hondengordel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk hondengordel

De beste hondentuigen 2022 in vergelijking

Hondengordelgids – interessante feiten voor meer veiligheid met honden

Wat is een harnas voor honden?

Een hondengordel is, in tegenstelling tot een halsband, aan de romp bevestigd. Het is meestal gemaakt van synthetische vezels die bestand zijn tegen hoge belastingen en een hoge treksterkte hebben. De riemen worden bevestigd aan de daarvoor bestemde metalen of aluminium ogen.

Hoe werkt een harnas voor honden?

Het harnas heeft ideale manier, verstelbare riemen op alle gespen en sluitingen, zodat het harnas perfect kan worden aangepast. Als de hond sterk aan de lijn trekt, kan dit ernstige nekletsel veroorzaken als de hond alleen door een halsband wordt geleid. Sterk piepen en verstikking zijn tekenen dat de hond te veel aan de lijn beweegt. Dit risico kan worden voorkomen door het bevestigen van een hondengordel, de trekbelasting wordt verdeeld over het lichaam, de hond hoeft de nekwervelkolom niet onnodig te belasten.

Toepassingsgebieden

Met een harnas voor honden heeft de verantwoordelijke hondeneigenaar altijd gelijk. Voor sport, wandelen, jagen of dragen, voor alle doeleinden is er het juiste harnas.

Wie heeft er een harnas voor honden nodig?

Elke hondenbezitter kan terugvallen op dit product, maattabellen zijn beschikbaar voor de respectievelijke hondenrassen. De hond wordt gemeten op het breedste punt van de borstkas.

Harnas voor kleine honden
Maat XXS, borstomtrek 33-43 cm, geschikt voor Pekingese, Havanezer, Teckel, Mopshond, Pinscher enz.
MaatXS, borstomvang 43-56 cm, geschikt voor Jack Russell of Yorkshire Terrier.
Maat S, borstomvang 56-69 cm, geschikt voor Cocker Spaniel, Beagle etc.

Tuigen voor middelgrote honden
Maataanduiding M, maatvoering borstomtrek 69-81 cm, geschikt voor Border Collies of Samoyed etc.

Harnas voor grote honden
Maataanduiding L/XL, maatvoering borstomtrek 81-107 cm, geschikt voor herdershonden, Rottweiler etc.

Koop onze Top 10 – hondentuigjes

Welke soorten zijn er?

De volgende types en andere zijn beschikbaar:

– luchtvlechtwerk
– Leren hondengordel
– Nylon
– Neopreen
– Polyester

Toepassingsgebieden

Voor de sport:
Sportharnassen zijn eenvoudig te bevestigen en hebben gevoerde en elastische gordeldelen. Voor sportactiviteiten, zoals wielrennen, zijn sportharnassen bijzonder geschikt. Abrupt remmen door de ruiter of schokkerig stoppen van de hond kan blijvende schade aan de halswervelkolom veroorzaken, dus het is altijd aan te raden om een harnas te dragen tijdens sportactiviteiten. Harnassen zijn het meest geschikt voor fietsen, joggen of andere trainingen. Harnassen of een zadeltuig zijn geschikt.

Voor de jacht:
Jachtharnassen hebben eenvoudige ontgrendelingsmogelijkheden voor de hond, bijvoorbeeld eenvoudig te openen kliksluitingen in de nek.

Voor wandelingen:
Bijna alle harnassen zijn geschikt voor een normale wandeling. Er zijn ook volledige dagharnassen of all-purpose harnassen te koop. Het harnas wordt over het hoofd getrokken en met een slot door de voorpoten vastgezet.

Y-harnas
Het model is zeer vergelijkbaar met het harnas, het borstgedeelte is meestal uitgerust met een brede Y-vormige riem. Het harnas wordt over het hoofd getrokken en met een slot door de voorpoten vastgezet.

Noorse Geschi
De harnassen verdelen alle druk en ontlasten de hond, ze zijn van eenvoudige constructie de horizontale borstband is bevestigd aan de rompband aan beide zijden.

Zadeltuig:
De constructie is vergelijkbaar met het Noorse harnas, maar de schouderbladen zijn voorzien van brede rugplaatjes. De goede drukverdeling van het harnas maakt het een nuttige begeleider tijdens wandelingen of sportactiviteiten.

Stap in het harnas:
Perfect voor puppy’s en onhandelbare kleine honden. Het harnas wordt als een broek bevestigd en met twee lussen vastgezet. Het model is ook geschikt voor kopschuwe dieren, omdat het niet over de kop getrokken hoeft te worden.

Veiligheidsharnas
Speciale beveiliging voor temperamentvolle, agressieve of zeer bange honden.

Treinuitrusting:
Dit model is geschikt voor grote honden, voor activiteiten met een verhoogde trekbelasting, bijvoorbeeld sledehonden.

Eisen aan een goed harnas voor honden

Goede harnassen zijn in maat verstelbaar en hebben voldoende vulling om drukpunten te vermijden. Goed ontworpen producten hebben elastische taillebanden en beloven een hoog draagcomfort. Sommige fabrikanten hebben tassen aan het tuigje bevestigd, andere voorzien het tuigje van geborduurde adressen of telefoonnummers van de eigenaren.

Voor- en nadelen van een harnas voor honden

– Voordelen
– verdeling van de tractie
– Veilige grip
– Robuuste materialen
– Voorkoming van schade aan de nekwervelkolom
– Gevoelig strottenhoofdgebied is niet gestrest

– Nadelen
Slecht passende harnassen kunnen leiden tot drukpunten op gevoelige delen van het lichaam. Dit zal resulteren in kale plekken en in het ergste geval kan er eczeem ontstaan. Het is belangrijk om te letten op de pasvorm. Honden zijn vaak wendbaar genoeg om zich te bevrijden van een slecht passend harnas. Het aantrekken van een hondengordel moet gemakkelijk, stressvrij en zonder complicaties zijn.

Waarop moet ik letten bij de aankoop?

Voorafgaand aan de aankoop moet de hond nauwkeurig worden gemeten, en het is ook nuttig als het model verstelbare grootte-eenheden heeft en dus een veilige houvast biedt in geval van kortstondige gewichtsschommelingen. Reflecterende elementen zorgen voor veiligheid in de schemering of in de duisternis. Gewatteerde hondengordels voorkomen pijnlijke drukpunten.

Innovaties

Inmiddels zijn er speciale GPS-trackers beschikbaar, die zonder problemen aan de harnassen kunnen worden bevestigd. Dus de hond is altijd traceerbaar.

Welke fabrikanten zijn er?

– AniOne
– BELICHTING
– Bosbessen
– BPS
– comfortwandeling
– Curli West
– DDOXX
– Hondenkreek
– Dpower
– Eagloo
– Ferplast
– Jachthondengordel
– Orkaan Actief
– Ideeënhuisvesting
– In de fabriek
– Julius K-9
– Kurgo
– Louvra
– MIGVELA
– Molossers
– MOKCCI
– NIGGELOH
– Nobby
– Geen Pull
– PatentoPet
– PET-SPTIFTEN
– Pettom
– Puppia
– konijnenbont
– Sabro Klassieker
– Traag Geluid
– ThinkPet
– Tre Ponti
– Trixie
– Ranger Professioneel
– Kledingstukken
– Wolters
– VOSS PET
– Yudote

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten

De toonaangevende fabrikanten in de hondenharnassentest 2019

1e plaats: Ruffwear 30501-025S1 tuigagetest winnaar
2e plaats: Ruffwear Front Range TM Harness
3e plaats: Julius K-9 kabelboom 2
4e plaats: Jager Noors harnas Racing

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn hondengordel kopen?

In de De meeste dierenspeciaalzaken verwelkomen honden, dus er is de mogelijkheid om het model vooraf aan te passen. De juistheid van de pasvorm en de veiligheid kan ter plaatse worden gecontroleerd. Als u een vervangend harnas wilt kopen, kunt u vertrouwen op de bekende afmetingen en kunt u eenvoudig bestellen in online winkels. Voor hondenbezitters waarvan de hond zich in de groeifase bevindt, is het aan te raden om te kopen in een huisdier of dierenwinkel.

Wetenswaardigheden & gids voor honden

Fabrikanten richten zich steeds meer op veiligheid en voorzien de harnassen van lichtgevende, neon- of reflecterende elementen. De harnassen voor honden hebben stevig genaaide metalen oogjes voor de bevestiging van de riemen, die een veilige houvast garanderen.

– Het verhaal
In het verleden vertrouwden de eigenaren op het aan de lijn houden van hun honden, en de ernstige secundaire ziekten in het nekgebied van de honden leidden tot een snelle heroverweging door de fabrikanten.

– Cijfers, gegevens, feiten
Steeds meer mensen wenden zich tot hoogwaardig serviesgoed en inmiddels zijn alle denkbare materialen, bekleding en kleuren voor aankoop beschikbaar.

– Prijzen: hoeveel kost een harnas voor honden?
De prijzen variëren afhankelijk van de grootte van de hond, het doel en het materiaal. Een online prijsvergelijking wordt aanbevolen.

Nuttige accessoires

Hondengordel auto
Naast de harnassen verkopen bekende fabrikanten de bijpassende houders en riemen voor veilige autoritten.

Alternatieven

De klassieke halsband is een alternatief, maar deze is niet geschikt voor sportieve doeleinden, onstuimige en jonge honden moeten aan een tuigje worden gehouden.