Hoestsiroop

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Hoestsiroop

De beste hoestsiroop 2022 in vergelijking

Wat is een hoestsiroop?

Een hoestsiroop is een van de hoestmiddelen en wordt gebruikt voor de symptomatische behandeling van hoest. Een goede hoestsiroop heeft een irriterend of slijmoplossend effect, zoals de hoestsirooptest aantoont, afhankelijk van het soort hoest.

Eisen voor een goede hoestsiroop

Een hoogwaardige hoestsiroop is alcohol- en suikervrij en is daarom ook perfect voor kinderen. Hoestsappen met mallow en IJslands mos kalmeren de slijmvliezen en verlichten de droge hoest. Sommige preparaten met klimopbladerenextracten en glycosiden hebben een slijmoplossend en krampstillend effect.

Onze Top 10 – hoestsiroop aanbeveling

Toepassing van de hoestsiroop

De hoestsirooptest toont aan dat een hoestsiroop wordt gebruikt wanneer men last heeft van aanhoudende prikkelbare hoest of wanneer de luchtwegen koud zijn. De hoestsiroop verlicht de irritatie van de hoest en vergemakkelijkt de ademhaling. Eventueel aanwezig slijm kan beter opgehoest worden.

Wat zijn de alternatieven voor hoestsiroop?

Een alternatief voor hoestsiroop is het drinken van thee met honing. Het heeft ook een kalmerend effect. Hoesttabletten of -pastilles zijn ook een goed alternatief, omdat ze de keel kalmeren door de gestimuleerde speekselproductie. Andere alternatieven zijn hoestnevel en hoestdruppels. Een hoest verdwijnt meestal binnen een tot twee weken, zelfs zonder behandeling.

Welke fabrikanten van hoestsiropen zijn er?

De lijst van fabrikanten van hoestsiroop is lang, zoals de hoestsirooptest aantoont. Merken:

Prospan, Hedelix, Mucosolvan…

Aspecton, Procter & Gamble, Ratiopharm

Bayer Vital, Sanofi-Aventis

Krewel Meuselbach, WALA

Voordelen van hoestsiroop

Een hoestsiroop heeft vele voordelen en is een middel dat een snel en effectief effect belooft.

Snelle en betrouwbare hulp

Inclusief bijsluiter

slijmoplossend en kalmerend

Eenvoudige orale toediening

Aangename smaak

Voordelen van het kopen van hoestsiroop op het internet

Het kopen van de hoestsiroop op het internet heeft verschillende voordelen. De keuze aan bereidingen is enorm en de prijzen zijn veel lager op het internet dan in de lokale apotheek. Bovendien wordt de hoestsiroop direct bij u thuis afgeleverd en bespaart u zich het gedoe van het zoeken naar een parkeerplaats en het in de rij staan bij de kassa.

Waarop moet men letten bij het kopen van een hoestsiroop?

Bij het kopen van een hoestsiroop is het belangrijk om te weten wat voor soort hoest je hebt om de juiste remedie te kopen. In het begin is het meestal raadzaam om te beginnen met een voorbereiding voor droge, prikkelbare hoest. De hoestsiroop is verkrijgbaar in kleine flesjes van 100 milliliter, evenals 120 ml en 180 ml. Als het medicijn voor één persoon wordt gekocht, is één flesje van 100 milliliter voldoende. Als meerdere mensen de hoestsiroop nemen, zijn grotere flessen aan te bevelen.

Hoe gebruik je een hoestsiroop

De hoestsirooptest toont aan dat de hoestsiroop alleen overdag mag worden ingenomen, zodat de nachtrust niet wordt verstoord door een verhoogde hoest.
Daarnaast is het aan te raden om ten minste twee tot drie liter vloeistof te drinken om het slijm samen met de hoestsiroop op te lossen. Als er echter na enkele dagen geen duidelijke verbetering optreedt, moet men een betrouwbare arts raadplegen die een correcte diagnose kan stellen en bijvoorbeeld chronische bronchitis kan uitsluiten.

Conclusie

De inname van een hoestsiroop wordt aanbevolen voor Verkoudheid van de luchtwegen en in geval van droge prikkelbare hoest of hoesten wordt het slijm gevormd. Drink veel water en vooral thee met honing om het ophoesten te vergemakkelijken en makkelijker te kunnen ademen. Een hoestsiroop moet beschikbaar zijn in elke medicijnkast en mag niet langer dan zes weken na opening worden gebruikt. Als de hoest eenmaal is gezakt, moeten eventuele restjes in de hoestsiroopfles altijd worden weggegooid.