Hollandfiets

Test & vergelijk Hollandfiets

De beste Hollandrad 2022 in vergelijking

Wat is een Holland wiel?

Een Holland-fiets is een bijzonder Nederlands ontwerp dat ook buiten Nederland erg populair is vanwege de stabiliteit en het comfort. Kenmerkend voor deze fietsen is dat ze een volledige kettingbeschermer hebben en een zijafdekking van het achterwiel. De volledige kettingbeschermer zorgt voor weinig onderhoud. De ruiter zit rechtop in het zadel, wat het rijden met het zadel comfortabel maakt. Het is ook verend. Het ontwerp en de constructie is grotendeels gebaseerd op de historische toerfietsen. Het stuur ligt dicht bij het lichaam, wat betekent dat er geen ongemakkelijke houding is zoals bij conventionele fietsen, als gevolg van het naar voren uitrekken van het bovenlichaam. De handen en het bovenlichaam blijven dus ook tijdens langere ritten ontspannen.

Nederlandse fiets in test – eisen voor een goede Nederlandse fiets

Voor een comfortabele rit door de stad kunt u het beste kiezen voor een fiets met een 3-versnellingsnaafversnelling. Met een naafversnelling worden de versnellingen beschermd tegen vuil en weer, wat twee voordelen heeft: ten eerste zijn er minder onderhoudskosten. Aan de andere kant is er geen sprake van een functiebeperking, zoals wel het geval kan zijn bij derailleurversnellingen. De derailleur is ook te bedienen vanaf een standaard, waardoor de Holland-fiets de perfecte dagelijkse metgezel is in de stad.

Het frame van het Holland wiel moet van staal zijn. Aluminium is lichter dan een stalen frame, maar absorbeert ook geen oneffenheden op de weg. Men spreekt van een natuurlijke vering. Bij de aanschaf van een Nederlandse fiets moet ook rekening worden gehouden met de remmen. De fiets moet twee onafhankelijke remsystemen hebben om ervoor te zorgen dat de om de beste remprestaties te bereiken.

Onze Top 10 – Hollandrad aanbeveling

Toepassingsgebied van de Hollandrad – Hollandrad in test

De Hollandrad is bedoeld voor comfortabele ritten door de stad zonder veel bergop of bergafwaarts te rijden. Als u snel wilt fietsen, moet u een ander type fiets kiezen. Het is geschikt voor ritten op vlak terrein of om snel te kunnen winkelen. De fiets biedt ook voldoende ruimte voor een kinderzitje, wat het ook voor ouders interessant maakt.

Wat zijn de alternatieven voor een Nederlandse fiets?

Alternatieven voor de Holland-fiets zijn elektrische fietsen of trekkingfietsen. De trekkingfiets is een compromis tussen stadsfiets en sportfiets. Als u snel wilt fietsen, is een racefiets met smalle banden de beste keuze. De elektrische fiets ondersteunt de rijder met een elektromotor bij het trappen.

Welke fabrikanten van Nederlandse fietsen zijn er?

Bekende fabrikanten zijn KTM, Gazelle, Abus, AXA, Crane, Dutch Original, Greens, Climber en Raleigh. Ze bieden een breed scala aan fietsen aan. De verschillen zijn het gevolg van het uiterlijk, de prijsklasse, het comfort en de uitrusting. Voordat u koopt, moet u dus een idee hebben van uw perfecte Nederlandse fiets.

Innovaties op het gebied van Hollandrad

Sommige fabrikanten bieden trommelremmen aan naast de conventionele terugtraprem en velgremmen. Ook op het gebied van de fietsenstalling is er veel veranderd. Deze zijn nu nauwelijks meer onderhevig aan slijtage. Het batterijgevoede achterlicht is al standaard bij veel fabrikanten en heeft de conventionele dynamo vervangen.

Voordelen bij aankoop van een Nederlandse fiets op het internet

Kopen op het internet bespaart vooral tijd. Het maakt het ook makkelijker om een product te kiezen, omdat je de kenmerken van de fietsen kunt vergelijken. De keuze is ook veel groter dan in de speciaalzaken, wat het makkelijker maakt om de meest geschikte fiets voor u te vinden.

Hollandrad in test – Waar moet je op letten bij de aankoop van een Holland-fiets?

De hoogte van het fietsframe moet worden aangepast aan de hoogte van de berijder en het moet mogelijk zijn om met de tenen de grond te bereiken terwijl u op het zadel zit.
Het is ook belangrijk dat de fiets is uitgerust met voor- en achterlichten, een bel en reflecterende panelen om te voldoen aan de verkeersregels. Het lakwerk moet zo weerbestendig mogelijk zijn en zelfs kleine onderdelen moeten zo worden ontworpen dat de fiets voor langere tijd buiten kan staan. De fiets heeft ook een stabiele standaard nodig, zodat de fiets gemakkelijk kan worden geparkeerd. Het is aan te raden om een Hollandradit te kiezen met minimaal drie versnellingen. Er zijn ook fietsen met 7-8 versnellingen, maar die zijn duurder en bieden meer comfort. Voor een kinderzitje is een stabiel frame en een rechte zitpositie nodig. Een goede Holland-fiets voldoet hieraan.

Handige accessoires voor de Holland-fiets

Er zijn veel accessoires voor de Holland-fiets. Het belangrijkste is het fietsslot, zodat de fiets veilig kan worden opgeborgen. Verder is een fietsmandje of -tas praktisch om boodschappen mee te doen. Het is ook aan te raden om een regenhoes voor de fiets te kopen. Een kleine reparatieset moet ook deel uitmaken van de optimale uitrusting. Tot slot moet een verantwoordelijke fietser ook een goed passende fietshelm hebben.