Kruiskopmoersleutel Wielmoersleutel

Link
Verfügbarkeit
Preis
Weitere Angebote

Test & vergelijk Kruiskopmoersleutel Wielmoersleutel

Wat is een Phillips-sleutel?

Bent u een ambachtsman van beroep of bent u geïnteresseerd in vakmanschap in uw vrije tijd en heeft u veel gereedschap in huis, dan mag een zeer belangrijk gereedschap niet ontbreken in uw collectie. We hebben het over de zogenaamde kruisvormige sleutel. Dit bijzondere en uiterst nuttige hulpmiddel ontleent zijn naam aan zijn uiterlijk. Want op zo’n apparaat zit niet slechts één apparaat, maar het heeft vier apparaten, die gebruikt kunnen worden om wielmoeren aan te spannen of te verwijderen. Aangezien deze functie vergelijkbaar is met die van een moersleutel, wordt dit gereedschap ook wel een moersleutel genoemd. De naam „kruis“ wordt aan deze kruissleutel gegeven omdat er twee apparaten zijn aan elk uiteinde van een stang – een apparaat aan elk uiteinde van een stang. Deze zijn zo gerangschikt dat ze de vorm van een kruis hebben, van waaruit dit gereedschap voor het aandraaien en losdraaien van wielmoeren een kruissleutel wordt genoemd.

Eisen aan een goede kruissleutel

Op het gebied van het handwerk is het zeer belangrijk en uiterst fundamenteel dat men goed en vooral grondig werkt. Onder geen beding mag er slordig worden gewerkt en alles moet stevig en veilig op zijn plaats zitten. Hiervoor heeft u goed en kwalitatief hoogwaardig gereedschap nodig. Daarom is het ook heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat de moersleutel een goed en kwalitatief hoogstaand gereedschap is voordat u hem koopt. Om er zeker van te zijn dat het gereedschap echt goed en van hoge kwaliteit is, moet u controleren of de kruiskopmoersleutel aan bepaalde eisen voldoet die u voor dit gereedschap zou moeten hebben.
Een belangrijk De eis is dat het gereedschap zelf gemaakt is van een goed en sterk, stabiel en robuust materiaal. Alleen zo kunnen de wielmoeren goed en vooral veilig worden aangedraaid. Het gereedschap mag in geen geval buigen.
Een andere vereiste voor een goed en hoogwaardig gereedschap is dat de sleutel goed en stevig in de hand ligt en gemakkelijk te grijpen en dus te geleiden is. Anders is het mogelijk dat de kruiskopmoersleutel niet goed in de hand ligt en dus niet goed geleid kan worden.
Ook belangrijk zijn de beschermhulzen, die aan de vier apparaten van de kruiskopmoersleutel moeten worden bevestigd. Deze kunnen worden gebruikt om krassen in het velggat te voorkomen. Krassen kunnen onder bepaalde omstandigheden het gebruik van de kruiskopmoersleutel bemoeilijken en het gebruik ervan onmogelijk maken.
Een even belangrijke eis is dat de velgggaten, die zich op de kruiskoptoets bevinden, van de gebruikelijke en vaak bestaande maten zijn. Praktisch, maar geen dwingende eis zijn praktisch
Gekleurde beschermhoezen, waarmee de betreffende maat snel en gemakkelijk kan worden geïdentificeerd.

Toepassingsgebied van de kruiskopmoersleutel

De wielsleutel wordt altijd gebruikt en aangebracht wanneer de wielbouten opnieuw moeten worden aangedraaid of losgemaakt. Dit kan het geval zijn op verschillende plaatsen en dingen. Heel vaak en graag gebeurt dit echter als je te maken hebt met personenauto’s en de wielbouten moet aanhalen of losdraaien.

Onze Top 10 – kruissleutels en wielsleutels

Wat zijn de alternatieven voor een kruissleutel?

Voor elk gebied van het vak is er altijd een hulpmiddel dat speciaal voor dit gebied is ontworpen en waarmee men het specifieke werk op de beste en gemakkelijkste manier kan uitvoeren. Als u daarom wielbouten wilt los- of vastdraaien, moet u hier altijd op letten en ervoor zorgen dat u dit met een passende kruissleutel doet. Alternatieven moeten niet worden gebruikt vanwege de vereiste grondigheid en veiligheid.

Welke fabrikanten van wielsleutels zijn er?

De kruissleuteltest heeft een aantal kruissleutels van verschillende fabrikanten getest in zijn wielmoersleuteltest en heeft vastgesteld dat er veel verschillende fabrikanten zijn waar kruissleutels kunnen worden aangeschaft. Welke fabrikanten de kruissleutel test betekent wordt duidelijk door te kijken naar een lijst. Op deze lijst vindt u fabrikanten als Hazet Mannesmann, Cartrend en Goodyear.

Innovaties op het gebied van kruissleutels

De enige innovatie die recentelijk onder de aandacht is gekomen van de wielmoersleuteltest is de aanwezigheid van de uiterst praktische en goede beschermhulzen voor de kruissleutelapparaten.

Voordelen van het kopen van een wielsleutel op het internet

Via het internet kunt u eenvoudig een kruissleutel bedienen en bij u thuis laten bezorgen. Daarnaast heeft men een veel grotere selectie via het internet en kan men geld besparen op de som, door het nemen van kortingen en acties en naast de verschillende prijzen van de aanbieders te vergelijken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een kruissleutel?

U moet ervoor zorgen dat de kruisvormige sleutel de maten heeft die u nodig heeft voor uw vakmanschap.

Handige accessoires voor een kruiskop sleutel

De bijpassende wielmoeren in de juiste maat zijn een geschikt accessoire voor een wielsleutel.