Incontinentiekussen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Incontinentiekussen

In een bed zit niet alleen een lattenbodem waarop u een matras naar keuze kunt leggen, maar vaak heeft het matras zelf ook een hoes om het matras te beschermen tegen vuil en andere zaken.
Voor speciale gevallen zijn er speciale hoezen die op de matras kunnen worden getrokken om deze niet alleen te beschermen tegen vuil maar ook tegen vloeistoffen. Dit wordt een matrashoes genoemd, die de matras beschermt in geval van incontinentie. Dit is zo belangrijk omdat urine bij incontinentie gemakkelijk en snel op het matras kan komen. Dit beschadigt de matras natuurlijk en in sommige gevallen kan deze niet meer gebruikt worden. Zelfs als er een oplegger op het matras ligt, zal deze het matras niet beschermen tegen het binnendringen van urine op het matras. Om de matras te beschermen tegen urine, moet er een speciaal kussen op de matras zitten, dat ontworpen en vervaardigd is voor incontinentie.
Terwijl de traditionele matrashoes de matras beschermt tegen slijtage en tegelijkertijd het comfort verhoogt, moet een matrashoes voor incontinentie veel beter presteren en de matras beschermen tegen urine.
Daarom moeten mensen die op de hoogte zijn van incontinentie en het risico van onbedoeld en ongecontroleerd urineverlies op het matras, zo’n speciale en beschermende matrashoes hebben en zo het matras op een eenvoudige, ongecompliceerde en bekwame manier beschermen.

Incontinentie

Een goed en vooral gezond en comfortabel matras heeft zijn prijs, wat te danken is aan het feit dat u op zoek bent naar een kwaliteitsmatras, dat natuurlijk ook merkbaar is en zich onderscheidt door zijn hoge prijs, vandaar dat u dit matras goed en vakkundig moet beschermen.
Om dit gemakkelijk en goed te kunnen doen, is het belangrijk dat de hoes die u bij incontinentie op het matras kunt leggen van hoge kwaliteit is. Want alleen als de matras van hoge kwaliteit is, kunt u er zeker van zijn dat het een goed en betrouwbaar product is dat de matras goed beschermt.
Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, zijn er een aantal eisen waaraan moet worden voldaan als u een matrasbeschermer voor incontinentie wilt kopen.
Allereerst moet een van de vereisten voor de pad zijn dat deze gemaakt is van een goede kwaliteit materiaal dat goed en comfortabel aanvoelt op de huid. Want zelfs als er een vel over de pad wordt gelegd, kan het erg vervelend zijn als het van een onaangenaam en krasgevoelig materiaal is gemaakt.
In verband met het materiaal is ook de vereiste voor de kwaliteit van het kompres om te voorkomen dat bacteriën in de urine of de ontlasting zich ophopen en zich op het kompres verspreiden. Dit kan leiden tot ziekten of zelfs schade aan de huid. Daarnaast is het belangrijk dat de topper van het matras een antislipoppervlak heeft dat het mogelijk maakt om zich aan het matras vast te klampen. Als dit niet het geval is, kan het gebeuren dat de hoes uitglijdt en de matras niet meer in staat is om de matras goed en volledig tegen urine te beschermen. Ten slotte moet u eisen dat de topper van het matras een bepaald aantal liters urine kan vasthouden, dus dat de urine niet uit het kompres loopt en dat het samen met de urine gemakkelijk, eenvoudig en zonder complicaties kan worden weggegooid.

Onze Top 10 – incontinentiematten

Er zijn veel verschillende mensen die last hebben van zo’n extreem onaangename incontinentie en daarom de matras met zo’n speciale matras moeten beschermen.
Bij het woord incontinentie denkt men in de eerste plaats aan oudere mensen die hun urine misschien niet goed kunnen vasthouden. Om deze reden is een van de gebieden waarin de matrashoes wordt gebruikt, de thuiszorg en professionele zorg.
Het gaat hierbij niet alleen om de zorg voor ouderen, maar ook om de zorg voor zieken, want ook de bedden in het ziekenhuis moeten worden beschermd, bijvoorbeeld na een operatie. Niet noodzakelijkerwijs is urine de trigger voor het nat worden van de matras, maar ook open wonden of andere zaken die met de verpleegkundige zorg te maken hebben.
Voor mensen die lijden aan een dergelijke ziekte, die gepaard gaat met incontinentie, verhoogt zo’n kussen het gevoel van leven.
Het veld waarin deze matrassteunen worden gebruikt is echter niet beperkt tot de zieken en ouderen, want zelfs perfect gezonde mensen kunnen profiteren van dergelijke matrassteunen voor incontinentie.
Er zijn bijvoorbeeld mensen die veel zweten en daardoor ’s nachts veel vocht verliezen. Deze vloeistof kan dan gemakkelijk en betrouwbaar worden geabsorbeerd door de topper van de matras.
Ook in de bedden van kinderen, die leren slapen zonder luier, kan zo’n steun een remedie zijn als een kleine …van een ongeluk. Zelfs zwangere vrouwen mogen niet zonder een dergelijke steun in bed. Mocht de vruchtzak in bed barsten, dan kan de matras door een dergelijke ondersteuning worden beschermd.

Als u uw matras dringend wilt beschermen, maar u heeft mijn matrastopper bij de hand, dan moet u natuurlijk alternatieven vinden.
Helaas zijn deze niet erg praktisch, dus u moet altijd en in ieder geval voorzichtig zijn met het beschermen van uw matras met een speciale incontinentiematras.
In het ergste geval kun je jezelf helpen met een plastic vel. Dit is echter niet prettig voor de huid, het kraken, noch absorbeert het de vloeistof.
Daarom is het slechts een alternatief dat in het ergste geval moet worden gebruikt.

Fabrikanten die gespecialiseerd zijn in de productie van zo’n incontinentiematras hebben vaak niet één, maar meerdere modellen in hun assortiment. Wat de fabrikanten zelf betreft, is er ook een zeer groot assortiment. Naast Fiducia, Castejo en Catevitex hebben ook one-home, Zollner YooFoss en INFREECS zich gespecialiseerd in de productie van dergelijke speciale pads.

Aangezien een dergelijke eis een uiterst belangrijk instrument is voor de betrokken mensen om een bepaalde standaard en waardigheid te behouden, is het onderhevig aan een speciale en intensieve ontwikkeling.
Er zijn altijd vernieuwingen die deze edities nog beter en makkelijker hanteerbaar maken.
Er zijn bijvoorbeeld eisen die ervoor zorgen dat de vloeistoffen absorberen niet alleen, maar verminderen ook geuren en voorkomen dat bacteriën zich ophopen en zich verspreiden.

Als men zo’n editie via het internet wil bestellen en deze vervolgens eenvoudig en gemakkelijk thuis wil laten bezorgen, dan profiteert men naast deze prettige manier van inkopen, waarbij men gewoon thuis kan zitten, van vele andere voordelen. Dit zijn aan de ene kant de keuze en aan de andere kant de prijs.
De keuze van de fabrikanten en de modellen die op het internet worden aangeboden, kan door geen enkele plaatselijke vakhandelaar worden overtroffen. Bovendien kunt u kwantumkortingen of andere promoties op het internet krijgen en zo geld besparen voor één en hetzelfde model van verschillende leveranciers.

Als u de matrashoes wilt kopen – in een speciaalzaak of op het internet – zijn er enkele belangrijke criteria waar u op moet letten. Eerst en vooral moet u zich afvragen hoe groot de matras is, welke beschermd moet worden door de opleg. De steun moet dezelfde grootte hebben als de matras zelf om deze volledig en gelijkmatig te beschermen.
Bovendien moet men in elk geval overwegen of men wegwerpsteunen wil gebruiken die na het gebruik moeten worden weggegooid of dat men beslist om herbruikbare steunpunten te gebruiken die na het gebruik in de wasmachine moeten worden gereinigd.
Bij de aankoop van zo’n pad moet men ook nadenken over het materiaal waarvan het moet worden gemaakt.
Vaak gebruiken de fabrikanten niet alleen molleton maar ook polypropyleen of polyurethaan voor deze pads.
Tot slot moet men zich afvragen hoe hoog het absorptievermogen van de pad is… die wordt bepaald door de respectievelijke laagdikte.
Om de noodzakelijke veiligheid en kwaliteit te garanderen, moet ervoor worden gezorgd dat het incontinentieviltje in Duitsland is gemaakt en het „Ökotex Standard 100“-zegel heeft.

Als zo’n pad een herbruikbare pad is, moet u een geschikt reinigingsmiddel hebben om het te reinigen.
Handschoenen zijn ook een handig accessoire voor het hygiënisch verwijderen van de matras.