Keramische veldkrabber

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Keramische veldkrabber

Wat is een keramische veldkrabber?

Keramische kookplaten zijn zeker onmisbaar in het hedendaagse keukenleven. Ze zijn niet alleen ongelooflijk veelzijdig en functioneel, ze zien er ook nog eens goed uit op de lange termijn. Het is dus geen toeval dat deze apparaten hun weg vinden naar steeds meer keukens in Duitsland en de rest van de wereld. Het enige probleem is meestal het schoonmaken. Maar met het juiste gereedschap is ook dit vrij eenvoudig te doen.
Bij het koken op een keramische kookplaat komt het vaak voor dat er vetspatten uit de pan, potten overstromen of andere vloeistoffen op de kookplaat terechtkomen. Omdat het veld in deze periode zeer heet is, verdampt het vloeibare deel en blijven er vaste, verbrande resten over, die zeer moeilijk te verwijderen zijn. Maar omdat deze residuen er niet alleen onaantrekkelijk uitzien, maar ook onhygiënisch kunnen zijn na verloop van tijd, proberen mensen ze vaak met geweld te verwijderen met harde voorwerpen. Dit beschadigt echter de gevoelige keramische kookplaat op alle planken. Om deze reden zijn keramische veldkrabbers speciaal ontwikkeld om het veld te kunnen verwijderen zonder het veld te beschadigen. Ze bestaan uit een handvat met een scherp mes van een robuuste metaallegering. Dit betekent dat de vlek na relatief korte tijd gemakkelijk kan worden verwijderd zonder dat deze uren van tevoren moet worden geweekt, zodat er geen resten of krassen achterblijven. Daar is met name niet te veel kracht voor nodig.

Een goede schraper moet gemaakt zijn van een uiterst robuust metaal, want hij moet niet alleen zeer dimensioneel stabiel zijn, maar ook bestand zijn tegen allerlei stoffen uit levensmiddelen of reinigingsmiddelen. Daarom is moet bestand zijn tegen zuren en in het beste geval ook tegen alkaliën, om niet te worden aangetast door azijnschoonmaakmiddelen of reinigingsmiddelen. Bovendien is een goede schraper natuurlijk roestvast, zodat u er lang van kunt genieten. Als u het niet elke keer met de hand wilt schoonmaken, moet u er ook voor zorgen dat het vaatwasmachinebestendig is, voor een betere hygiëne. In het beste geval is de keramische kookplaatschraper volledig gemaakt van mat, krasbestendig roestvrij staal.
Ongeacht het gekozen materiaal is het belangrijk dat de schraper intrekbaar is, d.w.z. dat het scherpe mes niet permanent uitsteekt. Want vooral als het apparaat openlijk toegankelijk wordt opgeborgen, kunnen er anders heel vaak verwondingen ontstaan. Als het blad daarentegen intrekbaar is, blijft het bedekt met een stomp metalen deel en is het dus niet gevaarlijk.

Onze Top 10 – Keramische veldkrabber

Naast het klassiek bedoelde gebruik op de keramische kookplaat kan de schraper natuurlijk ook vrijwel alle korstvorming elders verwijderen. Vaak blijven er na het bereiden van bijvoorbeeld kip of braadpannen in de oven spatten achter op de metalen rails of op het kijkvenster, die niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn. Als een zachte roestvrijstalen legering is gekozen, kunnen resten ook voorzichtig worden verwijderd. Anders biedt de hele keuken natuurlijk een breed toepassingsgebied: werkbladen of snijplanken vertonen vaak dergelijke vlekken. Elke vaste vlek kan echter ook buiten de keuken worden verwijderd – mits het oppervlak niet te gevoelig is en de druk laag is. Vooral op stenen vloeren of harde metalen oppervlakken kan het steeds opnieuw worden gebruikt. Omdat het is ontworpen voor glas, vervangt de schraper ook de klassieke vignetschraper, die vaak speciaal voor dit doel wordt aangeschaft na reizen naar Oostenrijk of Zwitserland.

Er zijn enkele nuttige alternatieven voor een keramische veldkrabber, maar deze hebben meestal veel meer tijd nodig om te reinigen en zijn daarom minder efficiënt. Afhankelijk van hoe vaak er gekookt wordt, kan men afwegen of de aankoop de moeite waard is of niet. We gaan hier niet in detail in op de vaak zeer dure, speciaal geproduceerde, maar meestal nutteloze Ceranfeld professionele reinigers, die over het algemeen geen beter effect hebben dan de hier beschreven huismiddeltjes.
Als er geen schraper bij de hand is, kunt u ook bakpoeder gebruiken, dat royaal op de harde vlek wordt aangebracht en met wat water wordt gemengd. De pasta die zich daarna vormt, kan dan na een korte reactietijd samen met de onderliggende vlek heel gemakkelijk worden verwijderd. Een ander goed effect wordt bereikt met het sap van citroenen of citrusvruchten, dat eenvoudig op het veld wordt aangebracht en na korte tijd kan worden afgeveegd. Het positieve neveneffect is dat het zuur ook bacteriën en virussen doodt. Aangezien Ceran niet meer is dan een speciale vorm van glas, kan de plaat ten slotte ook worden besproeid met een eenvoudige glasreiniger, die zo ontsmettend mogelijk is, en vervolgens worden schoongeveegd.

Keramische kookplaatschrapers zijn verkrijgbaar bij bijna alle fabrikanten van keukengerei, maar er zijn ook een aantal andere producten. Premium fabrikanten zoals WMF of Rösle produceren visueel aantrekkelijk, volledig roestvrij stalen gebruiksvoorwerpen, die ook vrij duur zijn. Verder zijn er producten van Fackelmann, Neuhauser und Nagel of Schulz und Söhnlein en NoName-producten, die zich onderscheiden door vergelijkbare productkwalificaties. en zo dezelfde resultaten te bereiken voor aanzienlijk minder geld. Deze producten hebben echter vaak een minder aantrekkelijk ontwerp.

In feite is er de laatste tijd weinig of niets veranderd op dit gebied. Er zijn nu echter meer en meer producten met rubberen handvatten dan 10 jaar geleden, wat aan de ene kant als positief kan worden gezien vanwege de grip. Deze grepen kunnen echter ook smelten en dan steeds onbruikbaarder worden bij het werken aan een hete kachel. Daarom is ook hier voorzichtigheid geboden.

Ook al zijn het helpers die in bijna elke goede speciaalzaak te vinden zijn, het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen op het internet. Enerzijds kunt u veel gedetailleerder en vooral objectief kijken naar de kenmerken van het product en wordt u niet overweldigd door de soms eenzijdige aanbevelingen van vaak nietsvermoedende verkopers. Bovendien kunnen de aanbevelingen van verschillende gebruikers, ook al is voorzichtigheid geboden, nog steeds een waardevol overzicht geven van goede of minder goede producten, vooral bij uw eerste aankoop. In verband met mogelijke testresultaten maakt dit het veel gemakkelijker en vooral degelijker om te beslissen over een product. Maar het is vooral hier dat de mogelijkheid van een uitgebreide prijsvergelijking aanwezig is – waar anders is het mogelijk om echt in één oogopslag over alle aanbiedingen geïnformeerd te worden? Anders moet je enorme bedragen betalen voor een mogelijk minderwaardig object, waar je elders veel betere dingen goedkoper kunt krijgen.

Bij de aankoop moet u altijd op zoek gaan naar een goed en duurzaam product, d.w.z. zoals hierboven vermeld, roestvrij staal, vaatwasmachinebestendig en een duurzaam, hard metaal. Daarnaast is de keuze van een metalen handvat aan te bevelen, omdat het gewoonweg langer meegaat. Het is echter ook bepalend bij de aanschaf van een nieuwe schraper, of er een optie is voor verwisselbare messen of dat er direct een nieuwe schraper moet worden aangeschaft als het mes na verloop van tijd stomp wordt. Vaak bevatten echt goede aanbiedingen al een bepaalde hoeveelheid vervangende messen. Dit bespaart op de lange termijn veel tijd en geld als het gaat om vervanging. Het is echter zeker belangrijk dat het mes kan worden teruggetrokken, anders kan het scherpe mes ernstige snijwonden veroorzaken wanneer het in de lade reikt. Het is ook zeker aan te raden om te kijken naar de evaluaties van het nutsbedrijf, die betrekking hebben op de vraag of het instrument daadwerkelijk geen krassen maakt op de kachel. Schade aan de haard is immers meestal nog duurder dan een extra uitgave voor de schraper. Als u het wilt ophangen, moet u ook letten op een ronde opening aan het eind van het handvat.

Zoals hierboven vermeld, moet ervoor worden gezorgd dat vervangende bladen vroegtijdig worden bijgevuld. Het is ook raadzaam om, als er kinderen in de buurt zijn, eventueel een tas voor de messen en de schraper in het juiste formaat aan te schaffen om onbedoeld letsel te voorkomen.