Intercomsysteem met camera

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Intercomsysteem met camera

Wat is een deurintercom met camera?

Een deurintercomsysteem met camera is ideaal om mensen meer veiligheid te bieden. Veel verschillende uitvoeringen bieden voor elke eis een passende oplossing. Een conventioneel deurspreeksysteem doet in de eerste plaats denken aan het voeren van een telefoongesprek, maar voor het openen van de deur wordt het deurspreekstation gebruikt om duidelijk te maken wie er voor de deur staat. Een deurspreekstation met camera is hier een nog betere keuze, omdat u niet op uw oren hoeft te vertrouwen, maar ook direct kunt zien wie er voor de deur staat.
In het begin werden deurintercoms nauwelijks gebruikt in de particuliere sector, maar vonden ze hun weg naar industriële en commerciële toepassingen. Door de technische ontwikkeling zijn dit soort apparaten echter aanzienlijk kleiner en goedkoper geworden en om deze redenen worden ze steeds vaker door particuliere huishoudens geïnstalleerd.
In hoogbouw zijn deurintercoms al jaren gemeengoed. Moderne systemen zijn nu uitgerust met camera’s, en afhankelijk van de fabrikant en het model zijn veel van de systemen uitgerust met extra functies.

Om te begrijpen hoe een deurintercomsysteem met camera precies werkt, hebben we hier de belangrijkste punten voor u samengesteld.

Functionaliteit / Ontwerp van een deurspreekinstallatie

De twee belangrijkste functies van een deurspreekinstallatie zijn enerzijds de spraakoverdracht en anderzijds de beeldoverdracht. Dit gebeurt door de elektronische overdracht van de deurspreekinstallatie van de voordeur naar het interieur. Bijzonder praktisch en veel sneller te installeren zijn de deurintercoms, die deze signalen doorgeven via Radiotransmissie, hier is het soms zeer gecompliceerde leggen van kabels niet nodig. Tot nu toe zijn de oudere deurintercoms bij de meeste een- en meergezinswoningen te vinden, deze hebben meestal nog geen camera. Heel typisch is een deurbelsysteem, met enkele belplaten en direct ernaast een microfoon-luidspreker combinatie, in nieuwere huizen zijn er al deurbelsystemen die een camera hebben. Om het geheel te laten werken, moet natuurlijk de juiste tegenhanger in het appartement worden geïnstalleerd. Terwijl tot nu toe vooral binnenshuis een telefoonhoorn werd geïnstalleerd, komen er op dit moment steeds meer systemen op de markt die via een bedieningspaneel en een klein display kunnen worden bediend. Door middel van een klein scherm herkent men direct wie er voor de deur staat. Zodra men heeft opgehelderd wie er voor de voordeur staat, kan de deur worden ontgrendeld met een elektrische deuropener.

Onze Top 10 – Intercomsysteem met camera

Doorslaggevend bij deze technologie is dat het deurspreeksysteem kan worden gebruikt zonder dat de deur onmiddellijk moet worden geopend. Puur technisch gezien kunnen deurintercoms worden onderverdeeld in intercom- en intercomsystemen. Een intercomsysteem is technisch te geconstrueerd zodat beide personen tegelijkertijd kunnen praten, een normaal gesprek is mogelijk. Het intercomsysteem laat slechts één persoon tegelijk spreken, de signaaloverdracht gebeurt altijd afwisselend.
Een actuele deurintercom met camera, uitgerust met moderne technologie, wordt volledig aangestuurd door een handig, klein apparaat.

Deurintercom met cameratest / Toepassingsgebieden en voordelen van een deurintercom met camera

Toen de eerste deurintercoms op de markt kwamen, werden ze eigenlijk alleen gevonden op gebouwen met een verhoogde veiligheidsnorm. Tegenwoordig zijn deurintercoms iets heel normaals en je kunt ze in vrijwel elk tweede of derde huis zien. Vandaag de dag kiezen mensen voor een deurintercomsysteem met een camera voor een betere persoonlijke veiligheid. In de media hoor je steeds vaker dat oplichters of bedelaars van deur tot deur gaan, dus het is geen wonder dat mensen vandaag de dag, nog voordat ze de deur openen, willen weten wie er is.

Een deurintercomsysteem met camera is vooral nuttig voor senioren en jongere kinderen om ervoor te zorgen dat alleen iemand die ze kennen binnengelaten kan worden. Met een camera kun je snel zien of het de echte postbode is of een persoon die zich voordoet als hem. Juist daarom zijn deurintercoms met camera- en videofunctie moeilijk te verslaan.

Naast de veiligheidsfactor kan een dergelijke deurintercom voor veel mensen die een lange weg van hun huis naar de voordeur hebben, zeer nuttig zijn. Men kan kort horen wie er aan de deur staat en dan beslissen of men de deur opent. Sommige deurintercoms kunnen worden aangesloten op de telefooncentrale, dus de telefoon klinkt als er iemand aan de deur staat en u kunt direct vanaf de bank of de keuken controleren waar het over gaat, zelfs de deuropening kan telefonisch worden gedaan. In het geval dat er geen telefoonsysteem is, zijn er ook systemen die een mobiel interieur bieden.

Een deurintercomsysteem met camera heeft verschillende voordelen: u verhoogt uw eigen veiligheid, de voordeur kan worden geopend door een elektrische sluiter, handig openen, de camera geeft u volledige controle over wat er vlak voor de voordeur gebeurt en de traditionele Geen spionage meer.

De huidige testwinnaars van de deurintercomsystemen zijn allemaal uitgerust met een camera, de bel is uitgerust met een belknop, luidspreker en camera. Buiten worden de camera’s meestal beschermd door een plastic hoes.
Binnenin het deurintercomsysteem is een monitor aanwezig, dit werkt zelfs zonder dat u de persoon die aanbelt hoeft te vertellen dat u de deur controleert, dit heeft het voordeel dat storende mensen niet hoeven te weten dat u thuis bent, maar de deur niet willen openen.
Enigszins ongunstig is dat de meeste systemen een vrij zwakke camera hebben, de lichtomstandigheden zijn niet goed bij deze modellen, het kan erg moeilijk zijn om iets op de monitor te zien. Daarom raden wij aan om een lamp te installeren in het gebied van de voordeur, die tegelijk met de deurbel gaat branden.

Wat moet worden overwogen voordat u een deurintercom met camera koopt?

Voordat u koopt, moet u zorgvuldig overwegen welk deurintercomsysteem het beste bij uw entree past, moet het systeem alleen voor u persoonlijk zijn of moeten meerdere residentiële partijen er toegang toe hebben? In overleg met de verhuurder kan een enkele huurder in een appartementsgebouw ook een deurintercomsysteem aanschaffen. De meeste van de beschikbare modellen kunnen worden uitgebreid, afhankelijk van het systeem kan een systeem met maximaal 20 aansluitingen worden gebruikt.

Deurintercoms zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, vooral aanbevolen zijn roestvrij staal, gehard glas en aluminium, deze zijn zeer robuust en ongevoelig.

Wat de apparatuur betreft, moet iedereen het juiste systeem voor zichzelf vinden, sommige camera’s hebben een nachtzichtmodus, sommige fabrikanten hebben een groter scherm, andere hebben een Ook hier zijn kleinere, individuele beltonen mogelijk, LED-verlichting van het belgebied en zowel kleur- als zwart/wit-displays zijn selecteerbaar.

Bekende fabrikanten
Kijk maar eens naar een aantal verschillende systemen en krijg een idee van wat er beschikbaar is tegen welke prijs, de volgende fabrikanten bieden zeer goede systemen aan: Indexa, Samsung, Siedle, Ritto, Andoer en Ae.