IP-camera’s

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk IP-camera’s

IP-camera’s zijn beschikbaar voor professioneel gebruik of voor huishoudelijke toepassingen. Meestal verschillen het displaysysteem en de netwerkgrootte. In de huishoudelijke sector zijn de toepassingen babycamera, bewakingscamera van garages, huisingangen, kluizen en kostbaarheden, evenals de bewaking van kritische huistoepassingen zoals kachels, wasfaciliteiten en andere zeer populair. De IP-camera kan ook worden geïntegreerd in het netwerk van beveiligingsdienstverleners. De toepassingen van deze camerasystemen zijn net zo gevarieerd als camera’s voor professionele fotografen niet alleen met GPS maar ook met IP worden aangeboden.

Een IP-camera is een camera die een IP kan worden toegewezen in een netwerk, waaronder hij kan worden bereikt en de opname ervan kan streamen, of het nu gaat om foto’s of video. Het hoeft niet aan verdere interne specificaties te voldoen dan dit. Er zijn IP v4- en IP v6-protocollen. Aangezien IP v4 volledig toereikend is voor netwerken met weinig IP-apparaten, hebben de meeste IP-camera’s precies dit protocol. IP v6 is achterwaarts compatibel met IP v4, zodat een IP v4-camera in elk IP v6-netwerk kan werken.

IP-chips worden steeds betrouwbaarder en goedkoper. Naast de localisatielaag is vooral de transportlaag van belang in de stapel. Het mag geen vertragingen of storingen toevoegen die verder gaan dan die van de eigenlijke camera. De camera is het hart van een IP-camera. De kwaliteiten van gewone camera-chips zijn er ook op van toepassing. Sommigen houden van een compacte zwart-witmodus, anderen hechten belang aan een donkere zichtmodule, weer anderen willen vaak een flitser, moderne LED-flitsen of extra verlichting. Dit is vaak gewenst voor bewakingstoepassingen buiten het zichtbare bereik, zodat de inbreker niet gestoord wordt en verrast kan worden. De belangrijkste variabele is de fps, frames per seconde, die een camera kan uitzenden. Velen verwachten dat alle gangbare fps door een camera tot aan de maximale fps worden geleverd om zo flexibel mogelijk te kunnen opnemen. De resolutie in pixels is voor velen ook erg belangrijk.

Onze Top 10 – IP-camera’s

IP-camera’s kunnen alles wat de moeite van het monitoren waard is in de gaten houden. Professionele toepassingen variëren van procesbewaking tot eenvoudige bewakingstaken van huisopeningen, opritten en nog veel meer. Op medisch gebied maken IP-camera’s een veel betrouwbaardere bewaking van patiënten en operatieve processen mogelijk dan de mens kan doen. Ook in de particuliere sector is er veel vraag naar de eenvoudige controletaken. De toepassingen variëren van babycamera’s tot complete inbraakbeveiliging van particuliere eigendommen. Alles kan worden bewaakt, vaak is niet alleen visuele maar ook auditieve bewaking gewenst. De toegankelijkheid van een IP-netwerk zorgt ook voor een veilige stroomvoorziening.

IP-camera’s zijn gewoonweg ongeëvenaard. Bewakingsmicrofoons reiken een beetje tot in het toepassingsgebied, maar ze zijn meer een wakkerververvanger dan een echte concurrent. De vraag is of u draadloos of via een bekabeld netwerk verbinding maakt met het netwerk. Beide benaderingen hebben voor- en nadelen. Redundante concepten zijn dan ook zeer gewild.

De fabrikanten Netgear en Edimax zijn erkend. Hun IP-camerasystemen hebben vele belangrijke tests doorstaan Daarnaast hebben Technaxx, Hangzhou Xiongmai Technology, Instar en vele andere leveranciers een aanzienlijk marktaandeel. De markt van IP-cameraproviders is zeer uitgebreid. Alleen als het gaat om criteria als geofencing, het uitsluiten van bewegingsbronnen, die als vals alarm worden beschouwd, maar ook alle aspecten van de veiligheid in IP-netwerken, verschillen de fabrikanten aanzienlijk. Vooral in de professionele en semi-professionele sector zijn er veel leveranciers die meer software produceren en ontwikkelen dan IP-camera’s. Hun pakketten bevatten echter altijd een IP-camera van het merk.

Er zijn tal van innovaties op het gebied van IP-camera’s. Elke fabrikant brengt regelmatig innovaties op de markt. Resoluties en fps-prestaties worden groter, stabieler en flexibeler. De variëteit is zeer groot. De software wordt steeds veiliger en de redundantie kan steeds meer worden geoptimaliseerd. De kabels worden storingsvrij en faalveilig. De reactietijden voor toegang kunnen steeds meer worden verkort. De gevaarlijke gebeurtenissen zijn steeds beter te onderscheiden van de onbelangrijke. De kleurechtheid wordt voortdurend verbeterd. Het schemer- en duisterniszicht van IP-camera’s wordt steeds beter. Meer en meer intelligente concepten lossen de echt kritische observatiesituaties beter op.

De vele voordelen van winkelen op het internet zijn ook beschikbaar voor IP-camera’s. In de IP-camera’s test hebben we enkele winkels onderzocht. In vergelijking met het kopen in een buurtwinkel heeft het internet meestal meer keuze. Steeds vaker zijn de modellen ook in een nieuwere versie verkrijgbaar. Vooral als u rechtstreeks bij de fabrikant bestelt, krijgt u alle voordelen van de diensten van de fabrikant en niet alleen de nieuwste modellen. Voor koopjes zijn deze winkels ook geschikt. Het internet biedt veel meer dan een normale On-site winkel. De catalogi zijn altijd up-to-date en er hoeft geen quotum te worden voldaan om de status van dealer te behouden.

De belangrijkste vraag is vaak de zoom en de focus op feiten en vooral op mensen die definitief moeten worden vastgelegd. Daarnaast is de schemer- en donkerstand of de nachtmodus vaak een kritische selectiefactor. Welke instellingen kunnen worden gemaakt om onkritische van kritieke gebeurtenissen te onderscheiden. Wat stoort de IP-camera’s in de praktijk om een optimaal resultaat te bereiken? Hoe handig kan deze handeling worden ingesteld? Is de beveiliging in het IP-netwerk hoog genoeg? In de meeste gevallen is de versleutelde overdracht van wachtwoorden en accounts niet meer voldoende om een voldoende hoge veiligheid te bereiken? Hoe goed of hoe gemakkelijk kan de IP-camera worden geïntegreerd in het netwerk van de politie- of veiligheidsdiensten? Hoe relevant is het gebruik van de IP-camera in een verzekeringszaak? Is de IP-camera fail-safe en duurzaam? In de IP Camera Test worden alle vragen beantwoord en wordt een ranglijst gegeven van de beste IP-camera’s.

Als u slechts één IP-camera wilt bedienen, hebt u alleen een IP-netwerk nodig waarmee u deze kunt aansluiten en een geschikt systeem om de IP-camera te bedienen. Meestal is een normale desktopcomputer in de thuisomgeving voldoende. Als u meer camera’s wilt bewaken, hebt u een beter IP-netwerk nodig en voldoende monitorruimte om alles adequaat te bewaken. Hoe groter het IP-cameranetwerk en hoe meer IP-camera’s erin worden gebruikt, hoe groter de inspanning. Vaak is de meegeleverde software slechts zeer eenvoudig. De monitoring op de monitor moet constant zijn en er zijn veel valse alarmen. Dit kan worden verminderd met betere software. Soms zijn er houders en lichtschermen nodig. Sommige systemen zijn gewoon beter met externe verlichting. De soorten accessoires die worden aangeboden voor IP-camera’s zijn zeer uitgebreid. De IP-cameratest is niet voldoende om alle accessoires bij elke IP-camera te testen.