HDMI-schakelaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk HDMI-schakelaar

Wat is een Hdmi Switch

Een Hdmi Switch is een verdeler die gebruikt wordt om het videosignaal van een HDMI-zender te splitsen. Als voorbeeld kan hier een computer worden genoemd, op wiens HDMI-poort een HDMI-kabel is aangesloten. Deze kabel is nu aangesloten op de schakelaar en kan van hieruit worden gedistribueerd naar verschillende eindapparaten. Zo kan bijvoorbeeld een kabel van de schakelaar naar een televisie en een andere naar een monitor leiden. Uiteraard kunnen ook meerdere televisietoestellen op deze manier worden geleverd.

De schakelaar heeft meestal de mogelijkheid om heen en weer te schakelen tussen de afzonderlijke apparaten. Zo kan met de hardware worden geselecteerd welk scherm van een signaal wordt voorzien en welke inactief blijven. Goede schakelaars maken het mogelijk om met een afstandsbediening te schakelen, zodat het niet nodig is om naar het apparaat te gaan.

In de Hdmi Schakelaartest hebben we ons in de eerste plaats gericht op de eisen waaraan een goede schakelaar moet voldoen. Zoals reeds vermeld, moet het mogelijk zijn om de schakelaar met een afstandsbediening te schakelen. Dit betekent dat de gebruiker niet op hoeft te staan en het uitvoerapparaat op het apparaat zelf hoeft te kiezen, waardoor het veel gemakkelijker te gebruiken is.

Bovendien moet de schakelaar een goed signaal geven, omdat veel zeer goedkope modellen vervorming kunnen veroorzaken omdat de beeldsignalen niet correct worden doorgegeven. Daarom moet u aandacht besteden aan vergulde gleuven, omdat deze het beste geleidingsniveau bieden en dus de laagste kans op verlies van informatie.

Idealiter heeft de schakelaar dan ook een eigen stroomvoorziening. Als dit het geval is, dan worden de HDMI-signalen meestal versterkt, zodat één ding niet kapot kan gaan. Dergelijke modellen zijn meestal aanzienlijk duurder, omdat ze een hoge mate van stabiliteit bieden die niet beschikbaar is met een inactieve schakelaar. Daarom kan een dergelijk model, vooral bij grote systemen en een navenante complexe verdeling, zeker de moeite waard zijn.

Onze Top 10 – HDMI-schakelaar

De Hdmi Switch wordt overal gebruikt waar TV- of videosignalen die op deze standaard worden verzonden, naar meerdere apparaten moeten worden verzonden zonder dat elk apparaat via een eigen kabel op de zender moet worden aangesloten. Dit is vooral het geval bij bewakingssystemen, maar kan ook in privékamers worden gebruikt als bijvoorbeeld overeenkomstige eindapparaten in meerdere kamers of op meerdere verdiepingen zijn aangesloten. Dit bespaart de gebruiker de tijdrovende taak om kabels weer aan te sluiten, wat het netwerken veel gemakkelijker maakt.

De schakelaars kunnen ook worden gebruikt voor het verzenden van geluid, omdat dit via een apart kanaal kan worden getransporteerd. Dit betekent dat HDMI-geschikte systemen ook op deze manier kunnen worden gekoppeld zonder dat de eigenlijke kabel opnieuw moet worden aangesloten. Dit biedt ook enorme voordelen in termen van kosten, omdat goede kabels niet altijd goedkoop zijn in overeenkomstige lengtes. Bovendien hoeven de zenders niet over een groot aantal aansluitingen te beschikken, waardoor de prijs van dergelijke systemen daalt.

Wat de Hdmi Switch betreft – zoveel blijkt uit de Hdmi Switch Test – is er in principe niets dat kan worden vervangen als u Full HD wilt gebruiken op de betreffende apparaten. Er zijn geen echte alternatieven voor deze toepassing, omdat de meeste Bekabelingstypes zijn veel complexer en kunnen daarom alleen worden gebruikt als de juiste aansluitingen beschikbaar zijn. Post-installaties – dit is met name het geval met componentaansluitingen – zijn meestal moeilijk te beheren en zijn met de meeste apparaten niet mogelijk. Daarom zijn dergelijke projecten in de meeste particuliere huishoudens niet de moeite waard.

Bestaande verbindingstypes zijn ook geen echt alternatief, aangezien weergavepoorten over het algemeen alleen beschikbaar zijn voor monitoren en niet kunnen worden gebruikt voor televisietoestellen. Zelfs de bekende DVI-verbinding is geen oplossing, omdat HD niet via deze verbinding kan worden verzonden. Daarom zijn ook alle verbindingen van dit type uitgesloten.

Een van de beste fabrikanten van Hdmi Switches is het bedrijf WINGONEER. Ze bieden modellen aan die niet alleen een voedingseenheid hebben, maar ook in staat zijn om signalen in 4k uit te zenden. Er zijn ook varianten die met een afstandsbediening kunnen worden geschakeld. Daarnaast is er volledige HDCP-ondersteuning en kan het aantal aansluitingen worden geselecteerd op basis van het model, wat de prijs natuurlijk verhoogt.

CSL is ook een bedrijf dat Hdmi schakelaars produceert. Deze modellen ondersteunen geen 4k, maar kunnen idealiter worden geïntegreerd in het bestaande netwerk. Daarnaast kunnen verschillende modellen van de fabrikant ook worden gebruikt als USB-hubs, wat op zijn beurt de mogelijkheid biedt om deze apparaten aan te sluiten op een netwerk.

Tot slot kan Ligawo hier nog genoemd worden. De fabrikant biedt goede modellen met veel aansluitingen, waarvan vele ook met actieve circuits. Daarom wordt hier een signaalversterking voorzien, die ervoor zorgt dat alle beeldinformatie in perfecte kwaliteit bij de eindapparaten terechtkomt. Daarnaast kunnen ook versies met afstandsbediening worden aangeschaft en het kan ook worden gebruikt om meerdere schakelaars in serie aan te sluiten.

Op het gebied van Hdmi Switch zijn er – zoals de Hdmi Switch Test heeft aangetoond – momenteel veel innovaties. Het kan echter niet gezegd worden welke daarvan uiteindelijk ook daadwerkelijk zullen voorkomen, omdat de hele technologie in een constante stroom zit, ook al is er een vaste norm gesteld. Zo wordt momenteel gewerkt aan nieuwe standaarden die de 4k-technologie beter ondersteunen en een hoge datatransfersnelheid bieden.

Daarnaast worden in de loop van de ontwikkeling van de smart home systemen ontworpen die ook kunnen worden geïntegreerd in een bijbehorende infrastructuur. In de toekomst zal dit het mogelijk maken om bijvoorbeeld de schakelaars te bedienen via een app op de smartphone. De soorten verbindingen worden ook voortdurend uitgebreid, zodat overeenkomstige apparaten niet meer slechts één functie vervullen, maar voor meerdere standaarden tegelijk kunnen worden gebruikt. Met vrij nieuwe varianten kan bijvoorbeeld een directe netwerkverbinding worden gemaakt. Op deze manier kan de switch ook worden gebruikt als een hub in het netwerk, van waaruit informatie kan worden opgevraagd.

De huidige versies bieden ook WLAN-ondersteuning, zodat ze direct in de bestaande structuur kunnen worden geïntegreerd. Het doel is duidelijk: het genereren van een steeds uitgebreider netwerk dat alle apparaten met elkaar verbindt.

De voordelen van het kopen van een Hdmi Switch op het internet zijn natuurlijk enorm. Hier kunt u duizenden modellen kopen met alle mogelijke standaarden. Dit betekent dat voor elke infrastructuur het juiste model kan worden gevonden. Bovendien is de keuze veel groter dan de meeste retailers.

Natuurlijk zijn de meeste schakelaars hier ook veel goedkoper dan wanneer ze in een winkel zouden worden gekocht. Hier hoeft geen prijspremie te worden betaald voor tussenpersonen, zodat sommige producten tegen aanzienlijk lagere prijzen kunnen worden aangeboden. Ook diverse speciale acties met verkoop bieden verdere besparingsmogelijkheden, omdat hier meestal nog vrij actuele modellen tegen zeer gunstige voorwaarden worden aangeboden. Daarnaast kunnen diverse vouchers en andere kortingsacties worden gebruikt om verdere kosten te besparen.

Maar waar moet je op letten als je een Hdmi Switch koopt? In de regel moet u er eerst voor zorgen dat de signaaloverdracht goed is. Hiervoor moet ervoor worden gezorgd dat de contacten van goud aanwezig zijn, omdat deze de beste lijneigenschappen hebben en dus zorgen voor een ideale overdracht van informatie.

Bovendien moet er onmiddellijk een actieve schakelaar worden gebruikt, omdat dit een continue versterking van de signalen mogelijk maakt, zodat deze altijd in goede kwaliteit op het eindapparaat aankomen. U moet ook aandacht besteden aan de aanwezigheid van een afstandsbediening, omdat dit het schakelen tussen de signaalbronnen en -uitgangen veel gemakkelijker maakt.

Of integratie in het slimme huis nodig is of niet, moet iedereen zelf beslissen. Het kan echter geen kwaad als de switch in staat is om een USB-verbinding te maken via een netwerk. Daarnaast kan de ondersteuning van WLAN ook voordelen hebben, omdat de inhoud dan rechtstreeks van het netwerk naar de monitoren of de luidsprekers kan worden overgebracht via HDMI-kabels.

Als echt nuttige accessoires moeten natuurlijk de juiste HDMI-kabels beschikbaar zijn. Het is belangrijk dat u de juiste lengtes koopt, want de kabels zijn in talloze lengtes verkrijgbaar. Maar zelfs met deze Zorg ervoor dat de stekkers van de kabels verguld zijn, omdat dit de enige manier is om ervoor te zorgen dat de signalen uitstekend worden doorgegeven. U moet ook controleren of zowel de schakelaar als de kabel aan dezelfde norm voldoen. Hoewel HDMI meestal achterwaarts compatibel is, kan dit ook een verslechtering van het signaal betekenen.

Daarnaast moet ook een geschikte montagebeugel voor de schakelaar worden aangeschaft. Als deze stevig op een bepaalde plaats moet worden geplaatst, wordt meestal een wandmontage aanbevolen. Maar omdat zulke haakjes niet altijd beschikbaar zijn, moet u er ook een bestellen. Zorg er alleen voor dat ze de juiste lengte hebben.

Veel schakelaars hebben echter ook schroefbevestigingen, zodat er gewoon twee schroeven in de muur moeten worden geboord om hem vast te zetten. Daarom moet men er op letten met welke apparatuur het model is uitgerust.