze Top 10 – warmtebeschermingstape-aanbeveling

Toepassingsgebied van een hittebestendige tape:

Zoals verschillende tests met hittebestendige tape hebben aangetoond, is de hittebestendige tape ontworpen om rond de uitlaat te worden gewikkeld, zodat de warmte in de uitlaat blijft en de voorwerpen in de buurt van de uitlaat niet worden aangevallen. Deze functie is vooral belangrijk in het motorcompartiment. Als de uitlaat uit het motorcompartiment komt, hoeft deze niet te worden ingepakt. Tenzij de onderzijde geen warmte-isolatie heeft, kan het voordelig zijn om de uitlaat volledig in te pakken. De warmtebeschermingsband wordt bevestigd met geschikte klemmen. Een lijm kan niet worden gebruikt, omdat deze door de hitte zou smelten. De hittebeschermingstape is verkrijgbaar in twee kleuren, zwart voor het motorcompartiment en koper of andere kleuren voor de rest van de uitlaat.

Welke

Zijn er alternatieven voor een hittebestendige band?

Voor het gedeelte van de uitlaatpijp dat onder de auto loopt, kunt u als alternatief een hitteschild gebruiken. Het wordt vastgemaakt rond de uitlaat, vergelijkbaar met de hittebeschermingsband. Hij wordt daarentegen niet om de uitlaat gewikkeld, maar gebogen en vastgeschroefd. Maar het resultaat blijft hetzelfde, de warmte van de uitlaat blijft in de uitlaat en brengt de onderdelen in de buurt van de uitlaat niet in gevaar.

Welke fabrikanten van warmtetapes zijn er?

Enkele voorbeelden van fabrikanten van warmtetapes: AODOOR, Freesoo, Lihao, ilauke, Ledaut, Surepromise, Zhubang, Racefoxx of Ivhomeshop.

Innovaties op het gebied van warmtebeschermingsbanden:

Innovaties liggen alleen op het gebied van materiaal. Zoveel warmtebeschermende tapes zijn gemaakt van glasvezel. Voor uw eigen bescherming moet u de tape bevochtigen, zodat er niet zoveel vezels rondvliegen en de ogen en keel irriteren. Intussen zijn er ook warmtebeschermende tapes met lijm, wat het aanbrengen uiterst eenvoudig maakt. Tot nu toe is het probleem altijd geweest dat de lijm de hitte niet kon weerstaan.

Voordelen bij het kopen van een warmtewerende tape op het internet:

Het kopen van warmtebeschermende tape op het internet heeft vele voordelen. Allereerst kunt u op het internet kijken welke eigenschappen een warmtewerende tape heeft. Zo komt u er bijvoorbeeld achter dat de hittebestendige tapes van glasvezel moeten worden bevochtigd voor verwerking om de mond, neus en ogen te beschermen tegen kleine glasvezels. Nu weet u de weg en kunt u beslissen over de best passende hittebeschermingstape. U kunt prijzen vergelijken zonder dat u van de ene naar de andere fabrikant hoeft te gaan. Men is volledig onafhankelijk van de locatie en kan een leverancier in München vergelijken met een leverancier in Hamburg vanaf de bank. Een ander voordeel van het internet is dat we niet afhankelijk zijn van de openingstijden. De prijzen kunnen op elk moment worden vergeleken, wanneer de koper tijd heeft en niet wanneer de winkel open is. En het beste is dat u niet eens persoonlijk naar de verkoper hoeft te gaan, maar gewoon een bestelling plaatst op het internet en de verkoper zal alles veilig inpakken en bij de koper thuis, op de werkplek of op de gewenste locatie laten bezorgen door een van de vele pakketdiensten.

Waarop letten bij de aanschaf van een warmtewerende tape?

Eigenlijk zijn alle warmtebeschermingsbanden relatief gelijk. Welke de beste warmtebeschermingsband voor het individu is, hangt af van persoonlijke voorkeuren. Wilt u een hittebestendige tape van glasvezel of een ander materiaal gebruiken? Welke kleur de hittebeschermingstape moet hebben is ook een kwestie van smaak. Moet de hittebeschermingstape worden vastgezet met speciale klemmen of bevestigingsriemen? Of moet het een warmtebeschermingsband met kleeffunctie zijn? De toepassing is altijd hetzelfde, wikkel de uitlaat om en zet hem vast.

Nuttige accessoires voor een warmtebeschermingsband:

Als u een hittebeschermingstape wilt gebruiken, hebt u mogelijk accessoires nodig om de hittebeschermingstape vast te zetten, zoals speciale klemmen die ervoor zorgen dat de hittebeschermingstape op de plaats blijft waar deze oorspronkelijk is bevestigd.