Hoofdtelefoon

Test & vergelijk Hoofdtelefoon

Wat is een headset?

De headsets die we in deze headset-test willen presenteren worden meestal gebruikt door mensen die ze op een PC of spelconsole gebruiken om te communiceren met de andere spelers hier.

Zo kunnen spelers elkaar met een headset horen en ook via de microfoon met elkaar praten.

Hoe werkt een headset?

Een headset wordt meestal via een aansluiting op een PC of spelcomputer aangesloten. Afhankelijk van het apparaat en het spel kunnen de spelers dan tijdens een ontmoeting met elkaar communiceren en bijvoorbeeld tactieken uitwisselen.

Toepassingsgebieden van een headset

Meestal worden de headsets die het onderwerp zijn van deze headset-test gebruikt door gebruikers op een PC of een van de beschikbare spelconsoles om te communiceren met hun vrienden tijdens het spelen.

Daarnaast kan een dergelijke headset ook worden gebruikt om Skype-gesprekken te voeren of om toegang te krijgen tot andere Manieren om gesprekken te voeren via het internet.

Wie heeft er een headset nodig?

Een headset is vooral nodig voor gebruikers die regelmatig spelletjes spelen op het internet met hun vrienden en met hen willen praten terwijl ze dat doen. Natuurlijk kan een headset ook gebruikt worden om te bellen of te videobellen.

Een headset verschilt van een normale hoofdtelefoon in die zin dat er ook een microfoon op de headset zit die gebruikt kan worden om met andere mensen te praten.

Onze Top 10 – Headset

Toepassingsgebied van de headset

Het toepassingsgebied voor headsets is meestal de huiskamer of het kantoor, waar ze meestal worden gebruikt op een computer, laptop of spelconsole om te communiceren met vrienden en andere spelers.

Vereisten voor een goede koptelefoon

De belangrijkste eis van een goede headset is dat de gebruiker de best mogelijke geluidskwaliteit krijgt als hij naar muziek luistert, spelletjes speelt, films kijkt of met vrienden praat.

Zowel de kwaliteit van het geluid als de spraakkwaliteit dient te zijn Wees zo duidelijk mogelijk, zodat je elkaar begrijpt, zelfs als je in een spelronde aan de kant staat.

Voor- en nadelen van een headset

Na eerder enige algemene informatie over koptelefoons te hebben gegeven, gaan we nu in op de voor- en nadelen van deze speciale koptelefoons.

Voordelen:

Het grootste voordeel van een headset is ongetwijfeld dat deze zowel voor luisteren als spreken kan worden gebruikt, aangezien een headset, in tegenstelling tot een normale hoofdtelefoon, ook een microfoon heeft.

Nadelen:

Het nadeel van een headset is dat het kan gebeuren dat de kabel breekt. In dit geval kan de gebruiker de microfoon niet meer gebruiken of hoort hij/zij geen geluid meer zodra de headset wordt aangezet. En dit is vooral te wijten aan het feit dat er meestal maar één kabel wordt gebruikt om een headset te bedienen. Als deze kabel eenmaal gebroken is, is er meestal niet veel meer te doen dan een nieuwe headset te kopen of uw huidige headset te laten repareren, tenminste als het defect niet uw fout was en u nog steeds garantie heeft op de betreffende headset.

Waar moet ik op letten als ik een headset koop?

stijl=“font-familie:Verdana, serif;„Bij de aankoop van een headset moet je bijzondere aandacht besteden aan twee dingen, waarvan het eerste de kwaliteit van de geluidsweergave en de spraakoverdracht is, evenals de kwaliteit van de constructie van het headset-model. En ten tweede speelt het draagcomfort van een headset altijd een belangrijke rol, want je zult hem urenlang willen dragen tijdens het spelen van spelletjes, dus hij moet zo comfortabel mogelijk zijn.

Innovaties op het gebied van headsets

Tot de grootste innovaties in de headsetsector behoren modellen die draadloos kunnen worden bediend en modellen die ook een afneembare microfoon hebben. Daarentegen zijn headsets die gebruik maken van een USB-poort in plaats van twee jack-pluggen al geruime tijd in gebruik.

Welke fabrikanten van headsets zijn er?

Onder de leveranciers van headsets bevinden zich de namen van enkele bekende fabrikanten uit de entertainmentindustrie. Deze omvatten Sennheiser, Logitech, Creative, Samsung, Plantronics, SteelSeries en Sharkoon, die allemaal hun klanten een reeks headsets in hun assortiment aanbieden.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van headsets

De belangrijkste fabrikanten van headsets zijn AnderePlantronics, Logitech of Sennheiser, waarvan alle modellen een goede reputatie hebben bij de gebruikers.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik mijn headset het beste kopen?

De grootste selectie van headsets is meestal te vinden op het internet, waar ze ook tegen de laagste prijzen worden aangeboden.

Maar voordat u koopt, moet u eerst uitzoeken welke headset het beste aan uw verwachtingen voldoet. Als u hier niet kunt beslissen over een model, kunt u ook de beschikbare modellen in de stationaire speciaalzaken van dichtbij bekijken en uitproberen. Het draagcomfort van een headset is immers het belangrijkste.

Daarna kunt u het gekozen koptelefoonmodel kopen waar u het goedkoopst kunt krijgen, om zo in het beste geval een beetje geld te besparen.

Wetenswaardigheden & gids voor de headset

Het verhaal:

Al in 1897 bestonden er zogenaamde borstmicrofoons en oortelefoons, die als een voorloper van de huidige koptelefoons kunnen worden beschouwd, maar die desondanks sterk van hen afweken. Ze waren bijvoorbeeld aanzienlijk omvangrijker dan de huidige koptelefoonmodellen.

Cijfers, gegevens, feiten:

Vandaag de dag zijn er echter zelfs headsets die volledig draadloos via Bluetooth kunnen worden bediend. Dit heeft het voordeel voor gebruikers dat ze niet voortdurend op een kabelverbinding hoeven te vertrouwen om hun headset te bedienen, wat vaak storend is bij het spelen van games.

Prijzen: hoeveel kosten koptelefoons?

De prijzen voor headsets op het internet beginnen bij ongeveer 15 euro, maar in het bovenste prijssegment kunnen ze enkele honderden euro’s bedragen. De middenklasse, waar je meestal uiterst nuttige headsets kunt vinden, begint bij ongeveer 30 euro.

Handige accessoires voor de headset

Nuttige accessoires voor een headset zijn onder andere een kabelhouder, een tas of zelfs een headsethouder waarop de headset veilig kan worden opgeborgen tot het volgende gebruik.

En als u kiest voor een model met een afneembare microfoon, is het altijd een goed idee om in geval van nood een reservemicrofoon bij de hand te hebben.

Alternatieven voor de headset

Een alternatief voor een headset is de combinatie van een hoofdtelefoon en een desktop headset. of studiomicrofoon. Deze combinatie is vaak te vinden bij spelers die hun activiteiten naar platformen als twitch of YouTube streamen. En natuurlijk is het in dit geval in principe ook mogelijk om het geluid af te spelen via de luidsprekers op de computer of een tv-toestel in plaats van het geluid af te laten spelen via de luidsprekers.