Vistassen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Vistassen

Wat is een vistas?

Viszakken zijn ook bekend onder de termen hengeltas of hengeltas. Een vistas wordt door de visser gebruikt om accessoires te vervoeren, met name hengels. Sommige vistassen kunnen tot zes vishengels dragen. Visserszakken zijn meestal rechthoekig. Ze zijn vooral geschikt voor vissers die lange afstanden moeten afleggen. Verschillende compartimenten bieden voldoende ruimte zodat alles in orde is. Voor vistassen moet u gebruik maken van een robuust en waterafstotend materiaal, zoals nylon. Zo blijven de accessoires ook bij een regenbui droog en blijft de dure apparatuur lang gebruiksklaar.

De verschillende modellen vistassen:

De meeste vistassen hebben niet alleen de mogelijkheid om een hengel te dragen, maar hebben ook veel compartimenten die het mogelijk maken om andere accessoires zoals aasdozen mee te nemen. U heeft dus maar één tas nodig om de apparatuur te vervoeren en er is altijd orde. Op de markt zijn veel verschillende vistassen te vinden. De verschillen variëren van kwaliteit, grootte, design en prijs.

Onze Top 10 – Vistassen

De juiste lengte van een viszak:

De lengte van een viszak is cruciaal voor het vervoer van een hengel. Het is een voordeel als u zowel een opgevouwen hengel als een gemonteerde hengel met de tas kunt vervoeren. Als de hengel al op voorhand gemonteerd is, wordt dit proces automatisch ter plaatse achterwege gelaten, zodat u meteen kunt beginnen met vissen. Afhankelijk van de lengte van de visroute kunnen er natuurlijk complicaties ontstaan in de auto als deze te klein/kort is om een geassembleerde hengel te vervoeren.

Het materiaal van een vistas:

Vismateriaal is meestal duur en van hoge kwaliteit. Daarom is het belangrijk dat het beschermd wordt. Daarom moet het materiaal van de tas robuust en bestendig zijn. Hiervoor is het handig als de tas waterbestendig is, zodat na een regenbui niet al het materiaal nat is. In dit geval moet u materiaal van hogere kwaliteit afwijzen, bijvoorbeeld nylon is waterafstotend, maar niet slijtvast. Materialen zoals neopreen of polyester zijn geschikter, maar hebben het nadeel dat het zeer zware materialen zijn. Als de viszak gevuld is met de hengel en ander materiaal, kan deze erg zwaar en onhandig worden. Daarom gebruiken veel mensen een mix van verschillende materialen, zodat de voordelen van de afzonderlijke materialen worden gecombineerd.

De sluitingen van een vistas:

Op De meeste vistassen worden gebruikt als sluitingsritsen of tweerichtingsritsen. Dat laatste is vooral handig omdat je niet altijd de hele tas hoeft te openen als je er iets van nodig hebt. Dit kan vooral in de regen voordelig zijn. Meestal zijn de kleine buitenzakken ook geritst, omdat ze meestal waterafstotend zijn. De binnenvakken zijn vaak voorzien van klittenband.

De draagriem van een vistas:

De draagriem van een vistas is vooral belangrijk voor de visser. Als de visser een langere afstand moet afleggen met de tas, is het belangrijk dat deze goed past. Gebruik hiervoor een vistas met een gevoerde schouderband, zodat de tas over de schouder kan worden opgehangen. De schouderband moet verstelbaar zijn. Dit maakt het makkelijker om te transporteren en je hebt je handen vrij. Ook de draagriemen van een vistas zijn vaak zwakke punten. Ze zijn zeer zwaar en blootgesteld aan het weer, zodat zorgvuldige afwerking en hoogwaardige materialen voor de draagriemen en handgrepen zeer belangrijk zijn.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vistas?

Voordat u een vistas koopt, dient u zich te informeren over de verschillende modellen en fabrikanten. Het is raadzaam om advies in te winnen bij een speciaalzaak en de vistas aan te laten passen aan uw eigen behoeften. Het internet heeft daarentegen het voordeel dat de producten een beetje goedkoper zijn en dat je het individu kunt vinden. Het is gemakkelijker om modellen met elkaar te vergelijken. U kunt ook meer te weten komen over de afzonderlijke modellen door middel van ressounances en producttesten. Enkele punten om rekening mee te houden bij de aankoop van een vistas zijn de volgende:

  • De compartimenten van een vistas:

Vooral de vakken van een vistas zijn belangrijk. Ze bieden meer comfort en veiligheid en stellen de visser in staat om alle accessoires in één tas op te bergen. De vakken voor de vistassen zijn waterdicht en voorzien van een netcoating.

  • Het draagcomfort van een vistas:

Zelfs de goedkopere vistassen bieden een goed draagcomfort. Het begint met de schouderbanden, die verstelbaar moeten zijn. Sommige modellen bieden ook bijpassende schouderbanden aan. Alle riemen moeten worden opgevuld. Als u de tas in uw handen wilt hebben, is een vistas met twee hengsels een goede keuze.

  • De hygiëne en veiligheid van een vistas

De meeste vistassen zijn gemakkelijk te reinigen door materialen als nylon en rubber. Om te voorkomen dat er zich geuren ontwikkelen, moet een viszak regelmatig worden gereinigd. Extra compartimenten kunnen vaak gemakkelijk worden verwijderd, wat het schoonmaken nog gemakkelijker maakt. Bovendien zijn sommige tassen voorzien van ritsen en goede sloten om diefstal te voorkomen.

De voordelen van een vistas:

Een groot voordeel van een vistas is dat je alle accessoires in één tas krijgt. Met veel verschillende compartimenten is er voor elk gebruiksvoorwerp een geschikt vak en de volgorde is automatisch bepalend. De vele riemen en handvatten maken het zeer comfortabel om te dragen, wat het zeer aangenaam maakt om de vistas ook op langere afstanden te dragen. Door de hoogwaardige materialen kunnen vistassen waterdicht zijn en blijven de accessoires zelfs bij een regenbui droog.

De nachtjapon van een vistas:

De nachtelijke delen van een vistas zijn hanteerbaar. Afhankelijk van het model en de fabrikant kan de vorm van de vistas sterk variëren, wat tot gevolg kan hebben dat de compartimenten sterk kunnen variëren en bepalen wat en hoeveel er getransporteerd kan worden.