LED-fietslamp

LED-fietslamp Zaklamp Handlamp Zoom 3 Lichtstanden Cree Verlichtingsset
LinkLED-fietslamp Zaklamp Handlamp Zoom 3 Lichtstanden Cree Verlichtingsset*
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
Preis € 16,03
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
LED-fietslamp Zaklamp Handlamp Zoom 3 Lichtstanden Cree Verlichtingsset
VerfügbarkeitLieferung in 3 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL
€ 16,03
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk LED-fietslamp

Wat is een fietslamp?

De fietslamp is verplicht in Duitsland. Het kan aan elke fiets worden bevestigd. Als de fiets in het verkeer rijdt, is het absoluut noodzakelijk dat er een lamp beschikbaar is. Het voordeel hiervan is dat het licht zo helder is dat het ook voor anderen goed zichtbaar is. Daarnaast is het licht niet alleen beschikbaar voor de voorkant, maar ook voor de achterkant. Fietsers zijn dus altijd aan de veilige kant. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. De verschillende pasvormen en verlichtingsopties maken deze fietslamp tot een echt juweeltje. Bijna alle fietslampen kunnen eenvoudig worden bevestigd. Daarom wordt er geen voorkennis verwacht. Voor degenen die dit voor het eerst doen, is er een handleiding. Het is ook belangrijk dat de fietslamp correct is afgesteld. Want als het licht alleen op de grond schijnt, heeft het weinig zin. De LED-technologie is een van de bekendste en momenteel meest populaire lichtbronnen. Hier is niet alleen het zuinige verbruik een voordeel, maar ook het bereik. Sommige LED-lampen beheren minstens tien meter. De fietslampen kunnen ook in verschillende standen worden bediend. Ze werken ook als de fiets stilstaat.

De fietslamp wordt vooral gebruikt voor fietsen. Men moet altijd in gedachten houden dat zo’n lamp alleen nodig is in het verkeer. Als de fiets zich op het terrein of in de natuur beweegt, is er geen licht nodig. Tenzij er bosritten gepland zijn, waar het donkerder kan zijn. Feit is dat er flexibel met het licht kan worden omgegaan. Je kunt dus altijd spontaan beslissen, wanneer en waar het fietslicht wordt gebruikt. Het mag gewoon niet breken of eraf vallen. Controleer daarom altijd eerst hoe het fietslampje bevestigd kan worden. Meestal is het in verband met de dynamo. Maar vaak is het ook gewoon een lampje dat op batterijvoeding werkt. Het maakt dus niet uit of de fiets beweegt of staat. Een extra licht op de fiets kan geen kwaad als je een pauze neemt. De fietser is dus ook bij de verkeerslichten, of in het midden van de weide goed zichtbaar. De lampen zijn niet zwaar, dus ze kunnen overal mee naartoe worden genomen. Ze zijn ook niet groot, dus ze passen in elke jaszak of rugzak. Siliconenlampen zijn zeer goedkoop en eenvoudig te installeren. Precies goed als er een spontane fietstocht wordt gepland. Kleinere lampen hebben echter minder lichtsterkte.

Onze Top 10 – LED-fietslamp

Nr. 1
LED-fietslamp Zaklamp Handlamp Zoom 3 Lichtstanden Cree Verlichtingsset
Kundenbewertungen
LED-fietslamp Zaklamp Handlamp Zoom 3 Lichtstanden Cree Verlichtingsset*

Szablon Ebay

2in1 Zaklamp
Maclean MCE 175 - 3 Lichtmodi en zoom - Incl. houder voor fiets
Artikelnummer:47827
3 verschillende lichtmodi: Sterk en Zwak licht en StrobeZoom Mogelijkheid voor een nauwkeurige scherpstelling van de lichtstraalHeldere lichtsterkte tot 200 lumenNieuw Cree LED-technologieOplaadbare batterij inclusief oplader en adapterInclusief fiets Houder v...

 Preis: € 16,03 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Met een fietslamp moet je vooral zichtbaar zijn. Uitbreidingen of verbeteringen kunnen dus als alternatieven worden beschouwd. Reflectoren zijn de beste optie. Deze zijn niet alleen gemakkelijk te bevestigen aan het lichaam, maar ook aan de fiets. Ze zijn ook verkrijgbaar tegen een lage prijs. Het is belangrijk dat de reflectoren van alle mogelijke kanten worden bevestigd. Dit vergroot de kans om beter gezien te worden. Alternatieven zijn echter ook afhankelijk van de prijs. Als u vanaf het begin wilt besparen op de verlichting, moet u niet te veel prestaties verwachten. Deze eenvoudige en vaak zeer goedkope armaturen zijn zowel geschikt voor wandeltochten als voor sporters. Om altijd een lichtje bij je te hebben in de bergen kan geen kwaad. Je hebt dus niet altijd een fiets nodig om een lamp te gebruiken. Als het gaat om directe vergelijkingen, kunnen de LED-lampen het meest Ze mogen dan wel wat meer kosten, maar dan glimmen ze betrouwbaar. Met veel lampen is het dan ook mogelijk om ze op te laden. Het heeft dan wel een USB-poort nodig. De eigen laptop kan gemakkelijk worden meegenomen in de rugzak, of zelfs in een elektriciteitsbank. Daarnaast kan een krukasverlichting net zo nuttig zijn en kan het gezien worden als een echt alternatief.

Om een goed overzicht te krijgen is het meestal voldoende om rond te kijken in een fietsenwinkel. De belangrijkste merken staan hier vermeld. Online kan de eigenaar van de fiets er echter nog zekerder van zijn dat hij precies de lamp vindt die bij de fiets past. Wat is het beste merk als de lamp niet goed genoeg is voor de fiets achteraf? Het merk Busch en Müller is momenteel de testwinnaar. Maar zoals het hoort bij alle fietslampen, zijn zowel voor- als achterlichten in de set opgenomen. Ook de lichtsterkte kan per fabrikant verschillend zijn. De testwinnaar en het merk Büchel Vancouver hebben dus 40 – 50 lux. Dus niemand kan meer over het hoofd worden gezien. De andere merken zoals Sigmar en Mactronic beheren slechts een fractie van 10-20 lux. Alle merken vertrouwen op LED. Er kan ook worden aangenomen dat er ook een oplaadbare batterij wordt aangeboden. Uit de fietslamptest blijkt dat de bijpassende oplader ook is inbegrepen. Bovendien is het een voordeel als je let op hoe lang de batterij meegaat. Het is opvallend dat het niet de winnaar van de test is die voor de langste levensduur van de batterij zorgt. MacTronic maakt het dus tot 80 uur.

Niet alle clip-functies zijn hetzelfde. Als het gaat om de snelle bevestiging van zo’n fietslamp, moet je eens goed kijken. Vaak doen de goedkope fabrikanten het. Zij bieden niet zo’n hoge kwaliteit van de bevestigingsmogelijkheden. Maar ze zijn makkelijker te bevestigen. Feit is dat er altijd een onderscheid moet worden gemaakt tussen spontaan gebruik van de lamp en permanent gebruik van de lamp. Voor de laatst genoemde variant heb je een beetje tact nodig. Schroeven en ander montagegereedschap worden meestal meegeleverd. Het ontwerp is dan een verder pluspunt dat moet worden overwogen. Want vooral hier zijn er altijd vernieuwingen. Dit is ook noodzakelijk. Immers, ook het ontwerp van fietsen verandert. Vooral als er een elektrische fiets moet worden gebruikt, is er een modern ontwerp nodig voor de fietslamp. Een geweldige afwerking rondt het profiel van deze lampen perfect af. Zo kan kwaliteit optimaal worden gecombineerd met een goed uiterlijk. Als de lamp dan nog spatwaterdicht is, is dit niet vanzelfsprekend. Als je goed kijkt, zie je dat dit alleen met een paar lampen kan worden bereikt.

De online aankoop is dan praktisch als u wilt vergelijken. Feit is dat deze lampen online worden aangeboden tegen lage prijzen. Dit maakt de aankoop van zo’n lamp nog interessanter. Hier kan het ook direct uit de fietslamptest worden gehaald, wat de lamp wel en niet kan doen. Ook al zijn het meestal maar kleine dingen die ontbreken, toch is het belangrijk om alles te weten. Naast een goede lichtopbrengst hangt het af van het batterijvermogen en de afwerking. Hoewel het niet mogelijk is om online te testen, maar klanten die deze lamp al hebben geprobeerd. Terwijl in de winkel alleen de verkoper advies geeft, kunnen verschillende sterbeoordelingen de beslissingen makkelijker maken. Daarnaast is het dan ook mogelijk om de bijpassende batterijen mee te bestellen. Ook hier moet je goed kijken naar wat voor soort batterijen er nodig zijn. Zelfs als het om accessoires gaat, is het gemakkelijk om online te weten te komen wat er inbegrepen is. Zelfs de bevestiging kan dan als een accessoire worden beschouwd. Opvallend is dat er ook meerdere modellen van één merk kunnen zijn. Als deze lampen in de winkel worden gekocht, zijn er meestal alleen verschillende merken.

Bij de aankoop van een fietslamp hangt het af van kleine dingen. Deze zijn dan belangrijk als het gaat om de montage. Het is opvallend dat de meeste lampen robuust zijn ondanks dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Als ze op de grond vallen, zoals na een val, hoeven ze niet meteen gebroken te worden. Dan is het absoluut belangrijk om te letten op de helderheid. Is het een set en hoe zit het met de batterijen? De meeste lampen worden aangeboden met een oplader. De accessoires spelen met zo’n licht een belangrijke rol. Het is ook belangrijk dat het licht op de fiets past of niet te groot is. Tegelijkertijd kan het geen kwaad als het licht lang aanhoudt. Opvallend is dat het niet altijd een testwinnersmodel uit de fietslamptest hoeft te zijn als het gaat om lange brandtijden. Het kan geen kwaad om te controleren of de lamp ook parkeerlicht biedt. Dit zorgt voor maximale veiligheid, zelfs als u staat. Er zijn ook lampen die zijn uitgerust met reflectoren. Dit maakt het ook gemakkelijk om fietsers van de zijkant te zien. Als u op zoek bent naar een goed product op de lange termijn, is het altijd beter om te focussen op kwaliteit.

De beugel is een standaard accessoire. Vaak worden de batterijen meegeleverd. Bovendien kunnen de accessoires worden aangevuld met montagegereedschap en een oplader. Als het een set is, bestaat deze uit ten minste twee Bij het opladen van de verlichting kunt u nog steeds een stekker gebruiken. De batterijen of lampen hoeven dus alleen maar op het stopcontact te worden aangesloten. Als het dan gaat om het opladen op de computer, kunnen er extra en bijpassende kabels worden meegeleverd. Meestal is het een vrij korte kabel. Daarom is het nog belangrijker dat de kabel binnen het bereik van de computer en het fietslicht ligt. Zelfs als de optimale lichtbescherming voor meerdere fietsen gewenst is, zijn er dergelijke sets. Dan is het mogelijk om tot drie fietsen uit te rusten met lampen. Zodat het altijd dezelfde fabrikant is, staat de merknaam meestal bovenaan. Geen enkel accessoire kan dus gecombineerd worden met een andere lamp, die uiteindelijk niet past.

op weg naar het werk, op een fietstocht met vrienden of op een ontspannen gezinsreis: wie met de fiets reist, heeft een hoogwaardige, functionele fietslamp nodig. Het aanbod aan lampen in de meest uiteenlopende uitvoeringen en prijscategorieën is echter zeer uitgebreid, zodat de keuze niet eenvoudig is. Ontdek hier waarom een fietslamp onmisbaar is en welke criteria in aanmerking moeten worden genomen bij de aankoop ervan.

Vooral in de herfst en winter draagt de fietslamp in hoge mate bij aan uw eigen veiligheid. Het zorgt niet alleen voor een beter zicht op de weg, maar zorgt er ook voor dat de fietser tijdig wordt opgemerkt door andere weggebruikers. Daarom is het gebruik van fietslampen wettelijk voorgeschreven – het niet naleven hiervan kan leiden tot zware boetes! Terwijl fietslampen tot 2013 door een dynamo moesten worden bediend, zijn lampen met een batterij of oplaadbare batterijen sindsdien toegestaan. Er is echter één voorwaarde: De lichtsterkte van de fietslamp moet minimaal 10 LUX bedragen. In principe is het echter raadzaam om over te stappen op een model met hun hoogst mogelijke helderheid, omdat dit zorgt voor nog meer veiligheid in het wegverkeer.

Welke soorten fietslampen zijn er?

De meeste fietslampen zijn LED-lampen, terwijl halogeenlampen tegenwoordig zelden worden aangetroffen. Dit is vooral te danken aan de vele voordelen van de LED-technologie: LED’s hebben een hoge lichtsterkte en een lange levensduur, zoals de IXON IQ LED-koplampen van Busch & Müller. Hoewel halogeenlampen ook een warmer licht geven door hun grotere lichtkegel, laat hun lichtsterkte meestal te wensen over. Fietsverlichting wordt ofwel klassiek aangedreven door de fietsdynamo (bijvoorbeeld: Stelletje LED-voorlichten Secu Sport S met 40 Lux) door een accu (bijvoorbeeld: Camden Gear VIVID XIII LED-lichtset) of door enkele accu’s, zoals bijna de oplaadbare LED-fietsverlichting aan de asbakkant.

Waar u op moet letten bij de aankoop van uw favoriete fietslamp

Bij de aankoop van deze fietslamp moet vooral rekening worden gehouden met de aangegeven lichtsterkte. Om aan deze verkeersregels te voldoen is een minimum van tien LUX vereist. Idealiter is de lichtsterkte instelbaar, zodat deze individueel kan worden aangepast aan de huidige lichtomstandigheden. Als u toegang wilt krijgen tot een model via de batterij, kunt u ook controleren of de batterijen kunnen worden opgeladen met een netadapter. Als dit niet het geval is, moet een extra lader worden aangeschaft. Bij dynamo-aangedreven fietslampen is het natuurlijk belangrijk dat de aansluitkabel voor de dynamo wordt meegeleverd. Een ander belangrijk criterium is eigenlijk de montage: Wordt de fietslamp met een klittenband bevestigd of moet deze met schroeven in het frame worden gemonteerd? Als u met uw fiets rijdt, zelfs in slechte weersomstandigheden, hebt u een weerbestendige Model – bij voorkeur met meerdere bedrijfsmodi zoals dim- of grootlicht.

Of accu’s of batterijen de goede keuze zijn, hangt steeds weer af van het eigen gedrag van de gebruiker. Degenen die de verlichting vaak gebruiken en al na een paar dagen moeten opladen, zijn beter af met een oplaadbare batterij. Batterijen zijn nuttig voor diegenen die altijd het licht binnen hun kader (van) zichzelf hebben, maar het exotisch gebruiken. Accu’s zijn altijd de eerste keuze voor achterlichten. De lampen trekken weinig stroom en de batterijen regenereren tussendoor. In de praktijk gaan ze dus vaak wekenlang mee zonder te verzwakken. Standaard accu’s maken geen intervalwerking bij lage ontlaadstroom op welke manier dan ook lang qua. Het aantal laadcycli neemt snel af tot de accu vroegtijdig wordt ontladen.

Vergelijking van fietsverlichting: Checklist voor de aankoop van een fietsverlichting
– Is de levering compleet of moet ik iets anders kopen?
– Is de verlichting goedgekeurd voor gebruik op straat of mag deze alleen worden gebruikt voor buitensporten?
– Bevat het aanbod alleen een lamp aan de voorzijde of ook een ruime bijbehorende lamp aan de achterzijde?
– Is het mogelijk om zonder gereedschap te componeren of is dit noodzakelijk?
– Is elke lamp echt waterdicht of op zijn minst beschermd tegen spatwater?
– Zijn er zorgen over de kwaliteit van het materiaal?
– Zijn er twijfels over de betrouwbaarheid?
– Is deze prijs-prestatieverhouding correct?