Insectenbeschermingsgordijn

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Insectenbeschermingsgordijn

Insectenhorrengordijn voor de terrasdeur

Wie reeds een insectengaas in de ramen heeft aangebracht, vindt het insectengaasgordijn voor de terras- of balkondeur net zo praktisch en zal niet zonder willen. Het insectengaas voor de deur wordt ook in de eenvoudigste vorm met zelfklevende klittenbandstroken in het kozijn gemonteerd en gefixeerd, net als de versie voor de ramen. In tegenstelling tot de vaak eenvoudige stoffen panelen voor de ramen is het gordijn voor de deur gevoerd en daardoor maatvast. Want in tegenstelling tot het insectengaas voor het raam is het insectengaas voor de terrasdeur constant in beweging. De bescherming voor de terrasdeur biedt de mogelijkheid om van het terras of balkon te genieten zonder vervelende insecten zoals vliegen of wespen die het interieur binnenkomen. Als ze eenmaal binnen zijn, is het een vermoeiende taak om ze weer naar buiten te vervoeren. Vooral voor allergische personen of in huishoudens met kleine kinderen kunnen insecten soms erg vervelend zijn en leiden tot onaangename situaties.

Een goed praktisch insectengaas voor de terrasdeur moet een versterkte zoom hebben en een licht overlappende loopgleuf in het midden. De overlapping van de stoffen panelen zorgt ervoor dat een ongenode gast zich niet bedriegt door de loopsplit. Idealiter worden kleine magneten ingebed in de middelste spleet, zodat deze sluit en gesloten blijft na doorgang, bijvoorbeeld in winderige omstandigheden. De automatische sluiting van het deurrooster garandeert dus een ideale barrière tegen insecten zonder dat er chemicaliën gebruikt hoeven te worden of dat ze niet kunnen prikken. risico.
In tegenstelling tot de stoffen panelen voor de ramen moet er bij de installatie van de gordijnen in de deur op worden gelet dat de stof voldoende bewegingsruimte heeft en niet te strak wordt gespannen. Als ze te strak zitten, kan de spleet zich niet sluiten.
De maaswijdtes van de verschillende stoffen variëren met ongeveer 1-2 mm en zijn standaard in kleine zeshoeken geweven. Zeer kleine muggen zoals kleinere fruitvliegjes kunnen door de honingraten kruipen, maar grotere niet. Vaak is het insectenbeschermingsgordijn voor de deur een bescherming tegen vervelende vliegen en stekende wespen, die niet door deze mazen passen, vooral in de zomer. De bescherming voor de terrasdeur is standaard verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Deurgordijnen hebben vaak privacy schermen in de vorm van strak geweven panelen, zodat je niet onbewust in een ruit kunt lopen. De netten zijn overdag, ’s nachts en vooral in de schemering zeer nuttig. Overdag beschermen ze tegen vliegen en prikkende insecten, ’s avonds en ’s nachts laten ze geen motten en nachtvlinders binnen, ook al is het interieur verlicht.

Onze Top 10 – Insectenschermen

Het gebruik van deze horren is bijna vanzelfsprekend en relatief eenvoudig. Overal waar insecten lastig zijn, kunnen de stoffen worden opgerekt en dit zonder dat er een installateur of ambachtsman aan te pas komt. U kunt dit gemakkelijk zelf doen, of het nu op het balkon of op de terrasdeur is, bij de ingang van een tuinhuisje of bij het kamperen onder een luifel. De gordijnen zijn zeer eenvoudig te installeren en kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Door de honingraatstructuur „plakken“ de gordijnen aan de voorgemonteerde klittenbandstroken in het frame. Wanneer de klittenbandstroken echter worden bevestigd, moeten de frames van tevoren worden gereinigd. Deze idealiter wordt dit gedaan met oplosmiddelen die alcohol bevatten om vettige vervuiling op te lossen. Bij eventuele vervuiling riskeert u vervelende herwerkingen, omdat de klittenbandstroken later los kunnen komen. Hiervoor kan de stof tijdens de wintermaanden zo vaak als gewenst worden losgemaakt en opnieuw worden vastgezet, bijvoorbeeld voor het wassen of wanneer deze gewoonweg niet in gebruik is.

Naast de standaard stoffen panelen met een loopsplit voor balkon- of terrasdeuren zijn er ook draadgordijnen. Het voordeel van de mazen is echter dat de netten hun vorm behouden en geen grote kieren achterlaten, zelfs niet in winderige omstandigheden. Draadgordijnen kunnen snel verstrikt raken als ze door de wind worden bewogen of als ze erdoorheen gaan, waardoor er gaten ontstaan voor vervelende insecten. Maar zoals met zoveel dingen, is alles hier een kwestie van smaak. Overigens: Niet alleen ongewenste insecten blijven buiten, maar ook voor zaden (denk aan de fijne en kleine berkenpitten!) en bladeren is het insectengaas voor de terrasdeur een ideale barrière!

Naast goedkope ontwerpen van de roosters zijn er ook op maat gemaakte producten die als een tweede deur in het deurkozijn gespannen kunnen worden geopend (men kent deze tussendeuren uit Amerikaanse films!). Vanaf 15€ kunt u al dergelijke op maat gemaakte producten voor ramen kopen. Voor deuren liggen dergelijke variaties rond de 50€. Naast de deur in het deursysteem zijn er ondertussen ook insectenwerende rolgordijnen of ook plisségordijnen of ook als schuifdeur, die echter duidelijk meer kosten. Rolgordijnen voor ramen zijn rond de 60€, de plisségordijnen beginnen bij ~150€.
De volgende fabrikanten zijn gemakkelijk te vinden met een internet zoekmachine (slechts een selectie):
Apalus, Schellenberg, auxent, Minuma, EASYmaxx (klittenband gordijnen), Schoenberger Duitsland Ondernemingen, proheim, empasa, easy leven (hoogwaardige producten op maat).

Een noviteit van de insectengaasgordijnen voor de deur is de mogelijkheid van maatwerk en de daaruit voortvloeiende keuze. Niet alleen de structuur van de stof kan individueel worden geselecteerd op basis van uw behoeften (bijvoorbeeld kattenzeef, stuifmeelzeef), maar ook de afmetingen. Huurders van appartementen in oude gebouwen kennen het probleem van raam- en deurmaten die nog niet gestandaardiseerd zijn. Als het gaat om oplossingen op maat is het niet nodig om compromissen te sluiten, maar u kunt wel adequate oplossingen vinden, zelfs voor de meest onmogelijke dimensies – geen Do It Your Self oplossingen meer die slechts kortstondig werken! Naast de stof kunt u ook het materiaal en de kleur van de frames kiezen: Aluminium of PVC in wit, zilver, bruin of zwart; de vroegere zwart-witte kleefwereld is voor u geopend in andere dimensies!

De voordelen van het kopen van horrengordijnen voor terrasdeuren is in de eerste plaats de rust om te snuffelen en te vergelijken zonder een verkoper op afstand te hoeven houden en zijn of haar vragen te hoeven beantwoorden. De doe-het-zelf mensen kennen het gezegde „Je kunt het niet op deze manier doen, maar je moet…“ Nee, op het internet kun je in alle rust een overzicht krijgen en daarnaast kun je er niet alleen een nachtje op slapen, maar ook nog eens vier andere. Om nog maar te zwijgen van de mogelijkheid om het aangekochte artikel te retourneren. Maar kijk uit! Bij op maat gemaakte producten kan het zijn dat er bijzondere retour- en retourbepalingen gelden!
In het algemeen moet u bij de aankoop van een horrengaas voor terrasdeuren letten op de juiste afmetingen (indien mogelijk iets groter, kunt u het zelf eenvoudig inkorten met een schaar). Maak uzelf alstublieft van tevoren goed bewust van wat u wilt. Is een snelle eenvoudige oplossing, of wilt u de investering langer in leven houden? Heeft u kinderen, huisdieren of bent u allergisch – wat zijn precies uw eisen? Wees je ervan bewust dat je de touwtjes in handen hebt.

Volgens de ervaring is het enige wat u nodig heeft om de insectengaasgordijnen te installeren een meetlint of een duimstok, een doek en een schoonmaakmiddel, eventueel een schaar om de stoffen panelen in te korten. Een tandenborstel kan nuttig zijn. Dit maakt het makkelijker om de stof op het klittenband te bevestigen, omdat de haren de stof diep op het klittenband drukken en ook beter in kleine nissen en hoeken komen dan de vingers. Een beetje vakmanschap kan geen kwaad, maar het hoeft geen voorwaarde te zijn. Misschien begint u met een klein raam en werkt u zich een weg naar de patio of de balkondeur. In die zin: Veel succes en veel succes!