Houtkachel Waterdragend

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Houtkachel Waterdragend

De beste houtkachels watergedragen 2022 in vergelijking

Wat is een kachel water dragend?

Een houtkachel is een waterdichte kachel met een waterzak. Bij verwarming wordt het water opgewarmd en aangesloten op het verwarmingssysteem van het huis.

Wanneer u de kachel aansteekt, wordt er warmte opgewekt en wordt het water in de waterzak verwarmd door de kachel. Het water is nu klaar om het huishouden te voeden. Op voorwaarde dat de kachel een watertoevoer heeft, is hij aangesloten op het verwarmingssysteem en heeft hij een warmtewisselaar.

Daarom zijn houtkachels complexer dan klassieke haarden. Een groot pluspunt is dat ze een nuttige aanvulling zijn op het verwarmingssysteem van het hele pand.

Traditionele open haarden kunnen slechts enkele kamers van het pand verwarmen, een houtkachel verwarmt meerdere delen van het huis met water. Met de aansluitmogelijkheid kan het warme water van de kachel worden gebruikt voor de badkamer of de vloerverwarming.

De watervoerende kachels zijn aangesloten op het bestaande verwarmingssysteem. Zonder dit proces zouden het slechts klassieke houtkachels zijn.

Onze Top 10 – Openhaard water dragende aanbeveling

Eisen aan een goede kachel Waterdragend

Niet alle haarden zijn geschikt voor dezelfde brandstoffen. Sommige zijn ontworpen voor hout en andere alleen voor duurzame brandstoffen.

De basisbehoefte in huis is al een geschikte centrale verwarming en een schoorsteen met diverse aansluitingen. Daarnaast is een buffervat voor het water van de verwarmingsinstallatie nodig.

Toepassing van de kachel Waterdragend

De

internet

Naast de vaste openingstijden van een online shop en het gemak van bestellen vanaf elke locatie met een tablet of smartphone, is er ook de grote verscheidenheid aan producten.

Bijna elke kachel is beschikbaar op het internet met een productrapport en een kachel waterleidende test.

De prijzen zijn een belangrijk punt. Slechts op enkele uitzonderingen na zijn houtkachels die in speciaalzaken water goedkoper vervoeren. Een verkoopgesprek is niet meer actueel, omdat alle productinformatie, inclusief de waterleidende test van de kachel, aan onafhankelijke zijden wordt aangeboden.

In tegenstelling tot de lokale speciaalzaken staat de wet op de verkoop op afstand toe dat artikelen binnen twee weken worden geretourneerd zonder dat daar een bijzondere reden voor is.

Het internet biedt tal van voordelen die u niet mag missen bij uw aankoop.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een kachel?

Voordat de kachel in de woonkamer wordt geïnstalleerd, moeten de volgende ideeën worden verduidelijkt. Het gaat niet alleen om het volume van de woonruimte, maar ook om de intensiteit waarmee de kachel wordt bediend en welke brandstof wordt gebruikt.

Er moet ook rekening worden gehouden met de rechtsgrondslag voor de emissiewaarden. Volgens de wetgever zijn eigenaars van een schoorsteenkachel verplicht om aan de schoorsteenveger het bewijs te leveren dat aan de eisen van de eerste Bundesimmissionsschutzverordnung (1.BlmSchV) is voldaan. De documentatie over de naleving van de bestaande emissiegrenswaarden wordt verstrekt door het certificaat van de fabrikant. Daarnaast moet ook worden bepaald of er in de gemeente een verbod op verbranding bestaat. Een blik op het koopcontract voor de grond en het inrichtingsplan geeft duidelijkheid.

Nuttige accessoires voor een houtkachel Waterdragend

Om een houtkachel op een waterdichte manier aan het verwarmingssysteem te bevestigen, zijn een aantal accessoires nodig. Deze omvatten de retourliftgroep, het expansievat, een thermische ontladingsbeveiliging, de ketelveiligheidsgroep en de schoorsteenregeling. Er moet ook rekening worden gehouden met de accessoires zoals ventielen, thermowells en ontluchters.