Insectendoders

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Insectendoders

Insectendodende test

Iedereen kijkt uit naar de zomer, maar zodra de zon er is, zijn de vervelende insecten er ook. Insecten kunnen snel een plaag worden, ze dringen ’s nachts de slaapkamer binnen en de beten zijn pijnlijk. Ook wil niemand fruitvliegen in de keuken, het gezoem en gezoem van huisvliegen is meer dan onaangenaam. Dus dit ongedierte moet weg, maar hoe? Nu hoef je de muggen niet meer te vangen met een vliegenmepper, tegenwoordig is het veel relaxter. Nu je de techniek kunt gebruiken, doet een insectenverdelger het werk snel en betrouwbaar. De insectenverdelger test zal je volledig ophelderen. Als u van plan bent om zo’n apparaat te kopen, moet u de insectenverdelgerstest zorgvuldig lezen, hier leert u hoe het werkt en waar u op moet letten.

Insectendoder – zonder chemicaliën

Het is eigenlijk een elektrische vliegenvanger, die is uitgerust met UV-licht. Ze imiteren praktisch het zonlicht en de insecten voelen zich aangetrokken. Ze vliegen in de insectenval en worden gedood door een kleine elektrische schok. Sommige modellen werken ook met een spanningsnet, het effect is hetzelfde. Veel insectendoders zijn uitgerust met een ventilator, deze trekt de insecten in de binnenkant van de behuizing en ze kunnen niet ontsnappen. De meeste producten zijn voorzien van een soort opvangbak waarin de kleine dieren vallen en die gemakkelijk kan worden weggegooid. Veel van deze insectendoders hebben ook een apparaat om op te hangen, maar je kunt de vliegenvanger ook ergens plaatsen. Deze insectenverdelger werkt volledig zonder chemicaliën en geuren. Het apparaat kan dus in elke kamer worden geplaatst en er is ook geen gevaar voor de kleintjes.

Het is waar dat er apparaten op de markt zijn die voortdurend vergif sproeien en dat is precies wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. De werkzame stoffen worden dus door iedereen geïnhaleerd en direct in de bloedbaan gebracht. Kinderen en zeer gevoelige mensen kunnen hoofdpijn of duizeligheid ervaren. Geurkaarsen of wierookstokjes zijn ook niet de oplossing, hun effect is zeer beperkt en ze kunnen zelfs de luchtwegen irriteren of leiden tot huidproblemen. Niets van dit alles kan gebeuren met een elektrische insectenverdelger.

Onze Top 10 – insectenverdelgers

Waarop u moet letten bij de aankoop

Als u een elektrische insectenverdelger wilt kopen, moet u eerst een methode kiezen. Eenheden met een spanningsnet of een ventilator hebben de voorkeur. Dit betekent dat als een vlieg in het spanningsnet vliegt, deze onmiddellijk wordt geëlektrocuteerd en de vlieg wordt gedood. Houd er echter rekening mee dat er, afhankelijk van het model, een vrij luide knal kan ontstaan, die kinderen en huisdieren kan afschrikken. Normaal gesproken valt het insect dan in de opvangbak. Het kan echter gebeuren dat de vlieg op het rooster vast komt te zitten, in dat geval moet deze bij het schoonmaken worden verwijderd. Alle modellen zijn voorzien van een beschermrooster om te voorkomen dat u zelf een elektrische schok krijgt.

Insectendoder met ventilator

De insecten worden door deze sterke luchtstroom aangetrokken en naar binnen getransporteerd. Daar sterven ze door uitdroging. De ingebouwde ventilator kan soms wat luidruchtig zijn. De kleine dieren zitten zoals gewoonlijk in een opvangbak, die natuurlijk af en toe geleegd moet worden.

Grootte en gewicht

Qua grootte zijn insectenverdelgers te vergelijken met een lantaarn. Ze stralen een aangenaam blauw licht uit, dus ze zijn vaak ook gebruikt als nachtlampje. Grotere modellen zijn natuurlijk ook op de markt, maar ze worden meestal gebruikt in industriële bedrijven of in de horeca. Voor het privé-huishouden is een „normale“ grootte volledig voldoende. Het gewicht van deze producten varieert sterk, sommige modellen wegen slechts ongeveer 500 gram, maar andere wegen 3 kg. Over het algemeen zijn ze echter licht, je kunt ze zonder problemen aan het plafond hangen.

De plaats van installatie

Dit varieert sterk, maar de meeste fabrikanten raden aan om de insectenvanger minstens één meter boven de grond te plaatsen. De afstand tot de muur moet ook een meter bedragen. Dit apparaat moet ook enkele uren voor het slapen gaan lopen. Je moet zelf niet in de slaapkamer zijn, anders worden de vliegen meer aangetrokken door je lichaamsgeur en vliegen ze niet in de insectenval. De airconditioning mag ook niet draaien.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de vliegenvangers alleen bedoeld zijn voor gebruik binnenshuis, voor gebruik buiten zijn deze apparaten zelfs bij wet verboden. In de open lucht kunnen nuttige dieren of zeer zeldzame soorten insecten worden aangetrokken en gedood. Insectendoders kunnen echter zonder problemen binnenshuis worden gebruikt, er moet alleen voor worden gezorgd dat bijen of motten niet in de vliegenvanger kunnen komen.

De reiniging

Het schoonmaken van een insectenverdelger is zeer eenvoudig, de dode vliegen worden opgevangen in een lekbak, die vervolgens eenvoudigweg wordt geleegd. Het is meestal gemaakt van plastic en kan na het legen gemakkelijk onder stromend water worden gewassen. Bij de levering is ook een borstel inbegrepen, zodat u deze kunt gebruiken om alle ruimtes daartussen te reinigen. Haken en kettingen zijn bij de levering inbegrepen en als u de insectenverdelger wilt plaatsen, zijn er kleine antislipvoetjes gemaakt van Rubberachtig.

De producenten

Gerenommeerde merken zijn onder andere Acrato, Demo, Exbuster en Appalus. U moet ook rekening houden met kleinere fabrikanten, zij leveren ook goede kwaliteit.

Waar kun je een insectenverdelger kopen?

U kunt ze vinden in elke plaatselijke elektriciteitswinkel en de dichtstbijzijnde bouwmarkt biedt deze modellen ook aan. Een zeer goed adres is ook het internet, in veel winkels is een insectenverdelger te vinden. De prijzen zijn redelijk en de kwaliteit is constant goed. Je hebt een enorme selectie en in het net kun je ook gemakkelijk vergelijken. De volgende winkel is met één klik te bereiken. U hoeft zich niet te laten leiden door de openingstijden wanneer u online koopt en de pakketdrager brengt de bestelde insectenverdelger rechtstreeks naar uw deur. Het kan niet comfortabeler.