Rollei schuifscanner vergelijking

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

& test

U heeft geen PC nodig om uw foto’s te scannen. De salontafel doet het ook, zolang er maar een stopcontact in de directe omgeving is. De bladscanners hebben een geheugenkaartsleuf waar de gescande dia’s en negatieven tijdelijk worden opgeslagen. Een klein LED-scherm geeft u de mogelijkheid om de voorbeeldafbeeldingen van uw analyseresultaten te bekijken.

Alle Rollei scanners in onze filmscanners werken met CMOS-sensortechnologie. Dit betekent dat de originelen tijdens de scan worden gescand en vervolgens gefotografeerd.

Dit maakt de diascanner tot een van de meest betaalbare producten op de markt. Deze zeer lage prijs is vooral te wijten aan het feit dat de beslissing hier werd vastgelegd. Maar 1800 dpi is niet genoeg voor een goede scankwaliteit. De Rollei DF-S 190 SE onderscheidt zich voor het eerst door de prijs van de DF-S 100 SE. De resolutie is hiervoor verdubbeld. Let op: deze waarde is geïnterpoleerd. De pixels worden dan aan het beeld toegevoegd om een hogere resolutie te krijgen. Maar interpolatie betekent altijd kwaliteitsverlies, wat hier helaas ook het geval is. Ook in dit model is de prijs verder verhoogd ten opzichte van de DF-S 190 SE. Helaas is er, ondanks de prijsstijgingen, geen buitengewoon nieuws dat zou leiden tot een duidelijke aanbeveling om te kopen. Net als de Rollei Blade scanner maakt ook de DF-S 300 HD gebruik van een CMOS-sensor. Het scant het beeld niet in de klassieke zin, maar alleen een foto, die helaas niet de beste kwaliteit heeft.

Helaas zijn de Rollei DF-S scanners in onze Filmscannertest werkt niet goed. De kleine prijs brengt een bevredigende beeldkwaliteit, maar het is het punt van de digitalisering dat de veroudering van de beelden maakt, bijvoorbeeld om de coatingmachines te beschermen. Bovendien is de thuisscanner niet geschikt voor het scannen van grote collecties omdat de tijd te lang is. Deze combinatie betekent dat ze veel werk investeren en teleurgesteld zijn in de slechte resultaten.

Onze Top 10 – Rollei-slidescanners

Als u uw analoge dia’s in het digitale tijdperk wilt opnemen, biedt Rollei een breed scala aan scanners aan, zoals we in deze Rollei diascanner-review zullen lezen. Ze liggen tussen 35 en 170 EUR. Maar verwacht geen uitzonderlijke resultaten, zelfs niet de duurste. Een praktische community van Rollei diascanners is dat ze niet per se hoeven te worden aangesloten op een PC voor het scannen, omdat ze de uiteindelijke beeldbestanden op een geheugenkaart kunnen overzetten. De DF-S 500 SE breidt het assortiment van de Rollei slide scanners uit. Het is uitgerust met een 5-megapixel sensor. Gescande bestanden kunnen geëxtrapoleerd worden, maar hebben een hogere resolutie. Het apparaat wordt met een glijbaan in het ingelijste vel gestoken. De scanner werkt snel, maar professionele resultaten kunnen niet worden bereikt.

De DF-S 290 HD biedt een veel hogere resolutie. Zijn sensor lost al op met 9 megapixels. De resultaten zijn goed, maar hebben te lijden onder een beperkte dynamiek. Hierdoor verschijnen er vaker lichte en donkere gebieden zonder tekening. Hiervoor heeft de camera een preview, elke over- of onderbelichting kan direct op de scanner worden gecorrigeerd.

Een Rollei diascanner kan oude verjaardagsfoto’s, snapshots of vakantieherinneringen en andere dia’s scannen Van oudsher hebben velen nog dia’s die met een oude camera zijn gemaakt en op zolder, in de kelder of in de kast zijn opgeborgen. In de loop van de tijd zullen deze desintegraties. Het zou jammer zijn voor deze prachtige beelden. Met de Rollei Slide Scanner kunt u elke afbeelding scannen en opslaan als JPEG-beeld. Om uw foto’s te beschermen, kunt u ze online delen of fotoalbums maken.

Deze diascanner scant de betreffende dia’s zoals gebruikelijk met een scanner. Het wordt ook vaak gebruikt als negatieve scanner. Hier worden de betreffende dia’s in een donkere ruimte in de scanner geplaatst, waar de scanner zich op de betreffende dia’s verplaatst. Afhankelijk van de kwaliteit en de grootte van de scanner gebeurt dit individueel. Of het is ook mogelijk om complete diëten te introduceren. Vaak zijn flatbedscanners ook geschikt voor het scannen van dia’s.

Aangezien veel scanners niet volledig geautomatiseerd zijn, is het tijdsaspect een van de meest kritische acquisitiefuncties. Wanneer u uw oude foto’s wilt scannen, wilt u er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Zoals bij veel apparaten moeten alle vier de wielen handmatig op de glijgoot worden geplaatst en is de veegduur een belangrijke factor. Sommige Rollei diascanners hebben in sommige gevallen geen dia’s voor een diatijdschrift. Alle beelden moeten worden ingevoegd. Hier is een onvermijdelijke tijd. Additieven op het apparaat maken de gelijktijdige productie van diamachines mogelijk. Deze Rollei Blade Scanners zijn vaak in de juiste prijsklasse. Dit bespaart de meeste tijd, omdat de diascanner automatisch werkt tijdens het scannen. Als het apparaat ook als negatieve scanner kan worden gebruikt, is het vaak mogelijk om deze functie te programmeren.

De Rollei Blade Scanner heeft ook accessoires nodig. Voor voordelige Vaak worden alleen de juiste kabels voor het apparaat meegeleverd. Vanaf een bepaalde prijs in het pakket is de scansoftware ook inbegrepen. Verdere accessoires zijn diashouders, geheugenkaarten en eventueel filmdragers voor onbewerkte films. Niet alleen deze Rollei diascannertest bepaalt welke accessoire het beste is voor uw diascanner.