Circulerende lucht Vlakke schermkap

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Circulerende lucht Vlakke schermkap

Een platte schermkap is een bijzondere vorm van dampkap. Het zorgt voor een goed zicht als u tijdens het koken te veel stoom afblaast. Aangezien de markt vandaag de dag zeer groot en gediversifieerd is, moeten de voor- en nadelen van elke kap worden besproken. Het zou goed zijn om bij het begin te beginnen. Laten we beginnen met de vraag:

Technisch gezien is het een eenvoudig apparaat. Het bestaat uit een behuizing, die vaak is gemaakt van roestvrij staal, gelakt plaatstaal of glas. De reden hiervoor is de hygiëne, het materiaal is gemakkelijk te reinigen. De kap wordt boven de kookplaat gemonteerd.
De behuizing is voorzien van een motor die de ventilator aandrijft. De kookdampen worden gefilterd als ze binnenkomen. Als het een goedkoop model is, wordt dit gedaan door een wegwerpfilter van fleece. Na verloop van tijd moeten deze worden veranderd. Duurdere afzuigkappen hebben een permanent filter van fijnmazig metaalgaas. Het filter kan eventueel zelfs in de vaatwasser worden gereinigd.
Daarnaast hoort een geurfilter bij een goede afzuigkap met een recirculatiesysteem. En een goede lichtvoorziening moet ook worden geïntegreerd. Natuurlijk kunnen sommige afzuigkappen geweldige extra functies bieden, maar deze zijn niet relevant voor de eigenlijke functie.

In principe kan men spreken van een afzuiginstallatie. Bij een luchtafvoerbediening worden de kookdampen via een pad direct naar buiten getransporteerd. Aangezien het in sommige gehuurde appartementen niet mogelijk is om een direct pad naar buiten te creëren, zijn er ook recirculatiekappen die de kooklucht opzuigen, filteren en reinigen en terugbrengen naar de kamer. …op te geven.
De ventilator in een kap zorgt voor een aanzuiging, waardoor de vervuilde lucht wordt aangezogen. Onderweg wordt hij door een vetfilter geleid en eventueel door het geurfilter geperst. De schone lucht wordt dan weer afgevoerd. En, afhankelijk van de situatie, terug naar de keuken of naar buiten getransporteerd.

Flatscreen-kookkappen in tests hebben aangetoond dat zelfs als je een keukenraam hebt, een afzuigkap het koken een zekere luxe geeft. De kap is vooral nuttig bij het bereiden van sterk geurend voedsel, bij het bakken of bij het bereiden van vis. Daarna kan het appartement urenlang naar voedsel ruiken, maar dat gebeurt niet met een afzuigkap. Niet alleen de lucht wordt gereinigd, maar ook de kookdampen worden geabsorbeerd. Wat zijn kookdampen? Een dunne, vette film die zich vormt als gevolg van vetdruppels en stof, die zich in de loop van de tijd op alle kasten en oppervlakken afzet. De druppels komen tijdens het bakken aan de oppervlakte, maar als je een afzuigkap hebt, worden ze onmiddellijk geabsorbeerd en gefilterd.

Onze Top 10 – Recirculatieluchtkap met plat scherm

Experts onderscheiden de kappen op basis van de bedrijfsmodus en het ontwerp. Alles heeft zijn voor- en nadelen. Het hangt allemaal af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. En een ander belangrijk punt, het hangt af van de omstandigheden in je keuken.
De verschillende ontwerpen

  • 1. kap van de onderconstructie
  • 2. platte schermkap
  • 3. muurkap
  • 4. Kookkap zonder kop
  • 5. eilandkap
  • 6. intrekbare afzuigkap

Vanwege de populariteit willen we ons vandaag de dag meer richten op de nummer twee, een Flatscreen kap.
Flatscreenkappen worden in hangkasten boven de kookplaat geïnstalleerd. Tijdens het kookproces wordt de uittrekelementen eruit getrokken. Indien niet in gebruik, is alleen een smal paneel zichtbaar. Er zijn echter enkele apparaten die geen uittrekelementen hebben. Deze zijn zo ontworpen dat de zuigkracht voldoende is om de kookdampen sowieso af te zuigen. Vooral in kleine keukens met weinig ruimte zijn deze kappen echt een nuttig gebruiksvoorwerp. Het materiaal is afhankelijk van de investering en hoe uw keuken is ontworpen. De manier waarop ze werken is precies hetzelfde, in tegenstelling tot elke andere kap, zonder beperkingen.
Een zoekopdracht levert namen op als: Siemens, Miele, Bauknecht, Baumann, Silverline, om er maar een paar te noemen. De prijs speelt in dit geval een belangrijke rol en als u op het volume wilt letten, moet u iets meer investeren.

Bij de aankoop van een flatscreen luifel moet rekening worden gehouden met drie belangrijke punten, waarvan het eerste de prestaties is. In een beschrijving wordt het aantal weergegeven in kubieke meters per uur. Dit verklaart hoeveel lucht de luifel in een uur kan schoonmaken. Als u de capaciteit die uw keuken nodig heeft wilt berekenen, moet u de richtwaarde als leidraad gebruiken. Je moet het volume van je keuken met een factor acht vermenigvuldigen.
Klein rekenvoorbeeld: Uw keuken meet 3,5 m bij 4,5 m en heeft een kamerhoogte van 2,5 m. Het volume is dus 40 kubieke meter. Een afzuigkap met een capaciteit van 320 kubieke meter zou dan voldoende zijn voor uw keuken.
Uit de test is gebleken dat het volume een ander belangrijk punt is. Het hebben van een extreem luide afzuigkap in een kleine ruimte kan ongelofelijk vervelend zijn. Het kan ook gevaarlijk zijn voor uw gezondheid, u kunt uw gehoor in gevaar brengen. De bedrijfsgeluiden worden grotendeels beheerst door de Door de ventilator veroorzaakt. In de test waren er modellen die 70 dB bereikten.
Ter illustratie: het geluid is gelijk aan een stofzuiger op een meter afstand. Een stofzuiger loopt meestal maar een paar minuten, maar een afzuigkap kan lange tijd in gebruik zijn. Als u dan een open keuken heeft met uitzicht op de woonkamer, kan het zijn dat u de geluiden van de televisie niet kunt horen. Het is beter om te zoeken naar apparaten die een niveau van 40 tot 50 dB hebben. Dit is een geluidsniveau van een leeszaal in een bibliotheek.
De kap moet ook een bepaalde breedte hebben. Dit moet worden afgestemd op de kachel. Zodat het mogelijk is om de kookdampen direct op te vangen. Nogmaals, er is een vuistregel:

  • Vlok met een breedte van 50 cm: 60 cm
  • Kookplaten met een breedte tot 75 cm: 90 cm
  • Kookplaten met een breedte tot 90 cm: 120 cm

Zoals bij alle elektrische apparaten moet extra aandacht worden besteed aan het energieverbruik. Dit moet bij voorkeur in de A-klasse zijn. Op deze manier kunt u geld besparen.

Roestvrijstalen apparaten zijn in de mode. Het corrodeert niet en is gemakkelijk te reinigen. U moet er echter rekening mee houden dat vingerafdrukken en vlekken onmiddellijk merkbaar zijn. Mensen met een nikkelallergie moeten ook roestvrij staal vermijden.
Voor de behuizing wordt vaak gelakt staal gebruikt. Het is goedkoop en bovendien corrosiebestendig. Daarnaast kunt u elke kleur kiezen die u maar kunt bedenken en zo accenten leggen in uw keuken.
Vervolgens is er glas beschikbaar, dat er zeer hoogwaardig en nobel uitziet. Normaal gesproken wordt gehard en temperatuurbestendig glas gebruikt. Veel glasafdekkingen kunnen worden gedemonteerd, wat het reinigen vergemakkelijkt. Maar het vuil kan niet worden verborgen en glas is zeer gevoelig voor krassen.
De laatste variant is hout, dat heet De behuizingen worden echter niet vaak gebruikt. Je ziet het misschien op retro kappen die in een antieke keuken zouden moeten worden gebruikt. Het hout kan zowel natuurlijk als gelakt gebruikt worden. De verzorging en reiniging is echter zeer intensief.

Flatscreenkappen in tests hebben aangetoond dat een aankoop op het internet enkele voordelen heeft. Waarom kan dit worden gezegd? In een beschrijving worden alle belangrijke punten in één keer opgesomd. Zo kunt u bijvoorbeeld snel zien of het werkingsgeluid aan uw verwachtingen voldoet. U kunt zo vaak als u wilt op de foto’s klikken, wat goed is om te zien welke kleur u beter bevalt. Bovendien is de bestelling zonder risico. Want elke goede dealer geeft u een recht van teruggave. U kunt vanuit uw eigen huis bestellen en als u terugkomt van uw werk, heeft uw buurman het pakket geaccepteerd en kunt u met de installatie beginnen.
Kijk maar eens en ontdek je favoriete afzuigkap.