Kattenklep met chip

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kattenklep met chip

Miauw. Kat wil eruit. Miauw. Kat wil erin. Miauw – en het hele spel opnieuw. Welke katteneigenaar weet dat niet? Een van de meest opvallende kenmerken van deze geliefde viervoeters is hun typische eigenheid. Maar het kan ons soms op het randje van de wanhoop brengen, vooral als het aardige beestje midden in de nacht actief wil zijn.

Een kattenluik is hier vaak de beste manier om recht te doen aan zowel de kat als de mens. Hier kan de kleine tijger zelf bepalen wanneer hij in de open lucht of in het beschermde nest wil gaan en de bijbehorende mens is blij verlost te zijn van de plicht van de constante deuropening.

Helaas heeft deze medaille een keerzijde. Een conventioneel kattenluik, dat iedereen ongefilterd doorlaat, kan ook gebruikt worden door andere geïnteresseerden zoals zwerfdieren of zelfs wilde dieren. Wie wil de helft van de dierenbuurt voeden, laat staan wasberen of slangen in zijn keuken huisvesten?

Iedereen die ooit een rat uit het huis heeft moeten verdrijven, weet: de veiligheid moet gegarandeerd zijn! Alleen geautoriseerd personeel mag hier door.

De oplossing is: Kattenklep met chip.

Wat is een kattenluik met een chip?

Open huis voor alle dieren? Een kattenluik geeft een kat veel bewegingsvrijheid en is comfortabel voor de katteneigenaar die de miauwende kat niet uit en in hoeft te laten. Met het luikje doet de kat dit zelf door het hoofdje van de kat er tegenaan te duwen, het luikje te openen en de kat gaat erdoorheen. Met het luikje kan de kat gaan en komen wanneer hij wil. Het nadeel is dat niet alleen uw kat dit kan doen, maar iedereen, als ze …zodra ze het systeem hebben overrompeld. Dus je huis staat volledig open voor andere dieren.
Een kattenluikje met chip is een remedie, het opent alleen voor uw kat!
Zo’n elektronisch kattenluikje herkent de chip die de kat heeft geïmplanteerd en die in het kattenluikje met chipherkenning is opgeslagen. Het kattenluikje met chip detecteert en herkent de chip van de kat en opent het slot en de kat kan passeren.
Een kattenluik en ook een kattenluik met chipherkenning kunnen beter niet bij de hoofdingang worden geplaatst, maar beter een beetje opzij. In de kelderdeur of in de tuiningang, ook in de muur kan de kattenluikchip worden aangebracht.
De deur gaat altijd open met het kattenluikje Chip?
De chip bij de kat herkent het elektronische kattenluik al van enkele meters afstand. Het luikje gaat open zodra de geautoriseerde kat het kattenluikje met de chip nadert.

Hoe werkt een kattenluik met chip?

Een kattenluik met chip is een kattenluik met een ingebouwde sensor. Deze sensor detecteert de voorgeprogrammeerde code van een microchip, de kattenluikchip, en opent het kattenluikdeurtje alleen als de persoon die toegang zoekt deze kattenluikchip presenteert. Voor anderen blijft het kattenluik stevig gesloten.

Het kattenluik met chipdetectie heeft eigenlijk relatief eenvoudige sensoren die een chip detecteren als hij in de buurt is. Als een chip wordt herkend als opgeslagen, opent hij het slot voor de kat – de kattenluikchip.
Hoe voordelig is de Catflap met Chip Detection?
Als de sensor van het elektronische kattenluik met chip de chip niet detecteert op of in de kat, blijft het luikje gesloten.
Een kat draagt de chip op zijn halsband of heeft een geïmplanteerde chip. Een geïmplanteerde chip heeft de voorkeur, omdat halsbanden niet ongevaarlijk zijn voor katten.
Er zijn verschillende maten het kattenluikje Chip, waarbij er ook een kattenluikje met Chip is voor bijzonder grote katachtigen.
De installatie van een kattenluik met chip is afhankelijk van de plaats van installatie vrij eenvoudig en met enige technische vaardigheid kan je dit gemakkelijk realiseren.
Muistsouvenirs blijven buiten met het kattenluikje met muisherkenning!

Muis en vogel blijven buiten – kattenluik met muisherkenning?
U kunt uw muis meenemen om mee te spelen of om de prooi met trots aan de eigenaar te laten zien. De kat brengt de muis of de vogel in huis. Dan kun je een probleem krijgen.
De kat laat zijn prooi achter, later ergens in huis. Als het dode dier niet op tijd wordt ontdekt, zal er binnen korte tijd een zeer onaangename geur ontstaan. Als de prooimuis uit de kat ontsnapt, vindt de muis snel een schuilplaats. Het weer vangen van een muis kan lang duren en houdt soms het hele gezin een paar uur of zelfs dagen bezig.

De oplossing zou een kattenluik met muisherkenning zijn.
Zodra de kat via het kattenluikje met muisherkenning het appartement binnen wil komen, herkent hij aan een scanner of de kat een muis of een vogel in zijn bek heeft. Dan sluit het luikje en gaat alleen open als de kat zonder prooi naar binnen wil.
Kattenkleppen met automatische muisherkenning zijn momenteel beschikbaar als prototype. Maar dit kattenluikje met muisherkenning is nog niet op de markt.

Hoeveel kost een kattenluikje en een kattenluikje Chip?
Chipless cat flappen kosten erg weinig en zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. Bij kattenflappen met chip, dus bij een toegangscontrole zijn de prijzen natuurlijk aanzienlijk hoger. Het begint bij ongeveer 50 Euro en kan ongeveer 150 Euro zijn, afhankelijk van de functie of vorm en grootte.
Daarnaast zijn er de veterinaire kosten voor de chip en de dierregistratie, als de poes nog geen geïmplanteerde microchip heeft.

Natuurlijk zijn er de waar elk zijn eigen eigenaardigheden heeft. In het algemeen kan echter gesteld worden dat een kattenluikje met een chip als volgt werkt:

1. de code van de microchip wordt opgeslagen in de sensor van het kattenluik (sommige apparaten kunnen tot 32 verschillende codes opslaan)
2. de kat komt in het meetbereik van de sensor met zijn kattenluikchip (geïmplanteerd of bevestigd aan een halsband).
De sensor zendt elektromagnetische golven uit en leest de code.
Wanneer de code wordt gedetecteerd (d.w.z. de code op de CatFlap Chip komt overeen met de code die is opgeslagen in de CatFlap), stuurt de sensor een puls naar de openingsmotor.
5. het maakt „klik“ en de klep wordt ontgrendeld.
6. het trotse dier kan nu met zijn kop de klep openduwen en erdoorheen lopen.
7. het kattenluikje sluit zichzelf dan weer op.

Onze Top 10 – Kattenflappen met chip

Welke kattenluikvarianten zijn er beschikbaar?

Elektronisch kattenluik met instelbare toegangscontrole en die zonder controle. Voor beide types zijn er verschillende merken.
Met het luik zonder toegangscontrole kunnen alle katten passeren, maar ook alle dieren die kunnen passeren, zonder dat u enige controle heeft.
Er is ook het elektronische kattenluik in combinatie met een tijdschakelaar. Hiermee kunt u de toegang voor de kat tijdelijk blokkeren.
Het kattenluik met chipherkenning heeft de functie:

  1. De kat kan in en uit. Zo kan uw kat ongehinderd binnenkomen en vertrekken.
  2. De kat kan alleen naar binnen. Uw kat is buiten en ze kan terugkomen wanneer ze maar wil. De huiskat kan de huiskat niet verlaten.
  3. De kat kan alleen maar naar buiten. Als u wilt voorkomen dat uw huiskat binnenkomt, zodat hij meer beweging heeft of als de kat vervelend is, voorkomen dat de kat weer binnenkomt.
  4. Het kattenluikje Chip is volledig gesloten, geen enkele kat kan erdoorheen. U kunt het kattenluik volledig deactiveren.

Kattenflappen met chip zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de modellen PetSafe 100SGIFD, SureFlap Microchip of Sureflap Microship XL voor grote dieren, om er maar een paar te noemen. Om het meest geschikte kattenluik met chip te vinden voor uw individuele behoeften, moet u op voorhand voldoende informatie krijgen op het internet. Naast gemeenschappelijke prijsvergelijkingssites en websites van relevante dierenspeciaalzaken, bieden websites van producttesters ook nuttige informatie.

In ieder geval moeten de volgende criteria in acht worden genomen bij de aankoop:

– Richting van de doorgang: Mag de kat alleen naar binnen, naar buiten of in beide richtingen?

РGrootte van de doorgangsopening: Is de kat een statige tijger die veel ruimte nodig heeft, of is ̩̩n doorgangsopening al genoeg voor een tere poesje?

– Materiaal van het doorgangsobject: Moet het kattenluik in een deur, een muur of een raam worden geïnstalleerd? Is het materiaal gemaakt van hout, beton, glas, aluminium of een insectenhor?

– Timercircuit: ja/nee?

– Opslagcapaciteit: Hoeveel codes moet het kattenluik kunnen opslaan?

– Bediening en onderhoud: Hoe eenvoudig kan het apparaat worden bediend? Hoe lang gaat de batterij mee? Is er onderhoud nodig, zo ja, hoe en hoe vaak?

– Extra’s/Service: Levert de fabrikant ook kattenluikchips voor halsbanden, als de kat niet gechipt is? Meld het apparaat of het dier weer thuis is (bijvoorbeeld door middel van een signaaltoon)? Heeft het apparaat een apparaat om windschokken te voorkomen? Is de installatie inbegrepen? Wat zijn de leverings- en betalingsvoorwaarden?

– Prijs: Men wil toch niet meer betalen dan nodig is. Maar je moet ook niet aan de verkeerde kant sparen.

Voor- en nadelen?

De voordelen van een kattenluikje met chip zijn overduidelijk:

Uw huiskat kan op elk moment van de dag het huis binnenkomen of verlaten. Met de Kattenluik Chip voorkom je effectief het binnendringen van andere katten of andere dieren.
U heeft een controle voor de in- en uitgang voor meerdere dieren of katten. Als je soms een kat met pensioen hebt, kun je de rechten voor de doorgang individueel toewijzen.
Het kattenluik met chip detecteert bijna altijd alle conventionele microchipimplantaten en ook de sensorhalsbanden.
Net als de normale kattenluiken kan het kattenluik met chip in bijna alle soorten deuren, in glazen ruiten en in muren meestal heel gemakkelijk worden geïnstalleerd.
De katten hebben bijna nooit problemen met het systeem en begrijpen het in korte tijd.
Als je niet de hele dag thuis bent, hoef je je geen zorgen te maken dat de kat vanzelf in en uit kan stappen.

Het kattenluik met chip biedt zekerheid. Het ontzegt ongenode bezoekers de toegang tot het huis, terwijl de geautoriseerde fluwelen poot vrij is om een wandeling te maken zoals het bevalt, zonder dat de eigenaar zijn zenuwen verliest.

„Selectieve toegangsautorisatie“ is het sleutelwoord. Als er meerdere dieren in huis wonen, waarvan sommige niet ongecontroleerd naar binnen en naar buiten mogen, bijvoorbeeld omdat ze ziek zijn of toezicht nodig hebben, dan slaat u hun code gewoon niet op. Dan blijft de deur voor hen op slot.

Sommige kattenluikmodellen hebben zelfs een timer. Hier kunt u bepalen of en wanneer er een algemeen doorgangsverbod geldt en of de katten (of alleen een bepaalde) in het huis moeten blijven. Dit kan nuttig zijn als er meer verkeer op straat is, de naburige honden lopen of de zwerfkatten ’s nachts weg zijn. Maar ook in individuele gevallen, bijvoorbeeld voor een Als een bezoek aan de dierenarts op handen is, kan een avondklok ervoor zorgen dat de aangewezen patiënt op het juiste moment in de kliniek aanwezig is.

Bovendien is het kattenluik met chip voordelig voor de verwarmingskosten, omdat de hermetische afsluiting verhindert dat de warmte naar buiten ontsnapt.

Door een aantal kattenflappen met frietkou kan het huis binnendringen.
De magnetische sluitingen, indien aanwezig, kunnen in windvlagen opengaan, dan slaat de klep luid dicht en knalt weer open.
De kat zal meer vuil in huis dragen als ze naar believen kan in- en uitstappen.
De kat kan de prooi ongehinderd dragen en ermee spelen en onaangename sporen in huis achterlaten.

Het ontwerp van een kattenluik met een chip die bij de deur past?
Het huis of de deur mag niet beschadigd worden door een kattenluik. Maak je geen zorgen, want er is een verscheidenheid aan ontwerpen die onopvallend passen. Bij kattenluik vormen worden zowel rond, ovaal, hoekig en nog veel meer aangeboden. Ook de kleuren voor de flappen met chip kunt u afstemmen op uw sfeer.
Heeft uw kat al een microchip?
Je moet dit zo snel mogelijk verzinnen, als je erover nadenkt om een kattenluikje met chip te kopen. Het chippen van de kat is sowieso verplicht als je met de kat naar het buitenland wilt. In het buurland heeft de kat al een chip nodig. Een routineprocedure voor elke dierenarts is om het implantaat ter grootte van een rijstkorrel in een paar seconden van de kat bijna pijnloos in te brengen. Een ander voordeel is de duidelijke identificatie van de kat. Met de code die in de microchip is opgeslagen, is dit uniek in de wereld en is de eigenaar van de kat dus te vinden.

Het nadeel van een kattenluik met chip is dat het een kattenluikchip nodig heeft om te kunnen werken. Als je wilt dat je harige kamergenoot niet „chippen“, je kunt de kattenluikchip aan een halsband bevestigen. Maar als je ook het gebruik van een halsband weigert, is een kattenluik met chip waarschijnlijk niet het juiste ding.

Een ander nadeel is de prijs. Natuurlijk zijn conventionele kattenflappen zonder chip goedkoper. Hier begint de prijsklasse bij minder dan 20 Euro, terwijl je voor een kattenluik met chip moet rekenen met een prijs van ca. 100 Euro of meer.

Als kattenluikchip wordt de conventionele kattenchip gebruikt. Dit is een transponderchip, die tijdens een routineoperatie door een dierenarts tussen de schouderbladen van de huiskat wordt geïmplanteerd. De werkingskosten liggen tussen 30,- en 50,- Euro. De microchip heeft de grootte van een rijstkorrel en heeft geen eigen elektrisch circuit. Het is dus volkomen veilig voor de kat, die het niet eens voelt. Met behulp van het 15-cijferige identificatienummer in de chip worden de naam en het adres van het dier in een centrale database opgeslagen. Het doel van deze „chipping“ is het vergemakkelijken van de identificatie van de vervoerder en de toewijzing ervan aan de respectievelijke huisdiereigenaar. Dit is erg praktisch als de kat verdwaald raakt. Als de kat binnen de EU reist, is een dergelijke identificatie zelfs verplicht.

De chip vervangt dus het conventionele identificatieplaatje op de kraag en voorkomt het risico op verwondingen door kragen (bijv. wurging door vastlopen). En in het geval van een kattenluik met chip, functioneert deze microchip zelfs als een kattenluikchip.

Installatie van een kattenluik met chip

Hoewel het over het algemeen aan te raden is om een kattenluik te laten installeren door een professional, kunt u de installatie soms ook zelf doen. Men moet echter niet vergeten dat het meestal meer nodig heeft, dan Het eerste wat je moet doen is een goede plek vinden voor het kattenluikje met chip. Het meest voordelig is een plaats waar niet te veel warmte verloren gaat, bijvoorbeeld in de garage of de kelder. De installatie in hout kan door een doe-het-zelver gedaan worden. De deur of de garagedeur moet met een zaag worden uitgezaagd en het kattenluik met spaan kan aan beide zijden in elkaar worden geschroefd. Iets veeleisender maar vaak ook praktischer is de installatie van een kattenluikraam. Daarnaast moet het raam echter met een glassnijder worden uitgesneden. Hiervoor moet een vakman worden ingeschakeld, die weet hoe hij het moet doen, zodat het raam niet wordt beschadigd. Bij de „kattenluikchip“ moet er in ieder geval rekening mee worden gehouden dat het kattenluikje lang, zo niet voor altijd, blijft zitten. De gunstigere, eenvoudigere en snellere methode is dat het kattenluikje met chip gewoon in de toegangsdeur of een andere houten deur een kattenluikje kan installeren. Er moet echter worden opgemerkt dat er meer kosten worden bespaard, als er geen koude lucht door de kattenluikchip kan binnendringen. Zo is het op de lange termijn vaak goedkoper om een kattenluikchip in een kattenluikraam te installeren. Het kattenluikraam kan worden geïnstalleerd in een keukenraam, badkamerraam of een raam op de begane grond of de terrasdeur. Wat natuurlijk ook mogelijk is, is de installatie van het kattenluik met chip in een deur van plastic, vaak de toegangsdeur. Daar moet men ook met grote voorzichtigheid te werk gaan. Kusstoffhaustüren hebben vaak 2 plastic platen met vulling in het midden, deze moet worden uitgesneden Vosich. In de conclusie kan men zien dat een te installeren kattenluik heel precies moet worden overwogen. Als de juiste plaats is gevonden, kan de doe-het-zelver met een beetje vaardigheid en de eenvoudige zaag meestal alleen de klus klaren. Meet alleen het kattenluik, neem de maten op de te zagen plaats, in Boor een gat in het midden en het zagen kan beginnen. Uiteraard kan er desgewenst een specialist worden ingeschakeld. Immers, de kattendeur moet daar nog wat langer blijven staan, zoals reeds vermeld.

Opmerkelijk:

Voordat u besluit een kattenluik te installeren, moet u het volgende in overweging nemen:

Legaal:

Is het zelfs toegestaan om een kattenluik te installeren in het gewenste doorgangsobject? Met gehuurde appartementen kan het hier tot problemen komen, men moet dit eerst absoluut met de verhuurder ophelderen. Maar ook verzekeringsrechtelijke aspecten moeten in aanmerking worden genomen. Zo kan een kattenluik het leven voor inbrekers makkelijker maken, wat mogelijk kan leiden tot een verlies van de dekking van de inboedelverzekering.

Conclusie Kattenklep met chip beter dan zonder chip?

Een kattenluik voor kattenbezitters die een kat kopen of hebben. Eigenaren die hun kat permanent of af en toe naar buiten willen laten gaan.
Katten leren snel het kattenluik met chip te gebruiken. Een chipkattenluikje geeft de kat de nodige maar beheersbare vrijheid als je niet thuis bent. Uw kat kan in en uit het huis gaan of in kamers die u zelf opgeeft, onafhankelijk van u.
Een kattenluik met chip laat geen ongewenste dieren meer toe en gevaarlijke halsbanden zijn niet meer nodig. Een geïmplanteerde chip gaat niet verloren en de kat kan zichzelf niet wurgen met de halsband.
De Cat flap met chipdetectie heeft stroom nodig van het lichtnet of werkt op batterijen of op beide. Gesloten kamerdeuren zijn een onaanvaardbare aantasting van het levenscomfort voor katten.

De aanschaf van een kattenluik met chip brengt veel overwegingen met zich mee. Het zijn uitgaven, maar ook investeringen, namelijk een investering in veiligheid, vrijheid en Onafhankelijkheid van alle deelnemers.