Koperen pan

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Koperen pan

Een koperen koekenpan is natuurlijk een koperen koekenpan.
Pannen van dit materiaal worden voornamelijk gebruikt in de Franse keuken.
Koper wordt vooral gekenmerkt door zijn goede warmtegeleiding, alleen zilver is beter. Koper neemt veel sneller warmte op en bespaart zo kostbare tijd. Het ziet er ook zeer stijlvol uit en biedt een welkome afwisseling van het nogal saaie uiterlijk van normale roestvrijstalen pannen. Er zijn zilveren pannen, maar ze zijn zo waanzinnig duur dat ze alleen worden gekocht door een zeer selecte klantenkring.
Omdat koper met sommige voedingsmiddelen kan reageren, zijn moderne koperen pannen nu gemaakt met een binnencoating van roestvrij staal, tin of keramiek.

Net als bij andere pannen is een bodem van minstens 2,5 mm dik wenselijk. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatiger wordt verdeeld en langer meegaat.
Als u de pan wilt ophangen, zorg er dan voor dat het handvat een passende opening heeft.
Zoals hierboven beschreven, moet u een pan kopen die een binnencoating heeft. Anders kunnen er giftige stoffen ontstaan bij het gebruik van zuur voedsel.

Uiteraard is het toepassingsgebied van een pan de bereiding van voedsel, meestal gebeurt dit in de keuken. In tegenstelling tot „normale“ pannen zijn koperen pannen echter bijzonder geschikt voor sommige gerechten.
Voor het flamberen kunt u geen kunststof gecoate pannen gebruiken, omdat de coating bij te hoge temperaturen kan ontleden. Daarom is een koperen pan hier de eerste keuze. Door het zeer goede warmtegeleidingsvermogen Temperatuurveranderingen worden zeer snel doorgegeven aan het te bakken voedsel. Koperen pannen zijn daarom bijzonder geschikt voor gevoelig voedsel, zoals vis.

Onze Top 10 – koperen pan

Alternatieven zijn gietijzeren pannen of smeedijzeren pannen, die bijzonder geschikt zijn voor het aanbraden van vlees. Gietijzeren pannen vereisen, net als koperen pannen, nogal wat onderhoud. Ze gaan generaties lang mee. Nog niet zo lang geleden gaf mijn oma me haar oude pan (50 jaar oud!) als cadeau om in te trekken.
Gecoate aluminium pannen zijn veel lichter dan koperen of ijzeren pannen, maar ze vervormen heel gemakkelijk en hebben een veel slechtere warmtecapaciteit, zodat ze de warmte niet zo lang vasthouden.
Roestvrijstalen pannen zijn, in tegenstelling tot gietijzeren pannen, roestvrij. Ze zijn gemakkelijker schoon te houden en vereisen minder onderhoud. Maar hun warmtecapaciteit is ook slechter. Daarom hebben de meeste van hen ook een koperen kern. Roestvrijstalen pannen zijn de allrounders onder de pannen. Ze kunnen alles goed doen, maar voor de meeste toepassingen zijn er pannen die het beter doen.

Je moet voorzichtig zijn als je koperen pannen koopt. Er zijn pannen met een aluminium kern en alleen de buitenste 15-20% is koper. Als u zo’n 3-laagse pan wilt kopen, is Schulte Ufer een toonaangevende leverancier. Het bedrijf produceert al meer dan 130 jaar keukenapparatuur voor particulieren.
Als u een „echte“ koperen pan wilt kopen, staat de koperfabrikant Weyersberg bekend om zijn kwaliteit. Hier worden de pannen liefdevol met de hand gemaakt. De pannen zijn zonder uitzondering bekleed met roestvrij staal.
De koperen pannenproeven bieden een vrij goed overzicht van Materiële eigenschappen van de door u gewenste pan.

Sinds enkele jaren zijn er steeds meer koperen pannen die geschikt zijn voor inductie. Deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan de toenemende populariteit van koperen serviesgoed in de afgelopen tijd.
De bovengenoemde koperen 3-laagse pannen zijn beduidend goedkoper dan normale koperen pannen en vereisen minder onderhoud. De aluminium kern is aan de binnenzijde omsloten door een roestvrijstalen laag en aan de buitenzijde door koper. De bodem is gemaakt van roestvrij staal, wat de pan geschikt maakt voor inductie. De frituureigenschappen van deze pan zijn echter anders dan die van een puur koperen pan.

Afgezien van het feit dat u het huis niet hoeft te verlaten, heeft u veel meer keuze op het internet dan bij een vakhandelaar. Amazon alleen al draagt meer dan 100 producten, plus de websites van verschillende andere leveranciers die veel meer pannen aanbieden.
Op het internet zijn producten vaak veel goedkoper door lagere opslag- en personeelskosten, en het is ook makkelijker om ze te ruilen. Volgens de wet is elke online verkoper verplicht om het product binnen 14 dagen terug te nemen. En dit zonder opgave van redenen. Uw detailhandelaar kan aandringen op een ruil voor goederen.

Zorg ervoor dat u ook het type pan koopt dat u wilt. Als u een inductiekookplaat heeft, moet u ervoor zorgen dat de gewenste pan er geschikt voor is. Dit is niet vanzelfsprekend bij koperen pannen. Van tijd tot tijd worden er koperen pannen getest die u een overzicht kunnen geven van geschikte producten.
De pannen zijn er in alle maten en vormen. Zorg ervoor dat de grootte overeenkomt met de gewenste functie.
Als de coating niet in orde is Niet doen, stuur de pan onmiddellijk terug. Helaas lijken vooral de vernikkelde pannen te lijden te hebben onder beschadigde oppervlakken.

Veel belangrijker dan bij de aankoop van koperen pannen is dat u ze na aankoop correct behandelt. De pannen worden vaak door de fabrikant geolied om aantasting te voorkomen. U moet dit voorzichtig verwijderen met heet water en een beetje afwasmiddel.
Het koper op de zijwanden heeft de neiging te oxideren. Hierdoor ontstaat een patina, die sommigen heel mooi vinden, anderen niet zo mooi. Als u deze laag wilt verwijderen, raad ik u hieronder een geschikt verzorgingsproduct aan.
Spoel koperen pannen niet af in de vaatwasser! Gebruik geen staalwol, agressieve schoonmaakmiddelen of andere krassende/beschadigende schoonmaakmiddelen. Spoel de pan af met heet water en eventueel een kleine hoeveelheid zacht schoonmaakmiddel. Soms is het afvegen met een stuk keukenpapier voldoende.

Zoals al aangekondigd, adviseer ik hier een verzorgingsproduct voor je koper, als je geen patina wilt. Het koperen verzorgingsproduct Bistro wordt aanbevolen door de fabrikant Weyersberg.
Een goedkoper alternatief is Elsterglanz koper-messing brons polijstpasta van Amazon.
Verdere producten zijn te vinden in Koperpannen Tests.