Honden tikkertje

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Honden tikkertje

Wat is een hondenteekhalsband?

Een hondenteekhalsband beschermt de hond effectief tegen teken. Zo kunnen ziekten als de ziekte van Lyme en hersenvliesontsteking worden voorkomen. De meeste honden hebben ook antilichamen tegen ander ongedierte, zoals vlooien of luizen. De hondenteekhalsband wordt gewoon gebruikt zoals een normale halsband, maar bevat een zenuwgas dat de teken doodt of afstoot.

Vereisten voor een goede hondenteekhalsband

Een goede hondenteekhalsband moet stabiel en gemakkelijk te sluiten zijn en moet de gebruikelijke functies van een halsband in het dagelijks leven zonder problemen kunnen vervullen. Bovendien moet de tekenbescherming effectief zijn. Om ervoor te zorgen dat de hondeneigenaar de halsband altijd kan gebruiken, is het vooral belangrijk dat de halsband zo geurloos mogelijk is. Bovendien mogen de werkzame stoffen niet ontsnappen en mogen ze niet schadelijk zijn voor mens of dier.

Toepassingsgebied van de tekenhalsband van de hond

Honden Tikhalsbanden kunnen overal worden gebruikt, behalve bij het zwemmen in open water en bij de omgang met kinderen. Lopen is geen probleem.

Wat zijn de alternatieven voor een hondenriem?

Als het aspect van de kraag belangrijk is, is een conventionele kraag zonder extra tekenbescherming voldoende. Deze kan worden aangetrokken om te wandelen en de hondenriem kan er zonder problemen aan worden bevestigd.
Als de teekbescherming centraal staat, zijn er ook speciale teekbeschermingsproducten beschikbaar voor tegenstanders van de hondenteekhalsband – zogenaamde spot-on producten – die op de vacht worden aangebracht, die in de huid wordt geabsorbeerd en dan geen schade meer kan aanrichten. Voor gezinshonden die vaker in contact komen met kinderen is dit een goede optie.
Er zijn ook een aantal natuurlijke Tikbestrijdingsmiddelen, zoals kokosolie, steenroos, biergist, knoflook en etherische oliën

Onze Top 10 – honden tekenhalsbanden

Welke fabrikanten van hondenteekhalsbanden zijn er?

Bekende fabrikanten van honden tekenkragen zijn:
– Bayer Vital GmbH
– Intervet Duitsland GmbH
– Beaphar
– Seresto
– Msd
– Scalibor
Deze fabrikanten zijn ook ver vooruitstrevend in de gangbare hondenhalsbandproeven.

Innovaties op het gebied van hondenteekhalsbanden

Er zijn op dit moment geen innovaties voor honden tekenhalsbanden. Het gebruik van de werkzame stoffen deltamethrine en flumethrine is echter zeer omstreden, omdat het schadelijk kan zijn voor mens en hond. Vooral kinderen mogen niet met hen in contact komen. Daarom moet de teekkraag worden verwijderd bij het baden in meren of rivieren.

Voordelen bij het kopen van een hondenriem op het internet

Hondenriemkragen zijn er in talloze varianten, maar de meeste winkels bieden slechts enkele modellen aan vanwege capaciteitsproblemen. Op het internet daarentegen heeft u een vrije keuze en kunt u gemakkelijk de kraag van uw keuze vinden. Met zoekwoorden, zoals de hondenhalsbandtest of de tekenhalsbandtest, kunt u het gewenste artikel kiezen. Beoordelingen van andere gebruikers helpen bij het besluitvormingsproces en voorkomen zo onjuiste aankopen.
Op het internet kan iedereen gemakkelijk, snel en zonder lange onderbrekingen in het dagelijkse leven bestellen. De rit naar de winkel, de opdringerige verkoopster en het lange wachten aan de kassa zijn niet meer nodig. Meestal is het ook mogelijk om de bestelling snel en eenvoudig via internet te retourneren als het product niet aan uw eisen voldoet.

Waar moet je op letten als je een hondenriem koopt?

Met de aanschaf van een teekhalsband voor honden speelt vooral de Een belangrijke beslissende rol. De halsband moet strak om de nek passen, zodat er ongeveer twee vingers ruimte overblijven tot aan de nek van de hond. Als het te krap is, kan het knijpen en ongemakkelijk zijn voor de hond en in het ergste geval zelfs de lucht verstikken. Als de halsband te breed is, kan de hond zich ervan ontdoen en heeft hij geen bescherming tegen teken.
Een teekhalsband voor honden moet deltamethrine en/of flumethrine bevatten. Deze actieve ingrediënten zijn zenuwgiffen die de teken verjagen of doden. U kunt precies nagaan welke agent er in de tekenhalshondtest zit.

Handige accessoires voor honden Tikhalsbanden

Een hondenhalsband kan worden gebruikt zoals een normale halsband en vereist geen speciale accessoires. Een hondenriem moet altijd worden meegenomen voor wandelingen. Verder zijn er speciale hangers voor halsbanden, die bijvoorbeeld de naam van de eigenaar van de hond bevatten of gewoon mooie ornamenten. Deze zijn een extraatje dat u kunt kopen, maar ze zijn niet belangrijk voor de functionaliteit van de tekenkraag.