Koplampconditionering

Test & vergelijk Koplampconditionering

De beste koplampconditionering 2022 in vergelijking

Informatie over een conditioneringsset voor koplampen

Iedereen die een oudere auto, motor of fiets bezit kan het probleem kennen dat het glas van de koplampen in de loop der jaren begint te vergelen. Getroffen zijn vooral voertuigen waarvan de koplampen nog niet van helder glas zijn gemaakt, maar het gebeurt soms dat zelfs helder glazen koplampen geel worden, dit is te wijten aan de weersomstandigheden en te veel direct zonlicht. Omdat de afdekkingen van de koplampen van plastic waren en niet van glas, werd dit gedaan omdat glassplinters bij een ongeluk te veel uiteenspatten en zelfs bij kleine schokken het glas kon barsten. Kunststof versplintert niet en geeft plaats aan een bepaalde belasting. Naast deze voordelen van plastic is er echter het probleem dat plastic zeer gevoelig is voor zonlicht. Zelfs bij gebruik van het moderne heldere glasplastic bestaat het risico dat het in de loop der jaren vergeelt. Naast het lelijke optische effect vermindert de vergeling ook de verkeersveiligheid. Als het plastic vergeeld is, worden de prestaties van de koplamp verminderd. Vergeelde koplampen verlagen ook vaak de prijs als de auto wordt verkocht, omdat dergelijke defecten direct opvallen.
In plaats van dure nieuwe koplampen te kopen, is er de mogelijkheid om de koplampen te reconditioneren. Dit is een set, die u kunt kopen in gespecialiseerde winkels, in deze set is alles inbegrepen om de vergeelde koplampen te trimmen naar nieuw. Als u de koplamp ongeveer één keer per jaar herconditioneert, bent u op de lange termijn beschermd tegen ongegeleerdheid. Koplamp winst. Als de koplampen echter al over een langere periode zijn vergeeld, is het helaas mogelijk dat zelfs de reconditionering van de koplampen niet kan helpen, dus is een preventieve behandeling aan te bevelen.

Onze Top 10 – koplampreconditioneringsaanbeveling

Koplamp conditioneringsset

De set moet een bijzonder fijn schuurpapier bevatten, met dit schuurpapier wordt de vergeelde laag van de koplamp verwijderd. Daarna wordt het op deze manier gereinigde oppervlak opnieuw verzegeld met een speciale polijstbeurt. Om een goed resultaat te bereiken, dient u de instructies te lezen voordat u met de voorbereiding begint. Om schade aan de omliggende lak te voorkomen, moet het gebied rond de koplampen worden gemaskeerd, dus zorg ervoor dat de lak niet wordt beschadigd bij het schuren. Het meegeleverde poetsmiddel is meestal voldoende voor beide koplampen. Gebruik de meegeleverde polijstdoeken om de koplampen hoogglans te polijsten. Sets voor de koplampvoorbereiding zijn meestal relatief goedkoop, sommige sets bevatten schuurpapier voor het handwerk, terwijl andere sets schuurpapier bevatten dat compatibel is met een standaard accuschroevendraaier of boormachine, deze sets zijn iets duurder. Zelfs beginners kunnen met behulp van zo’n set goede resultaten behalen.

De voordelen van een koplampopwerkingsset

– Vergeling kan worden verwijderd, het glas van de koplamp wordt weer helder.
– De rijveiligheid wordt aanzienlijk verhoogd door de betere lichtsterkte van de koplampen
– Het uiterlijk van het voertuig wordt opnieuw geüpgraded
– Regelmatig gebruik beschermt tegen de dure vervanging van koplampen
– De sets bevatten alle benodigde items
– Er wordt een langdurig beschermend effect gecreëerd
– De weerstand tegen krassen en vergeling neemt toe
– plastische vervormingstechnologie

Waarop moet u letten bij de aankoop van een conditioneringsset voor de koplampen?

Vergelijk de sets met elkaar, neem de tijd om te kijken wat er in de set zit en voor hoeveel koplampen het materiaal voldoende is. Controleer of de set schuurpapier voor de boor bevat of dat u de oppervlakken met de hand moet schoonmaken.

Welke fabrikanten van koplampvoorbereidingssets zijn er?

Enkele van de beste fabrikanten zijn Presto, Colormatic, Kitautos, ATG, Sonax, Quickcar, 3M, Stark en DW. De prijs van de sets varieert tussen de 15 en 100 Euro, hier moet u nagaan welke het best aan uw eisen voldoet. De veiligheid en de optische waarde zullen in ieder geval aanzienlijk toenemen door een koplampvoorbereiding.