Keramische messen

Reinig keramische platen van 0,5 l en schraper met verwisselbare messen
LinkReinig keramische platen van 0,5 l en schraper met verwisselbare messen*
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL, DE
Preis € 14,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Reinig keramische platen van 0,5 l en schraper met verwisselbare messen
VerfügbarkeitLieferung in 2 Werktagen nach Zahlungseingang Versand nach: NL, DE
€ 14,90
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk Keramische messen

De beste keramische messen 2022 in vergelijking

Wat is een keramisch mes?

Keramische messen worden gekenmerkt door een keramisch lemmet. Dit is bijzonder moeilijk en zelden saai, zodat het nauwelijks nodig is om te slijpen. Keramische messen zijn ook veel scherper dan messen met een metalen lemmet en maken indruk met hun lage gewicht. Keramische messen lopen niet het risico om te roesten en nemen geen vreemde geur aan.
Hoewel keramische messen zeer hard zijn, is keramiek niet zo robuust en nogal broos, dat wil zeggen als het keramische mes op de grond terechtkomt, is het heel goed mogelijk dat het lemmet breekt.

Effect van een keramisch mes

Door de hardheid van het keramische lemmet kan het voedsel gemakkelijk en snel worden gehakt zonder dat het aan het lemmet blijft plakken en vooral zonder te worden geplet. Op deze manier worden belangrijke aromastoffen behouden.

Toepassingsgebieden voor keramische messen

Keramische messen zijn ideaal voor het nauwkeurig snijden van groenten, vlees, vis of kaas. Hard voedsel zoals harde worst of brood met een zeer stevige korst, maar ook diepvriesproducten of botten kunnen niet met een keramisch mes worden gesneden. Een plank van hout of kunststof is geschikt als basis, nooit een plank van steen, metaal of glas.

Wie heeft er een keramisch mes nodig?

Professionele koks, maar natuurlijk ook hobbykoks waarderen de kwaliteit van keramische messen, vooral met betrekking tot hun scherpte en lichtheid. Met andere woorden, iedereen die met precisiewerk in de keuken gaat werken, heeft baat bij een keramisch mes.

Welke soorten keramische messen zijn er?

Er zijn vele soorten keramische messen op de markt. Er zijn varianten voor bepaalde voedingsmiddelen, maar ook voor alle soorten messen. Keramische messen die zijn gemodelleerd naar het Japanse Santoku-mes, genieten een grote populariteit, omdat dit als een universeel mes wordt beschouwd en door de ergonomie en het slijpen bijzonder fijne snijresultaten behaalt.

Koop onze Top 10 – keramische messen

Nr. 1
Reinig keramische platen van 0,5 l en schraper met verwisselbare messen
Kundenbewertungen
Reinig keramische platen van 0,5 l en schraper met verwisselbare messen*

WESSPER REINIGINGSVLOEISTOF VOOR PLATEN 500 ml
Wessper StoveTop verwijdert perfect vet, brandwonden en ander vuil van:

keramische borden
inductiekookplaten
Warme gerechten
gaskookplaten

 
Handmatig:
1. De plaat moet met vloeistof worden besproeid;
2. na 2-5 minuten reinigen met een vochtige spons
3. Na het verwijderen van het vuil, reinigt u

METAALSCHRAPER EN MESSEN
Schraper om...

 Preis: € 14,90 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Toepassing van het keramische mes

Keramische messen kunnen op vele manieren worden gebruikt. Ze zijn geschikt om te schillen, te snijden en ook om te snijden. Als er flinterdunne plakjes nodig zijn, is een keramisch mes het ideale kookgereedschap. Keukenkruiden kunnen gemakkelijk en soepel gehakt worden.

Eisen aan een goed keramisch mes

Bij een keramische mesproef werden de volgende criteria als essentieel beschouwd. De kwaliteit van het keramische lemmet is belangrijk, zodat het lang zijn scherpte behoudt zonder dat het opnieuw moet worden geslepen. Messen met hoogwaardige keramische messen zijn minder gevoelig voor breuk en er wordt ook veel belang gehecht aan een ergonomisch gevormde handgreep, die bij voorkeur antislip en hittebestendig is.

Voor- en nadelen van een keramisch mes

Voordelen
– Bijzonder scherp
– Opnieuw slijpen is slechts zelden nodig
– Laag gewicht
– Ongevoelig voor zuur
– Roestvrij staal
– Smaakloos
– Gemakkelijke reiniging
– Bevatten geen allergene stoffen
Nadelen
– Geen versnijding van hard voedsel zoals brood, botten of diepvriesproducten mogelijk
– Meer fragiel

Waarop moet ik letten bij de aankoop van een keramisch mes?

Zoals reeds beschreven in de eisen voor een goed keramisch mes, moet er aandacht worden besteed aan de kwaliteit van het keramische lemmet, zodat de scherpte gedurende lange tijd behouden blijft. Het is ook belangrijk dat het handvat goed is afgewerkt met het blad zonder zichtbare voegen en comfortabel in de hand ligt.

Innovaties op het gebied van keramische messen

De verscheidenheid aan keramische messen die op de markt worden aangeboden neemt voortdurend toe. Deze nuttige messen zijn ook verkrijgbaar in vele kleuren en stellen nieuwe normen op het gebied van Kleurrijke accenten in de moderne keuken.

Welke fabrikanten van keramische messen zijn er?

Als toonaangevende fabrikant kwam Kyocera als winnaar uit de bus bij de meeste keramische mesproeven. Gevolgd door Gräwe, Gentwerk. Royalty Line of Silberthal en WMF.

Korte informatie over toonaangevende fabrikanten van keramische messen

Kyocera wordt zeker beschouwd als de belangrijkste fabrikant. De keramische bladen zijn handgeslepen en bijzonder scherp, passen goed en zijn licht in de hand. Keramische messen van Echtwerk zijn van hoge kwaliteit met een anti-slip handvat, dat ook in hout verkrijgbaar is. Messen van de fabrikant Royalty Line maken indruk door de goede prijs-prestatieverhouding en de kleurrijke modellen.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste keramische messen kopen?

Het internet is de beste plaats om informatie te verkrijgen of om vergelijkingen te maken. Persoonlijk advies, aangepast aan uw eigen wensen, is echter alleen verkrijgbaar in speciaalzaken. Bij de aankoop van een duur keramisch mes is het belangrijk dat het goed in de hand ligt, dus is het raadzaam om naar een speciaalzaak te gaan.

Wetenswaardigheden & gids voor keramische messen

Het verhaal
Al in de jaren dertig van de vorige eeuw werd keramiek ontdekt als materiaal voor messen, maar de keramische messen hebben slechts langzaam hun weg gevonden naar onze keukens. In Azië, vooral in Japan, kwamen in de jaren ’80 messen met messen van zirkonia-keramiek op de markt en zijn vandaag de dag nog steeds erg populair.

Cijfers, gegevens, feiten
Zirkoniumoxide is de naam van het hoogwaardige keramische materiaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van keramische messen. Het wordt gekenmerkt door zijn hardheid en bevat geen allergene stoffen. Bovendien zijn de bladen fijn gepolijst en hebben ze dus een bijzonder glad oppervlak, wat tot zeer fijne resultaten leidt.

Prijzen: hoeveel kost een keramisch mes?
Kyocera keramische gebruiksmessen zijn al beschikbaar vanaf 40 euro, maar kan ook ongeveer 120 euro kosten. Aangeboden sets kosten tussen de 50 en 150 Euro, afhankelijk van het aantal messen en de kwaliteit.

Handige accessoires voor keramische messen

Om beschadiging van het keramische mes te voorkomen, dient u ervoor te zorgen dat er een beschermhoes of opbergdoos bij de aankoop wordt geleverd. Om de messen te allen tijde bij de hand te hebben, kan een messenblok speciaal voor keramische messen worden aangeschaft.

Alternatieven voor keramische messen

Messen met een roestvrijstalen lemmet zijn het alternatief voor keramische messen, worden ook nog steeds veel gebruikt en zijn onvermijdelijk voor het snijden van hard voedsel.