Sint-Janskruidolie

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Sint-Janskruidolie

De beste Sint-Janskruidolie 2022 in vergelijking

Wat is Sint-Janskruidolie?

Sint-Janskruidolie wordt in het Latijn ook wel „Hyperici oleum“ genoemd. Het staat ook bekend als „St. John’s oil“ of „rode olie“. Het wordt gemaakt van de verse bloemen van het echte Sint-Janskruid (Hypericum perforatum) en kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. De bloesems en het kruid worden gebruikt in de productie en beide worden gedrenkt in olie, wat resulteert in de rode olie na de Sint-Janskruid-olietest.

Hoe werkt Sint-Janskruidolie?

De Sint-Janskruid-olietest toont aan dat de olie veel verschillende eigenschappen heeft. De olie werkt bijvoorbeeld als ontstekingsremmer en speelt dus een grote rol bij de wondgenezing. De rode olie zou ook een pijnstillende werking hebben. Bacteriën worden bestreden en bij inwendig gebruik kan het een stemmingsverhogend effect hebben. Hier wordt het met succes gebruikt, vooral voor depressies en angsten.

Toepassingsgebieden van Sint-Janskruidolie

De toepassingsgebieden van Sint-Janskruidolie variëren van toepassingen tijdens de zwangerschap, borstvoeding, tegen puistjes tot huidverzorging. Hier zou de rode olie bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden door schoonheidsbewuste vrouwen voor anti-verouderingszorg. Als het twee keer per week op de huid wordt aangebracht, kan het de huid verfijnen, kleine lijntjes en rimpels voorkomen en een beschermend effect hebben. Het kan ook worden gebruikt in de babyverzorging voor wondverzorging. Een massage met sint-janskruidolie heeft een bijzonder intensieve werking en kan helpen bij maagpijn, maag- en darmklachten of misselijkheid. Het wordt ook vaak gebruikt voor maagzuur. Vooral bij stemmingswisselingen en depressies is het gebruik van sint-janskruidolie intern zeer effectief gebleken. bewezen.

Maakt St. John’s Wort Oil reclame?

Sint-Janskruidolie is een natuurlijk huismiddel dat kan helpen bij allerlei uitwendige en inwendige klachten. Uitwendig kan iedereen die een ruwe of ontstoken huid heeft en in principe worstelt met wonden, deze gebruiken. Inwendig helpt het bij depressie of maag- en darmklachten. Iedereen die lijdt aan een depressie moet zeker St. John’s wort olie proberen.

Koop onze Top 10 – St. John’s wort olie

Wat voor soort Sint-Janskruidolie is er?

Er zijn verschillende soorten Sint-Janskruidolie op de markt. Ze worden vaak gemengd met andere natuurlijke oliën, zoals arnica-olie of calendula-olie. Sint-janskruidolie vertoont meestal een natuurlijke rode troebelheid, die min of meer rood is, afhankelijk van de intensiteit en de hoeveelheid van de bloemen en bladeren.

Toepassingsgebied van Sint-Janskruidolie

Sint-Janskruidolie kan worden gebruikt voor uitwendige wonden en slechte wondgenezing, maar ook voor huidverzorging in het algemeen. Vooral in het luiergebied kan Sint-Janskruid een positief effect hebben op het wondgebied van baby’s. Het wordt ook inwendig gebruikt als een verlichtend natuurlijk middel of voor maag- en darmklachten.

Sint-Janskruidolie wordt ook gebruikt voor een gezonde slaap. Als u de olie voor het slapengaan inneemt, kunt u de afgifte van het slaaphormoon „melatonine“ verhogen. Dit maakt de slaap dieper en rustiger, en de volgende dag word je fris en fit wakker.

Sint-janskruidolie kan ook worden gebruikt bij spierpijn en algemene aandoeningen van het bewegingsapparaat. Het kan direct op de huid worden aangebracht in geval van kneuzingen of spierpijn. Het is ook effectief gebleken voor kneuzingen. Sint-Janskruidolie heeft hier een heilzaam en pijnverlichtend effect. De „hyperforine“ in Sint-Janskruidolie is de stof die hier geneest. Het helpt ook bij verwondingen of brandwonden of brandwonden, omdat het deze wondgenezende werkzame stof heeft, die hier zeer nuttig is.

Het gebruik van sint-janskruidolie wordt ook aanbevolen voor spijsverteringsproblemen, omdat het spijsverteringseigenschappen heeft. Het is ook aan te raden voor mensen die zich vol voelen na het eten van te veel. Maar ook in het algemeen vanwege de kalmerende en pijnstillende werking.

Voorwaarden voor een goede Sint-Janskruidolie

Een goede en hoogwaardige Sint-Janskruidolie is bij voorkeur afkomstig uit de biologische landbouw. Als u een Sint-Janskruidolie wilt kopen, moet u letten op de biologische kwaliteit en een kbA (gecontroleerde biologische teelt).

Voor- en nadelen van Sint-Janskruidolie

– Voordelen

De Sint-Janskruidolie heeft een wondhelend effect. Aangezien het geen bijwerkingen heeft, is het gunstig voor extern en intern gebruik. Bovendien heeft het een verzorgende werking op de huid en wanneer Sint-Janskruidolie wordt ingenomen, heeft het een stemmingsverhogend effect.

– Nadelen

Een nadeel van Sint-Janskruidolie is dat deze niet in contact mag komen met het zonlicht. Als je het neemt of uitwendig aanbrengt, kun je pigmentvlekken krijgen. Het is belangrijk om op te merken dat als u St. John’s Wort Oil inwendig of uitwendig gebruikt, u altijd een voldoende hoog niveau van bescherming tegen de zon moet gebruiken. Een SPF van 30 en meer wordt hier in onze breedtegraden aanbevolen. Zelfs bij gelijktijdige inname van de pil moet de gebruiker van Sint-Janskruidolie voorzichtig zijn, omdat het de anticonceptieve werking van de pil kan verminderen.

Waarop moet ik letten bij de aankoop van Sint-Janskruidolie?

Bij de aankoop van Sint-Janskruidolie moet u er altijd op letten dat u een hoogwaardig product koopt. In dit geval is het aan te raden om een Sint-Janskruidolie van gecertificeerde biologische teelt te kopen.

Innovaties op het gebied van Sint-Janskruidolie

Nieuw is in het bereik van St. John’s wort olie, dat het ook voor honden wordt gebruikt. Vooral gestresste en onrustige honden kunnen hulp krijgen door Sint-Janskruidolie in te nemen. De honden worden dan rustiger en evenwichtiger. Het is echter ook hier belangrijk om te wachten tot het natuurproduct zijn werking ontwikkelt, dit kan enige tijd duren.

Zelfs in geval van angststoestanden wenden steeds meer mensen zich tot natuurlijke remedies. Zo kunnen bij innerlijke onrust, paniekaanvallen of zelfs depressieve stemmingen steeds meer mensen vertrouwen op deze stof in Sint-Janskruidolie. Zelfs in de psychiatrie vertrouwen mensen steeds meer op de kracht van de natuur, omdat chemische antidepressiva vaak niet werken of veel bijwerkingen hebben. Psychologen vertrouwen daarom steeds meer op Sint-Janskruidolie voor psychovegetatieve stoornissen. Ook nieuw is dat het gebruikt wordt tijdens de menopauze. Het is dan een zeer nuttige metgezel voor vrouwen.

Welke producenten van Sint-Janskruidolie zijn er?

„Sanct Bernhard“, bijvoorbeeld, is een hoogwaardige producent van Sint-Janskruidolie. Primavera“, „Susanne Kaufmann“ en „Sano“ zijn ook fabrikanten die een hoogwaardige Sint-Janskruidolie produceren.

Internet vs. gespecialiseerde handel: waar kan ik het beste mijn St. John’s Wort Oil kopen?

Het is ideaal als u St. John’s Wort Oil koopt bij een natuurvoedingswinkel of lokale apotheek, waar u ook advies kunt krijgen. Echter, als u St. John’s Wort Oil op het internet koopt, is het ook aan te raden om het te bestellen bij de zogenaamde „Trustet Shops“. Hier is de kopersbescherming aanwezig en kan ook een goede kwaliteit worden verwacht.

Wetenswaardigheden & gids voor Sint-Janskruidolie

– Het verhaal

De Sint-Janskruidolie werd al 2000 jaar geleden bekend en wordt sindsdien gebruikt als middel om allerlei kwalen en ziekten te genezen en te verlichten. Ook toen al was het veelzijdige gebruik van Sint-Janskruidolie bekend. Over de Eeuwenlang heeft men de vele voordelen van deze olie steeds meer onderkend. De waardevolle ingrediënten van het kruid worden vandaag de dag nog steeds gewaardeerd. Of het nu gaat om cosmetica, in de gezondheidszorg of voor intern gebruik: Sint-Janskruidolie is tot op de dag van vandaag een duizendpoot!

– Cijfers, gegevens, feiten

Sint-Janskruidolie heeft een zeer hoog gehalte aan werkzame stoffen. Het is alleen op recept verkrijgbaar.

– Prijzen: hoeveel kost de Sint-Janskruidolie?

De Sint-Janskruidolie wordt in verschillende prijssegmenten aangeboden. De prijzen voor 100 ml St. John’s wort olie liggen tussen ongeveer 5,50 Euro en 17 Euro, afhankelijk van de leverancier.

Nuttige accessoires voor Sint-Janskruidolie

Het is ideaal als de Sint-Janskruidolie beschermd is tegen het zonlicht. Daarom zijn blauwe of zwarte glazen flessen ideaal voor het bewaren van Sint-Janskruidolie.

Alternatieven voor Sint-Janskruidolie

Een alternatief voor Sint-Janskruidolie is calendulaolie, die een even wondhelende als ontstekingsremmende werking heeft. Arnica-olie is ook een echt alternatief voor Sint-Janskruidolie.