Verfverwijderaar

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Verfverwijderaar

De verfafbijtmiddel

Het komt steeds weer voor dat voorwerpen van hout of metaal na verloop van tijd door de weersomstandigheden of door veelvuldig gebruik lelijk worden en een nieuwe verflaag nodig hebben. Maar voordat u de nieuwe verf kunt aanbrengen, moet u de oude verf helaas eerst grondig verwijderen. Vooral hobbyisten van Hobby hebben vaak grote problemen met deze stap en weten niet precies hoe ze de oude verflaag het beste kunnen verwijderen. Om de inspanning zo laag mogelijk te houden, is het aan te raden de oude verf te verwijderen met een verfafbijtmiddel.
Het kiezen van de juiste verfafbijtmiddel is allesbehalve eenvoudig en zal zeker bepalen hoe goed of slecht de verf uiteindelijk zal afbladderen.

Hieronder vindt u enkele tips en adviezen waar u rekening mee moet houden bij uw aankoop.

Verfafbijtmiddelen

Als het milieuaspect uw grootste zorg is, moet u chemisch neutrale verfafbijtmiddelen gebruiken, die geen CHC’s of aromaten bevatten. Dikkere lagen verf zijn echter allesbehalve gemakkelijk te verwijderen met dit type verfafbijtmiddel. Vaak is herbewerking noodzakelijk en de afbijtmiddel vereist een zeer lange reactietijd.

Oplosmiddelhoudende verfafbijtmiddelen zijn allesbehalve goed voor de gezondheid en het werk moet met grote zorgvuldigheid worden uitgevoerd, waarbij gebruik moet worden gemaakt van beschermingsmiddelen zoals een veiligheidsbril, mond- en neusbescherming. Als deze beschermende maatregelen worden nageleefd, profiteert men echter van de hoge stripkracht van deze verfafbijtmiddelen.

Onze Top 10 – verfafbijtmiddelen

Verfafbijtmiddeltest/aankooptips

Niet elke verfafbijtmiddel is geschikt voor elk materiaal! Om een goed resultaat te bereiken, dient u de instructies van de fabrikant te lezen op de Ga nauwkeurig door de verpakking heen, daar vindt u de informatie voor welke materialen de stripper geschikt is.

Als het gaat om lakken op basis van olie of alkydhars, is het aan te raden om een alkalische stripper te gebruiken, deze hebben een zeer hoge effectiviteit, dus gebruik deze niet voor hout of metaal, anders kan er materiaalschade ontstaan.

Oplosmiddelhoudende verfafbijtmiddelen zijn geschikt voor het verwijderen van speciale lakken, acryllak en 2-componentenlakken.

Let op de instructies van de fabrikant, de belichtingstijd speelt een belangrijke rol, als u zich daar niet aan houdt kunnen gevoelige materialen beschadigd raken.

De verfafbijtmiddelen zijn meestal allemaal transparant en hebben een gelachtige consistentie. Door de iets dikkere consistentie kunnen de verfafbijtmiddelen zeer goed met een spatel of penseel worden aangebracht.
Stripping heeft het voordeel dat deze middelen tot in de korrel doordringen, de fysieke inspanning is veel minder in vergelijking met schuren, het materiaal is iets minder belastend en het effect is snel. De scherpe geur wordt vaak als een nadeel ervaren. Bovendien bevatten sommige verfafbijtmiddelen schadelijke stoffen en kunnen ze het milieu vervuilen.
Het werken met een verfafbijtmiddel moet altijd worden uitgevoerd in goed geventileerde ruimtes, bij voorkeur buiten. Een agressieve verfafbijtmiddel heeft tot 10 minuten nodig om in te werken, terwijl een milde verfafbijtmiddel tot een uur kan duren. In het begin moet je een dun laagje van de stripper aanbrengen, zodat je snel kunt zien of de hoeveelheid voldoende is geweest of dat er meer van de stripper nodig is. Met een liter verfverwijderaar kunt u werken tot 5 m². Bij het strippen van hout dringt de verfafbijtmiddel door in de diepere lagen van het materiaal, zodat het enkele weken kan duren voordat de onaangename geur van het product volledig is verdwenen, maar meestal is het al na een Je kunt nauwelijks iets ruiken in een week.