Kogelkussen

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kogelkussen

Wat is een ballenkussen?

Een balkussen of balanskussen is een soort zitkussen, dat gebruikt wordt om op kantoor te zitten, waar u het grootste deel van uw tijd zit, voor sport of voor sport- en therapeutische oefeningen. Het kan worden opgeblazen tot een hoogte van maximaal 10 cm en bevordert het vermogen om te balanceren, helpt bij het corrigeren van de eigen houding, maar wordt ook gebruikt door professionele sporters om de instabiliteit te bevorderen tijdens bepaalde fysiotherapeutische oefeningen. Kogelkussens zijn bijzonder effectief gebleken tijdens therapeutische maatregelen, die een operatie vereisen, zoals na een hernia. Om tijdens deze therapeutische oefeningen te mogen worden gebruikt, moet het aan bepaalde eisen voldoen en wordt het onderworpen aan een gedetailleerde kogelkussentjestest en een belastingsproef voordat het wordt gebruikt.

De eisen voor een goed balkussen

Naast de therapeutische voordelen moet een goed kogelkussen aan de volgende eisen voldoen. Het moet anti-slip zijn en gemakkelijk te reinigen. Het kussen mag geen zweten veroorzaken, daarom worden bij de vervaardiging ervan slechts bepaalde materialen gebruikt. Het moet een licht massage-effect hebben, daarom hebben sommige kussens noppen. Ten slotte moeten ze veilig zijn, wat betekent dat het kussen bepaalde afmetingen moet hebben. Een te groot of te klein kussen garandeert geen veilig zitten. U doet er goed aan om te kijken naar het TÜV-keurmerk, dat naast een kogelkussentssentimenttest en eventuele consumentenrapporten tot de juiste aankoopbeslissing leidt.

De toepassingsgebieden van een balkussen

Naast therapeutische oefeningen, helpen balkussens voor rugklachten, die vaker kunnen voorkomen bij mensen die veel moeten zitten. Een balkussen bevordert de juiste houding en ontlast de wervelkolom. Deze kussens zijn net zo nuttig voor sportoefeningen waarbij evenwicht belangrijk is. Ze worden ook gebruikt in de gymnastiek, waar ze populair zijn vanwege hun veelzijdigheid.

Onze Top 10 – balkussens

Wat zijn de alternatieven voor een balkussen?

Balkussens zijn speciaal ontworpen voor de bovengenoemde gebieden. Daarom moet u rustig de kleine en verstandige investering doen om houdingsproblemen te voorkomen of als u ze wilt gebruiken tijdens sportactiviteiten en fysiotherapie. Er is dus geen echt verstandig alternatief.

Welke fabrikanten van kogelkussens zijn er?

De producten van Togu, Sissel en Kettler zijn de belangrijkste. Beweging en Tunturi. Dit zijn de bedrijven waar u zeker kunt zijn van goede kwaliteit en ervaring, en die ook hun producten hebben getest voordat ze op de markt worden gebracht.

Waar moet je op letten als je een balkussen koopt?

Met name de volgende criteria moeten in aanmerking worden genomen:

.) het juiste materiaal dat slipvast moet zijn, niet mag zweten en een TÜV-certificaat moet hebben.

.) welke grootte je nodig hebt en welke vorm, niet te groot en niet te klein, anders kan het zijn effect missen;

.) dat het gemakkelijk te reinigen is;

.) de prijs

Handige accessoires voor een balkussen

Het meest nuttige en noodzakelijke voor een balkussen is een luchtpomp en een reinigingsdoekje, plus eventueel een hygiënespray om het balkussen na gebruik in te wrijven. Kortom, de aankoop van een ballenkussen is geen van beide Het systeem is zeer kostbaar en voorkomt gezondheidsproblemen, is veelzijdig en goedkoop in onderhoud.