Isofix-kinderzitje

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Isofix-kinderzitje

Het beste Isofix-kinderzitje 2022 in vergelijking met de beste Isofix-kinderzitjes

Isofix-kinderzitjesgids en aankoopadvies

Kinderen die in een auto reizen hebben een geschikt kinderzitje nodig. Veiligheid heeft hier de hoogste prioriteit. Met een Isofix-kinderzitje kunnen de kleintjes veilig worden vervoerd. In dit artikel informeren we u over wat belangrijk is voor een goed kinderzitje en rapporteren we over een Isofix-kinderzitjestest. Je leert alles wat je moet weten over dit onderwerp.

Wat is een Isofix-kinderzitje?

De Isofix-kinderzitjestest heeft aangetoond dat het Isofix-systeem het veiligste bevestigingssysteem voor kinderzitjes is. Dankzij Isofix is er geen driepuntsgordel nodig. Het Isofix-systeem is een enkele interface. Alle Isofix-kinderzitjes kunnen aan deze interface worden bevestigd. Er wordt een stevige verbinding gemaakt tussen het lichaam en de zitting. In nieuwere auto’s zijn er twee houvast biedende ogen op het zitvlak. Het Isofix-kinderzitje wordt hier gewoon aan vastgehaakt. Zeer oude auto’s hebben dit systeem niet.

Onze Top 10 – Isofix kinderzitjes aanbeveling

Vereisten voor een goed Isofix-kinderzitje

Volgens de Isofix-kinderzitjestest moet een goed Isofix-zitje voldoen aan de eisen van rijveiligheid, comfort en kwaliteit. Bij rijveiligheid gaat het erom hoe het kinderzitje presteert bij een crashtest. Het hoofd moet goed worden vastgezet door de hoofdsteun en er mag geen letsel ontstaan door de gordel in de buikstreek. Bij comfort gaat het om de manier waarop de stoel wordt gehanteerd. Het zitje moet gemakkelijk te installeren zijn en het kind moet zonder problemen vastgezet kunnen worden. Op het gebied van kwaliteit, het materiaal en zijn Verwerking van een rol. De stoel mag niet breken en er mogen geen scherpe randen zijn.

Toepassing van het Isofix-kinderzitje

In veel landen is een kinderzitje verplicht tot de leeftijd van 12 jaar of een bepaalde lengte. Als dit wordt geschonden, kan een zware boete worden opgelegd. Er zijn zes categorieën voor kinderzitjes. Ze zijn afhankelijk van het gewicht van het kind. Een Isofix-kinderzitje is geschikt voor alle auto’s die niet extreem oud zijn. Het is noodzakelijk om te controleren of er een Isofix-bevestiging in de auto aanwezig is. Dankzij dit systeem hoeft het kinderzitje niet tegen hoge kosten te worden geïnstalleerd, maar wordt het gewoon vastgeklikt. Dit systeem is zeer veilig.

Wat zijn de alternatieven voor een Isofix-kinderzitje?

Het alternatief voor een Isofix-kinderzitje is een kinderzitje dat wordt vastgezet met een driepuntsgordel. Deze stoelen passen in elke auto. Deze stoelen worden met de bestaande driepuntsgordel op de achterbank of de bijrijderstoel bevestigd. Het kan gebeuren dat de autogordel voor sommige modellen te kort is. De Isofix-bevestiging wordt als veel veiliger beschouwd dan de driepuntsgordel.

Welke fabrikanten van Isofix-kinderzitjes zijn er?

Cybex is een van de bekendste merken kinderzitjes. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling van innovatieve en nieuwe veiligheidssystemen. Britax-Römer is wereldwijd bekend. Dit bedrijf heeft het Isofix-systeem ontwikkeld en is marktleider op het gebied van reboard kinderzitjes. Het bedrijf Concord is een specialist op het gebied van kinderzitjes. De producten zijn praktisch, functioneel, gebruiksvriendelijk en van hoge kwaliteit. Een andere bekende fabrikant is het bedrijf Kiddy. Het bedrijf is marktleider op het gebied van kinderzitjes met vangtafel.

Innovaties in de Isofix-kinderzitjessector

Innovaties in de sector van de Isofix-kinderzitjes liggen op het gebied van bevestigingssystemen. Deze omvatten vangtafels en harnassystemen. Een vangtafel biedt een meer veiligheid bij ongevallen. Bij een frontale botsing rolt het kind naar voren. De krachten worden gereduceerd. Het harnassysteem is een vijfpuntsgordel. Deze riem wordt over de buik gesloten met een gesp. Een harnassysteem is comfortabel en zorgt voor een goede slaaphouding.

Voordelen bij het kopen op het internet

Het kopen van een kinderzitje op het internet is de moeite waard. U hebt een grote keuze aan modellen en kunt ze op uw gemak vergelijken. Het helpt altijd om te kijken naar tests, gidsen en klantbeoordelingen. Ook de prijzen zijn vaak lager. Niet iedereen heeft een speciaalzaak in de buurt en geen enkele winkel heeft alle modellen.

Waar moet ik op letten als ik een kinderzitje koop?

Elk kinderzitje dat in Europa wordt verkocht heeft een oranje label. Dit label bevat informatie over de goedkeuring van het kinderzitje. Bovenaan staat het testnummer en daaronder de categorie. Let op de letter E en het nummer dat erachter staat. Het nummer geeft aan welk land een verkoopvergunning heeft. Voor Duitsland staat het nummer 1. Er zijn drie geldige testnummers voor kinderzitjes: ECE-R 44/03, ECE-R 44/04 en ECE-R 129. Let op een geldig testnummer.

Nuttige accessoires voor het Isofix-kinderzitje

Afhankelijk van het model en de fabrikant zijn er nuttige accessoires voor Isofix-kinderzitjes. Een afneembare hoes is handig. Het is gemakkelijk te verwijderen en wasbaar. Het kan zijn dat er beugels of adapters nodig zijn. De fabrikant geeft aan welke dat zijn. Voor baby-autozitjes is het de moeite waard om een pad te gebruiken voor het dragen van de handgrepen. Het draagcomfort voor de ouders neemt met deze beschermers enorm toe.