Koffiezetapparaat met maalmechanisme

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Koffiezetapparaat met maalmechanisme

Koffiezetapparaat met molen

Een koffiemachine met molen is nu onmisbaar in veel huishoudens en wordt beschouwd als een revolutie. Veel mensen denken dat versgemalen koffie beter en aromatischer smaakt dan conventionele filterkoffie. En het is waar! Vooral als u een koffiemachine met timerfunctie wilt, is het zinvoller om een machine met molen te kopen. Want als je ’s avonds het koffiepoeder in de machine vult, verliest het snel zijn aroma. Koffiebonen slaan het aroma op en geven het pas goed vrij als het wordt gemalen. Maar natuurlijk hangt de smaak ook af van de keuze van de koffiesoort.
Zelfs voor kleinere huishoudens kan de aankoop van een dergelijke machine winstgevend zijn. Omdat ze beschikbaar zijn in een grote verscheidenheid aan maten en op verschillende manieren kunnen worden geprogrammeerd. Zodat er slechts één of twee bekers kunnen worden gebrouwen.
Maar zijn koffiemachines met molen echt zo goed? Waar moet men op letten bij de aankoop? En welke is het beste? Welke molen is de juiste? Dit zijn allemaal vragen die men zich moet stellen voordat men zo’n machine koopt en die we hier willen ophelderen.

De selectie van machines met molen is veel kleiner dan bij conventionele koffiemachines. Maar niet noodzakelijkerwijs gemakkelijker. Welke machine u uiteindelijk kiest hangt af van uw eigen eisen aan zo’n machine en van de respectievelijke smaak.
Er zijn drie verschillende soorten slijpmachines, maar ongeacht welk type u kiest, moet u ervoor zorgen dat het gemaakt is van gehard staal en niet van keramiek. Want gehard staal is robuuster en goedkoper.
Een koffiemachine met molen Testhat toonde aan dat machines met schijfslijpmachines zeer populair en geprezen zijn. Dergelijke machines zijn meestal goedkoper en stiller dan machines met een kegel- of slagslijpmechanisme. Toch wordt het altijd een beetje luidruchtig als de koffie wordt gemalen.
De grootte speelt ook een belangrijke rol en hangt natuurlijk af van hoeveel koffiedrinkers er in het huishouden wonen. Of dat u veel bezoekers heeft. Want er zijn maalmachines die alleen afzonderlijke bekers of zelfs hele potten bereiden. Maar de meeste machines kunnen worden ingesteld om slechts één of twee kopjes te bereiden. Ook de capaciteit van het waterreservoir mag niet worden verwaarloosd. De meeste machines hebben 1,25 – 1,75 liter watertanks en dit is meestal voldoende voor normaal huishoudelijk gebruik. Of om collega’s te voorzien van koffie op kantoor. U moet ook overwegen of u een machine wilt met een thermosfles of een glazen kan. Bij sommige modellen kunt u ook beide varianten krijgen. Maar een thermosfles heeft het voordeel dat je koffie op voorraad kunt zetten. Sommige koffiemachines bieden ook de mogelijkheid om de koffie warm te houden door gebruik te maken van een warmhoudplaatje.
Bovendien moet een koffiemachine met molen gemakkelijk te reinigen en gemakkelijk te hanteren zijn. Het is ook een voordeel als u kiest voor een machine met een permanent filter. Normaal gesproken kunnen deze gewoon in de vaatwasser worden gezet. U bespaart ook op filterzakken.

Koop onze Top 10 – koffiemachine met molen

De keuze van de fabrikant hangt ook af van uw eigen wensen. Een koffiemachine met molentest heeft aangetoond dat de machines van Phillips, Beem en AEG allemaal erg goed zijn. Alle drie De prijzen van de fabrikanten zijn min of meer gelijk en er zijn nauwelijks kwaliteitsverschillen.
Natuurlijk zijn er ook andere bekende fabrikanten zoals Russell Hoobs, Severin of Medion. De testwinnaar in de categorie prijs/prestatie is de Beem Fresh-Aroma-Perfect V2, die een breed scala aan instellingen biedt, van maalgraad en brouwtijd tot aan de timerfunctie. Daarnaast biedt deze machine ook de mogelijkheid om voorgemalen koffie te gebruiken. Hij schakelt automatisch uit als hij klaar is met het zetten van de koffie. En het heeft een actief koolstoffilter dat het water zuivert. Dit filter moet regelmatig worden vervangen en kan apart worden aangeschaft. Bij sommige Phillips machines kun je zelfs twee verschillende soorten koffie in aparte kamers vullen. Dit brengt individuele smaak.

De meeste machines die het goed deden in de koffiemachine met molentest hebben een kegelmolen geïnstalleerd. De kegelmolen is, net als de schijvenmolen, de meest voorkomende in de koffiemachine. Dit komt omdat beide worden beschouwd als duurzaam en van hogere kwaliteit dan de impactslijpmachine.
De kegelmolen is zeer zacht voor het aroma, omdat er weinig warmteontwikkeling is tijdens het malen. Door het grote slijpoppervlak heeft men een gelijkmatig slijpresultaat. De schijfmolen is stiller dan de kegelmolen. Bovendien kunnen de schijven gemakkelijk worden vervangen. De schijfmolen genereert echter meer warmte tijdens het malen, wat leidt tot een verlies van aroma. De stootmolen is zeer goedkoop en eenvoudig te reinigen. Maar de slijpgraad kan niet worden aangepast en je krijgt een ongelijkmatig slijpresultaat.

Als u niet meteen wilt investeren in een nieuwe koffiemachine, maar nog steeds niet wilt wachten op een verse gemalen, kunt u ook een aparte koffiemolen kopen voor het moment. Deze is ook verkrijgbaar in elektrische vorm, zodat men deze niet meer met de hand hoeft aan te zwengelen. Ook een koffieautomaat zou een alternatief zijn, maar deze zijn duurder dan andere koffiemachines, maar er zijn ook machines met een molen verkrijgbaar.

Bij de meeste machines heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een glazen of thermosfles of om deze extra te kopen. Daarnaast zijn de meeste modellen uitgerust met een permanent filter, maar u kunt ook wegwerpfilters kopen als u zich de dagelijkse reiniging van het permanente filter wilt besparen. Het permanente filter kan op elk moment worden aangeschaft. De meeste koffiemachines worden ook geleverd met het juiste reinigingsgereedschap, zoals een borstel of een borstel voor het reinigen van de molen. Anders kunt u ook op het internet de juiste tool vinden. Sommige machines zijn ook uitgerust met een actief koolstoffilter, dat ook later kan worden aangeschaft en regelmatig moet worden vervangen. Deze filter is verantwoordelijk voor het reinigen van het water.

Als je eenmaal hebt gekozen voor een geschikt model, zijn er veel leveranciers op het internet waar je de prijzen kunt vergelijken. En dat is in ieder geval de moeite waard. Want meestal zijn de machines op het internet goedkoper dan in een winkel.