keramische pannen

Pannenkompressor m. Dichtmittel fĂĽr Mazda MX5 ND 15-18 Skyactiv-G 1,5 96KW
LinkPannenkompressor m. Dichtmittel fĂĽr Mazda MX5 ND 15-18 Skyactiv-G 1,5 96KW*
VerfĂĽgbarkeitVersand nach: Worldwide
Preis € 49,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten
Koop nu aan eBay!*
Weitere Angebote
Pannenkompressor m. Dichtmittel fĂĽr Mazda MX5 ND 15-18 Skyactiv-G 1,5 96KW
VerfĂĽgbarkeitVersand nach: Worldwide
€ 49,00
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Test & vergelijk keramische pannen

Wat is er vandaag voor de lunch? Een vraag die bijna iedereen in Duitsland zich elke dag stelt. Eet een warme maaltijd. Veel mensen kijken er de hele dag naar uit. Om eindelijk iets in de marge te hebben en weer op krachten te komen. Daarom brengt bijna iedereen elke dag veel tijd door in de keuken, met behulp van potten en pannen. En iedereen is dankbaar voor een goede pan die niet meteen alles verbrandt. Een pan die goed in de hand ligt en zijn doel dient.

Een koekenpan is een metalen kooktoestel dat gebruikt wordt om te bakken. Een pan is platter dan een pot. De braadpan is een tussenvorm. Door de platte vorm is het mogelijk om het gebakken voedsel met een spatel in de pan te draaien. Door het grotere oppervlak in verhouding tot het volume wordt de vloeistof sneller gereduceerd dan in een pot met hetzelfde volume. Een platte pan wordt vaak een koekenpan genoemd. Hoge pannen worden smoren genoemd. Roosterpannen worden pannen met een gegroefd profiel in de bodem genoemd. Pannen onderscheiden zich door hun materiaal, oppervlak en vorm.

De basis van elke keramische pan:

De naam keramische pan suggereert dat de pan volledig van keramiek is gemaakt. Dat is niet het geval. De Keramiek wordt gebruikt in de vorm van een coating. Meestal zijn dergelijke pannen gemaakt van roestvrij staal of aluminium. De modellen van roestvrij staal zijn zwaarder dan die van aluminium, maar beide materialen overtuigen door hun stabiliteit en weerstand en hebben ook goede warmtegeleidende eigenschappen. In combinatie met het keramiek vormen ze een symbiose, die zorgt voor een goed bakresultaat.

De speciale keramische coating:

Het kenmerk van een keramische pan is de keramische coating. Velen geloven dat dit te herkennen is aan de witte kleur, maar de kleur kan variëren tussen wit en zwart. Keramiek heeft veel goede eigenschappen, zodat bakken, stomen en koken een plezier is. Keramiek absorbeert de warmte snel en brengt de warmte optimaal over op het hele oppervlak, zodat het brouwsel gelijkmatig wordt gekookt.

Door de hoge hittebestendigheid tot 400 graden geeft keramiek geen schadelijke stoffen af als gevolg van een te hoge temperatuur. Vele tests en studies hebben deze eigenschap al bewezen.

Veel fabrikanten wijzen erop dat zij hun pannen produceren zonder de kunststoffen PTFE en/of PFOA of de metalen lood en cadmium. Een ander voordeel van de coating is de anti-aanbaklaag. Hierdoor kunt u voedsel bereiden zonder vet, vitaminevriendelijk en gezond. Het vlees wordt lekker sappig en de groenten blijven knapperig en stevig aan de hap. Ook De keramische coating is vaak kras- en slijtvast. Om de coating niet te beschadigen, mag u geen scherpe voorwerpen in de pan gebruiken.

De coating kan een speciale aanduiding hebben, afhankelijk van de fabrikant en de panreeks. Bij WMF vindt u een hoogwaardige CeraDur® keramische afdichtingskit. De pannen van de Tevera serie van Silit zijn voorzien van een anti-aanbaklaag CeraProtect®. Karl Krüger verkoopt keramische pannen waarvan het interieur bedekt is met een anti-aanbaklaag genaamd GREBLON®CERAMIC CK2. De afdichtingsmiddelen hebben extra eigenschappen die het product bijzonder maken.

Koop onze Top 10 – keramische pan

Nr. 1
Pannenkompressor m. Dichtmittel für Mazda MX5 ND 15-18 Skyactiv-G 1,5 96KW
Kundenbewertungen
Pannenkompressor m. Dichtmittel für Mazda MX5 ND 15-18 Skyactiv-G 1,5 96KW*

HIGHLINE101060

EN

IT

FR

ES

DE

Everything can be delivered immediately and dispatched on the same day
Alles sofort lieferbar Versand am gleichen Tag

Tout peut être livré immédiatement et expédié le même jour
Tutto può essere consegnato immediatamente e spedito lo stesso giorno
Todo se puede entregar inmediatamente y despachar elmismo dĂ­a

Save 5% when you buy ...

 Preis: € 49,00 Koop nu aan eBay!*
Preis inkl. MwSt., zzgl. Versandkosten

Afhankelijk van het merk en de serie kunnen de pannen een bodem hebben met een speciale titel en speciale eigenschappen. De Ceramic control pan van Tefal is voorzien van een Diffusal® bodem, de Crispy Ceramic Comfort pan van Fissler heeft een ingekapselde Superthermic bodem en de CeraDur® pannen van WMF zijn voorzien van een geïntegreerde TransTherm® all-stove bodem. De bodem is niet alleen belangrijk voor een optimale warmtegeleiding, maar bepaalt ook het type kachel waarop de pan kan worden gebruikt.

Keramische pannen zijn geschikt voor alle soorten fornuizen, inclusief inductie. Dit is mogelijk omdat de bodem is gemaakt van een ferromagnetisch materiaal. De vorm van de pan, die meestal is gemaakt van roestvrij staal of aluminium, geen probleem. Terwijl roestvrij staal magnetisch kan zijn, kan aluminium niet gemagnetiseerd worden. Sommige keramische pannen kunnen ook in de oven worden geplaatst, zodat u het voedsel in de oven kunt blijven bereiden.

Veiligheid speelt altijd een grote rol bij het koken. Om de pan gemakkelijk te vervoeren en comfortabel te gebruiken op de kachel, heeft hij een lange handgreep en, als alternatief, handgrepen aan de zijkant. Ze zijn ofwel ergonomisch gevormd ofwel gebogen om u de best mogelijke grip te geven. De materialen van de handgrepen zijn verschillend. Meestal zijn ze gemaakt van roestvrij staal of plastic. Deze materialen overtuigen door hun stabiliteit en weerstand. Een handvat van siliconen, zoals de koekenpan met keramische afdichting van Bialetti, is slipvast en hittebestendig.

De keramische coating biedt niet alleen voordelen bij het bakken en koken, maar is ook gemakkelijk te reinigen. Er zijn bijna geen hardnekkige roestresten over van de bereiding van voedsel. Om ervoor te zorgen dat de lichtgekleurde coating lang blijft zitten, moet de pan direct na gebruik worden gereinigd. Door het homogene oppervlak kan grof vuil gemakkelijk met een keukendoek worden verwijderd, zodat een groot deel van het vuil al is verwijderd. Zelfs als keramische pannen vaatwasmachinebestendig zijn, moet u ze met de hand schoonmaken. Het is zachter en sneller. Voor de reiniging heeft u water en afwasmiddel nodig. Voor agressieve schoonmaakmiddelen of Staalwol moet worden vermeden. Een zachte spons is voldoende. Daarna moet men de pan goed drogen.

Voordat u een pan koopt, moet u overwegen voor hoeveel mensen u kookt. Heb je een grote of kleine pan nodig? De gangbare diameters zijn 20, 24, 28 cm. Een ander criterium is de hoogte van de rand. Een lage rand is geschikt voor het koken van deeg- of eiergerechten, omdat ze gemakkelijk naar de andere kant kunnen worden gedraaid met de spatel. Een hoge rand is geschikt voor het bereiden van gerechten of sauzen die rijk zijn aan ingrediënten. Om meer informatie te krijgen over een bepaald model kunt u veel bronnen, vergelijkingen en tests vinden op het internet.