Kattenverdediging

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kattenverdediging

Kattenverdediging is de term die wordt gebruikt om verschillende manieren te beschrijven om katten weg te houden van uw eigendom. Er zijn verschillende redenen waarom u geen vreemde katten in uw tuin wilt hebben. Om dit te bereiken zijn er verschillende middelen of apparaten om katten weg te houden. Naast verschillende huishoudelijke middelen of andere eenvoudige trucs, zijn vooral apparaten met bewegingsmelders, die werken met water of ultrageluid, geschikt. Deze laatste zenden geluiden uit in een frequentiebereik dat de mens niet waarneemt, maar dieren zoals katten, maar ook honden, marters, mollen etc. vinden het onaangenaam.

Het gebruikte katverdedigingssysteem mag in de eerste plaats de kat niet schaden. Tegelijkertijd moet het ook effectief genoeg zijn om ervoor te zorgen dat katten uit de buurt op de lange termijn hun eigen tuin vermijden. Bovendien moet de methode van katteverdediging niet te duur zijn en moet deze ook het volledige gewenste gebied kunnen bestrijken. Als de verdediging van de kat het hele jaar door actief zou moeten zijn, moet men er rekening mee houden dat niet alle systemen in de winter werken. Hier zijn dan vooral de ultrasone apparaten aan te bevelen.

De belangrijkste reden waarom u geen katten in uw tuin wilt, is meestal omdat katten de bloemperken vaak als toilet gebruiken. En niemand wil de erfenis vinden naast zijn geplante groenten of tussen de bloemen. Zelfs als kinderen een zandbak hebben, wil je als ouder natuurlijk niet dat ze per ongeluk met kattenpoep spelen. Daarom wil men, indien mogelijk, voorkomen dat buitenlandse katten helemaal niet in de zandbak worden toegelaten. eigen tuin. Als er ook nog ongecastreerde mannetjes in de buurt zijn, markeren ze vaak verschillende plaatsen in de tuin of zelfs op het huis. Verder liggen katten graag op stilstaande warme auto’s. Onder bepaalde omstandigheden kan dit leiden tot krassporen op de auto. Natuurlijk moet dit indien mogelijk worden vermeden.

Onze Top 10 – Kattenverdediging

Naast de verschillende technische hulpmiddelen zijn er ook verschillende huishoudelijke middelen die min of meer geschikt zijn als kattenwerend middel.

Er is de zogenaamde „piss off plant“ (havenstruik). Net als knoflook heeft deze plant slechts een beperkt effect en niet bij alle katten. Betere alternatieven voor de kattenverdediging die iets succesvoller zijn in de test zijn bijvoorbeeld peper of koffiedik dat op de bedden wordt uitgespreid. Rozentakken of andere doornige planten die aan de randen van bedden worden geplaatst, kunnen katten ook helpen om deze hoeken te vermijden. Als je er toch aan denkt om een huisdier te krijgen, kan een hond natuurlijk ook andere katten de tuin laten mijden. Water is ook zeer effectief. Een gerichte waterstraal uit de tuinslang, gericht op de kat, kan ook helpen. In geval van twijfel moet dit echter meerdere malen worden herhaald om een blijvend leereffect voor de kat te garanderen. Er zijn ook extra apparaten die met water werken, zodat je zelf niet op de loer hoeft te liggen. Natuurlijk kunt u uw tuin ook omheinen, maar u moet er rekening mee houden dat katten heel goed kunnen klimmen en dat de meeste conventionele omheiningen geen groot probleem vormen.

Fabrikanten van de typische ultrasone katafstotende apparaten zijn bijvoorbeeld Gardigo, Signstek, VossSonic, Royal Gardineer, Weitech of PetsBye.

Reigers die met water werken zijn ook verkrijgbaar bij PetsBye en Gardigo, maar ook bij Scarecrow of AquaForte.

Voor de kattenverdediging in de test zijn alle apparaten zeer geschikt. Ze verschilden echter in bereik, bedrijfsmodi (batterij, kabel of zonne-energie), installatiemogelijkheden en diverse extra functies.

De ultrasone apparaten verbruiken soms nogal wat elektriciteit, vooral als ze continu in bedrijf zijn. Om deze situatie te verhelpen, zijn er nu veel apparaten die met zonne-energie werken.
Als de frequentie altijd hetzelfde is, kan het gebeuren dat de katten er na een tijdje aan wennen en toch weer in de tuin komen. Hier kan het helpen als de frequenties veranderlijk zijn. Afhankelijk van het apparaat kunnen ze zelf worden ingesteld of zelfs automatisch worden gewijzigd.

Er zijn verschillende websites waar kattenverdediging in de test wordt gepresenteerd en de respectievelijke producten direct worden gelinkt. U kunt ze dus direct bestellen. Verder zijn er alleen maar katteverdedigingsproducten in de normale handel. De keuze op het internet is veel groter en de prijzen zijn meestal goedkoper.

Bij het kopen van een katafstotend middel moet u er natuurlijk op letten dat de katten geen schade oplopen. Als de verdediging van de kat het hele jaar door actief moet zijn, moet men gebruik maken van ultrasone apparaten, omdat de reiger angstapparaten, die werken met water, niet werken bij koude temperaturen.
Met de ultrasone apparaten moet de frequentie zo mogelijk worden aangepast. Vooral als u een hond heeft en extra katafstotend middel wilt installeren, moet u overwegen dat uw eigen hond kan de geluiden ook horen en vindt ze onaangenaam. Daarom moet u een apparaat gebruiken waar u de frequentie kunt aanpassen, zodat de hond ze niet per se hoort. Ook het stroomverbruik moet in aanmerking worden genomen bij de aankoop van een katafstotend middel. Hier zijn apparaten geschikt die over zonne-energie functioneren. Afhankelijk van de grootte van de tuin, die vrij moet zijn van katten, moet men er natuurlijk voor zorgen dat de apparaten een navenant groot bereik hebben. Maar er zijn ook sets, waarin verschillende apparaten zijn opgenomen. Voor zeer kleine tuinen raden wij daarentegen apparaten aan waarbij u zelf het bereik kunt bepalen met behulp van een gevoeligheidsregelaar. Als u bijvoorbeeld katten in de buurt hebt, moet u natuurlijk voorkomen dat ze zich niet meer op hun gemak voelen in uw tuin. Een ander punt dat moet worden overwogen is het type bewegingsmelder. Sommige apparaten hebben infrarooddetectoren, zodat ze alleen worden geactiveerd als er een warm dier nadert en niet als er bladeren rondvliegen.

Sommige kattenafweermiddelen hebben extra functies, zoals een knipperlicht, die ook kunnen helpen om katten af te schrikken om de tuin in te gaan.